Canarisch eiland met een geheel eigen identiteit

Ondanks dat ca. 80% van de economie om het toerisme draait, heeft Lanzarote het behoud van het landschap centraal gehouden.  Zo is er voor gekozen om het toerisme met name in 3 plaatsen te concentreren; Playa Blanca, Puerto del Carmen en Costa Teguise. De bebouwing op het eiland is ook zelden hoger dan 4 verdiepingen en is sfeervol met veel witte muren en groene, bruine of blauwe deur- en raamafwerkingen. Dit alles in combinatie met het afwisselende maanachtige lava-landschap in het Nationaal Park Timanfaya maakt van Lanzarote een geweldig vakantieeiland met een unieke identiteit.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Subtropisch genieten

Een zonvakantie Lanzarote is genieten van een heerlijk klimaat. Het eiland is samen met Gran Canaria het warmste van de Canarische eilanden. Gemiddeld is het het gehele jaar door boven de 20 graden. U vindt er diverse soorten strand, waarvan de zwarte lavastranden wel het meest typerend voor Lanzarote zijn. Kilometers lange stranden zult u op Lanzarote niet vinden, maar dat maakt ze zeker niet minder aantrekkelijk.

Wij raden van harte aan om een paar dagen een huurauto te boeken en dit veelzijdige eiland te ontdekken.

Op onze website vindt u aantrekkelijke hotels en appartmenten in de gezellige badplaatsen Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise, waar u naast strand ook gezellige bars, restaurants en winkeltjes zult vinden. 

 

Naast Lanzarote bieden wij u ook zonvakanties Tenerife en Gran Canaria aan.

 

Onze klanten beoordelen onze zonvakanties Lanzarote gemiddeld met een

8,6
onze gasten

Bezienswaardigheden van Lanzarote

Hierbij onze tips om er op uit te gaan tijdens uw verblijf op Lanzarote:

Cueva de los Verdes

Grotten Cueva de las Verdes

Deze grotten zijn ca. vierduizend jaar geleden ontstaan na een uitbarsting van de vulkaan Corona, door een samenspel van stromende lava en het afkoelende zeewater. Het grottencomplex telt ongeveer zeven kilometer aan grotten en gangen, waarvan 1 kilometer toegankelijk is voor publiek. De grotten mogen alleen bezocht worden onder leiding van een Engels- en Spaanstalige gids die u een rondleiding van ca. 50 minuten geeft. Tip: deze rondleiding is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of moeite hebben om bepaalde stukken gebukt te lopen

 

 

 

 

Nationaal Park Timanfaya

Parque National Timanfaya

Dit park is de grootste trekpleister van het eiland. Het park is ontstaan in de 18e eeuw tijdens een vulkaanuitbarsting die grote delen van het eiland met lava bedekte. Bovenop de vulkaan is een bezoekerscentrum gevestigd, wat met de auto bereikbaar is (toegang ca. € 8 p.p., toeristische busrit van ca. 40 minuten inbegrepen).

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Ik hou erg van het afwisselende landschap van Lanzarote en vindt het erg gezellig op het eiland. Er hangt een relaxte sfeer en de temperatuur was iedere keer dat ik er was zeer aangenaam. Mijn tip is om er vooral ook op uit te gaan en niet alleen aan het strand te blijven hangen. Nationaal Park Timanfaya en de leuke dorpjes Haria en Yaiza zijn echte aanraders.

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Wij komen al jaren op Lanzarote. We hebben de andere eilanden (Tenerife en Gran Canaria) ook wel eens geprobeerd, maar die halen het voor ons toch niet bij de gezelligheid van Lanzarote...

We hebben weer een prima vakantie gehad in Appartement Galeon Playa. Zeker nu we wat ouder worden is het fijn om alles op loopafstand te hebben.

Kaart van Lanzarote

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment