Intro
Lees alles over deze vakanties
Goed voorbereid op vakantie

Zweden is een zeer afwisselende vakantiebestemming. In het zuiden vindt u glooiende landschappen met de uitgestrekte bossen en vele meren, waar Zweden zo bekend om is. Verder naar het noorden wordt het landschap ruiger en de bergen hoger. Nog verder naar het noorden komt u in Zweeds Lapland, met zijn lange zomerdagen. Hier vindt u de cultuur van de Sami, het nomadenvolk dat leeft rond de poolcirkel. De steden vormen een contrast met hun levendige binnensteden en leuke, trendy restaurants, bars, winkels en hotels.

Waar u ook naar toe gaat, Zweden heeft zijn bezoeker veel te bieden!

Onze adviseurs

Zweden is een grote buitenspeeltuin en daarom ook zo geliefd bij gezinnen. Uitgestrekte bossen en heldere meren domineren het landschap. En ook in de steden is er genoeg te doen. En met een autorondreis door Zweden leer je het land pas echt goed kennen!

Heleen
Heleen Scandinavië expert

Alles over autorondreizen Zweden

Hoe werkt een autorondreis Zweden?

Bij een autorondreis Zweden reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maakt u op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Zweden. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in uw smaak, maar sluit het thema niet aan bij uw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten u uiteraard tot niets!

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Zweden ook wel individuele rondreizen Zweden genoemd. En bij een individuele rondreis Zweden bepaalt u uiteraard zelf de invulling van uw vakantiedagen: niets moet alles mag!

Wanneer u uw autorondreis Zweden boekt, ontvangt u bij uw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet u vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. U mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als u 's avonds maar op tijd bij uw accommodatie bent.

Inbegrepen bij onze autorondreizen Zweden zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Maatwerk autorondreizen Zweden

Maatwerk

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde fly drives Zweden samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Zweden.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Zweden van uw keuze of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw autorondreis Zweden? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Laat uw reis samenstellen

Fly drives Zweden

Liever besparen op uw reistijd naar Zweden? Veel van onze autorondreizen door Zweden zijn ook te boeken als fly drive Zweden. Dezelfde route, dezelfde hotels en uiteraard dezelfde voordelen, zoals uitgebreide routetips en een gratis ANWB Ontdek Reisgids en ANWB wegenkaart. 

Fly drives Zweden

Inlandsbanen, Zweden

Treinrondreizen Zweden

Uniek zijn de individueletreinrondreizen Zweden. Hierbij legt u volgens een zorgvuldig uitgestippelde route en met goed gekozen hotels een mooie treinroute af door Zweden of - bij bepaalde reizen - in combinatie met Noorwegen. U vindt de treinrondreizen Zweden tussen het aanbod van onze rondreizen door Zweden.

De mooiste regio's voor een autorondreis Zweden

Vätternmeer, Zuid Zweden

Het zuiden van Zweden

Dit is het Zweden zoals u dat zou kunnen kennen van beelden bij de IKEA: Uitgestrekte bossen, heldere meren en felrode houten huizen. U vindt hier de provincies Skåne en Småland, het Vättern- en Vänernmeer en wat noordelijker Dalarna en Värmland. Deze regio leent zich zeer goed voor outdooractiviteiten en actieve gezinsvakanties. Langs de kust kunt u varen, zwemmen en vissen.

Het midden van Zweden en Zweeds Lapland

Deze regio's kennen een stijgende populariteit en worden steeds vaker opgenomen in onze autorondreizen door Zweden. Dit uitgestrekte gebied is rustig en geliefd om de steeds hoger wordende berg en de vele nationale parken. Rond de poolcirkel zijn de zomerdagen bijna eindeloos en is het goed mogelijk om 's avonds nog een mooie kano- of wandeltocht te maken. In het noorden van Zweden en Lapland maakt u ook kennis met de Samen, de oorspronkelijke bewoners van deze ruige streken.

Stockholm, Zweden

De Zweedse steden

De Zweedse steden zijn hip en trendy, en dit resulteert in leuke winkels, bars en restaurants. In steden als Stockholm, Göteborg en Malmo bruist het van het leven, met iedere zomer vele evenementen en festivals. Muziek, kunst, cultuur en traditie zijn belangrijk. Ook in de steden merkt u dat de Zweden echte buitenmensen zijn!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 5 vakanties

Reizen naar Zweden

Malmö haven

Vervoer naar Zweden

Bij de Jong Intra Vakanties kiest u voor een autovakantie met uw eigen auto of een huurauto. Indien gewenst kunnen wij daarbij direct een ferry-overtocht voor u vastleggen.

Ook bieden wij vliegreizen aan naar Zweden. Bekijk hiervoor ons mooie aanbod van fly drives Zweden.

Auto

Bij onze autorondreizen Zweden reizen onze gasten veelal met de eigen auto naar Zweden. Indien u dat wenst kunnen wij een comfortabele huurauto voor uw verzorgen, die u in Nederland afhaalt. Neemt u hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis leidt de route u door Duitsland naar de diverse ferry-havens in Noord-Duitsland en Denemarken of naar de brug tussen Kopenhagen en Malmo. Er is altijd een ideale verbinding naar uw bestemming in de Zweden: in uw reisbeschrijving vindt u de aanbevolen route naar Zweden.

Color Line - Fantasy

Ferry

Bij de Jong Intra Vakanties is het eenvoudig direct uw ferry-overtocht naar Zweden bij te boeken. Afhankelijk van uw gekozen autorondreis bieden wij overtochten vanuit Duitsland en Denemarken met diverse ferrymaatschappijen. Voor een autorondreis in centraal- of noord Zweden geldt dat de overtocht naar Oslo vaak een beter optie is. 

Bij alle autorondreizen laten wij u direct de aanbevolen route en maatschappij zien. Voor advies kunt u ook contact opnemen met de reisadviseurs van ons servicecenter.

Vliegtuig

Vliegen naar Zweden is de ideale manier om snel en comfortabel uw bestemming te bereiken. Veel van onze autorondreizen worden daarom ook met een optionele vlucht en huurauto aangeboden. Wilt u hoe dan ook vliegen naar Zweden? Bekijk dan onze aanbod van fly drives naar Zweden.

Vervoer in Zweden

In Zweden is het verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. Officieel geldt dit alleen voor auto's met een Zweeds kenteken, maar wij raden u aan om deze altijd binnen handbereik te hebben. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld veiligheidshesjes, reservelampen en een verbandtrommel.

Buiten de steden Stockholm en Göteborg, en de bruggen tussen Denemarken en Zweden, wordt in Zweden geen tol geheven.

Tanken is in heel Zweden goed mogelijk, maar door de langere afstanden in met name het binnenland, doet u er verstandig aan de tank voldoende vol te houden. U vindt hier minder tankstations dan u in Nederland gewend bent.

Naast een goed wegennetwerk, beschikt Zweden over prima spoorverbindingen. Hiervan maakt u gebruikt indien u kiest voor een van onze mooie treinrondreizen Zweden.

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Malmö haven, Zweden - Foto: Justin Brown

Optimaal genieten

Van een autorondreis Zweden wilt u optimaal genieten! De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

 • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket
 • Ruim aanbod autorondreizen Zweden
 • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes
 • Uw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens
 • Combineer met Denemarken, Noorwegen of Finland
 • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

In beeld

 • Omgeving Luleå
  Omgeving Luleå
 • Inlandsbanen, Zweden
  Inlandsbanen, Zweden
 • Vätternmeer, Zuid Zweden
  Vätternmeer, Zuid Zweden
 • Stockholm, Zweden
  Stockholm, Zweden
 • Malmö haven
  Malmö haven
 • Color Line - Fantasy
  Color Line - Fantasy
 • Malmö haven, Zweden - Foto: Justin Brown
  Malmö haven, Zweden - Foto: Justin Brown

Vergelijkbaar

Maak een keuze uit één van onze vele andere vakanties naar Zweden:

De Jong Intra Vakanties biedt autorondreizen aan vrijwel alle populaire landen in Europa. Combineer u autorondreis Zweden eenvoudig met een autorondreis door één van de volgende landen:

Of kies voor een fly drive naar een mooie bestemming in Europa. Ook bij alle fly drives van de Jong Intra Vakanties ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en voor veel landen ook een ANWB Reisgids en/of ANWB Routekaart.

Populaire vakanties in Individueel

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 5 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Genieten van cultuur, natuur en historie
 • Ruim aanbod rondreizen of geheel op maat
 • Gewoon perfect geregeld