Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Vind Autovakantie Dalarna
Keuze uit 4 vakanties

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Oktober 2019
November 2019
December 2019
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Dalarna
Goed voorbereid op vakantie

Met een autovakantie Dalarna gaat u op weg naar en door de meest Zweedse provincie. De natuur is hier overal aanwezig en vormt een natuurlijke speelplaats voor iedereen die van vrijheid, blijheid en het buitenleven houdt. Autovakanties Dalarna vervelen geen moment!

Onze adviseurs

Een autovakantie Dalarna is een vakantie vol spannende ervaringen. Dalarna is makkelijk bereikbaar met de eigen auto via Oslo (jawel, in Noorwegen) of via de ferryhaven Göteborg in Zweden. Geniet van de natuur, de Zweedse tradities en het goede leven. Niet voor niets zijn veel Nederlanders naar deze Zweedse provincie geëmigreerd en hebben een nieuw bestaan opgebouwd. Velen van hen hebben een hotel, camping of vakantiepark en heten u hartelijk welkom. De meesten zullen Dalarna in de zomer bezoeken, maar ook in de winter is het een topbestemming met een aantal goede skigebieden zoals bijvoorbeeld in Sälen en Idre.

Heleen
Heleen Scandinavië expert

Populaire bestemmingen in Dalarna

Gun uzelf een paar heerlijke dagen in Dalarna

Autovakanties Dalarna spelen zich af in het midden van Zweden. De groene provincie heeft als toeristisch middelpunt het Siljanmeer dat jaarlijks vele bezoekers trekt. Het fraaie, magisch blauwe Siljanmeer is de bakermat van tradities en folklore. De kunstnijverheid is hier overal aanwezig (u kent vast de kenmerkende houten en felgekleurde Dalarnapaardjes) en nergens anders in Zweden is de viering van het de midzomerfeest, rondom de 21e juni, zo groots als hier.

De mensen trekken hun kleurrijke klederdracht uit de kast, dansen rondom de versierde meiboom en vieren zo de langste dag. Uiteraard bent u welkom om het feest mee te vieren. Rondom het Siljanmeer liggen diverse toeristische plaatsjes waar het 's zomers heerlijk vertoeven is. Mora, Leksand en Orsa met het gelijknamige berenpark zijn er enkele.

De natuur is nooit ver weg tijdens uw autovakantie Dalarna en de aanwezigheid van bossen, bergen en water nodigt uit tot fietsen, wandelen, kanovaren en allerlei andere outdooractiviteiten.

Ons aanbod in en door Dalarna

- Autovakantie Idre
- Autovakantie Mora

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 4 vakanties in Dalarna

Ervaringen

Jantine en Stefan Badhuizen Ons verblijf in Idre Fjäll was echt geweldig. Wij zijn geen mensen om bij een zwembad te gaan liggen bakken. Hier konden we lekker actief buiten bezig zijn. We hebben heerlijk gewandeld, gefietst en paardrijtochten gedaan. Maar het meest onvergetelijk was de elandsafari.
Lees meer Lees minder
Familie Gerritsen Tijdens ons verblijf in Mora hebben we leuke uitstapjes gedaan. Onze 3-jarige dochter Marit heeft het 3 maanden na terugkeer nog steeds over het berenpark Orsa Grönklit.
Lees meer Lees minder

Dalarna in beeld

 • Dalarna paardjes
  Dalarna paardjes
 • Siljanmeer
  Siljanmeer
 • Midzomer - Foto: Carolina Romare
  Midzomer - Foto: Carolina Romare

Populaire vakanties in Dalarna

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 4 vakanties in Dalarna
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!