Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Vliegvakanties
Goed voorbereid op vakantie

Waar het zuiden van Zweden nog makkelijk per eigen auto bereikbaar is, is het centrale deel en Lapland makkelijk, snel en voordelig bereikbaar met het vliegtuig. Vanaf Stockholm kunt u met de huurauto er op uit trekken of met een binnenlandse vlucht of trein naar Lapland. Zo bespaart u veel reistijd en lange dagen in de auto.

Onze adviseurs

Het tempo in Zweden ligt een stuk lager dan hier in Nederland. Daarom vind ik Zweden een heerlijk vakantieland. Stockholm is met recht de leukste stad van Noord-Europa. Een mekka voor winkelliefhebbers, maar de oude gebouwen zijn ook prachtig om te bekijken. Met mijn zoontje heb ik een paar fantastische weken in de natuur doorgebracht. Kanovaren en zwemmen in het meer, je eigen eten bereiden boven een kampvuurtje en paardrijden door de bossen. Allemaal dingen die we in Nederland niet of nauwelijks doen. Zweden is een topbestemming! Voor jong en oud.

Heleen
Heleen Scandinavië expert

Populaire bestemmingen in Vliegvakanties

Welkom in de wildernis

Een vliegvakantie Zweden betekent frisse lucht, schoon water, vrije ruimte en ongerepte natuur. Deze kenmerken zijn er in overvloed en overal vrij toegankelijk. Met een vliegvakantie Zweden bespaart u kostbare reistijd.

Ter plaatse is het mogelijk om met een huurauto verder er op uit te trekken. Stockholm, de hoofdstad, is de toegangspoort voor het zuiden maar ook het ruigere centrale deel van Zweden. De stad is schoon en veilig en een uitstekende start van uw rondreis. Wanneer u niet veel tijd heeft om rond te reizen, is een stedentrip Stockholm een goed idee. Lekker even drie of vier dagen de batterij opladen. 

Naast prachtige rondreizen bieden wij ook een ruim aanbod aan prachtige fly en drives langs en door de mooiste plekjes van Zweden. Benieuwd hiernaar? Bekijk dan eens fly-drive Zweden.

Bent u geïnteresseerd in één van de buurlanden van Zweden? Wij bieden ook vliegvakanties Noorwegen of vliegvakanties Finland. Het is soms zelfs mogelijk om twee landen te combineren met elkaar.

Scandinavië raakt steeds meer in trek bij de Nederlanders. Logisch, want er is een hoge standaard in accommodaties, eten, veiligheid en algemeen dagelijks leven. Ontdek het zelf tijdens één van onze vliegvakanties Zweden.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 13 vakanties in Vliegvakanties

Ervaringen

Aisha Vrolijk, Rotterdam We gingen naar Värmland maar onze eigen auto was niet meer zo betrouwbaar om het hele stuk in te rijden. Gek genoeg zijn we naar Oslo gevlogen omdat dat gunstiger lag voor onze eindbestemming. Mooi vliegveld en een snelle reis.
Lees meer Lees minder
Fam. Appel, Terneuzen We waren inmiddels redelijk bekend met het zuiden van Zweden en wilden nu het meer ruigere berggebied ontdekken. Daarvoor zijn we naar Stockholm gevlogen en hebben we een auto gehuurd. De rondeis Puur en Ongerept Zweden liet ons echt een heel ander Zweden zien dan wat we gewend waren.
Lees meer Lees minder

Vliegvakanties in beeld

 • Landschap Åre - Fot: Niclas Vestefjell
  Landschap Åre - Fot: Niclas Vestefjell
 • Wandeling Hoge Kust - Foto: Friluftsbyn Höga Kusten
  Wandeling Hoge Kust - Foto: Friluftsbyn Höga Kusten
 • Boothuisjes Zweden - Foto: Fredrik Broman
  Boothuisjes Zweden - Foto: Fredrik Broman
 • Meer met boot en huisjes
  Meer met boot en huisjes
 • Lunch
  Lunch
 • Drottningholm paleis
  Drottningholm paleis
 • Sfeer Zweden
  Sfeer Zweden

Populaire vakanties in Vliegvakanties

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 13 vakanties in Vliegvakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!