PortAventura, het attractiepark aan de Costa Dorada

Achtbanen, shows, glijbanen en nog veel meer in een fantastisch familiepark nabij Salou. Een dag in PortAventura is eigenlijk veel te kort!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Zonvakantie Portaventura; iets anders dan bakken op het strand

Tijdens uw zonvakantie in PortAventura heeft u de keuze uit 40 spectaculaire attracties verdeeld over zes volkomen verschillende werelden. Wat dacht u van de Dragon Khan, Furius Baco en de hoogste achtbaan van Europa, de Shambala. Tijdens uw zonvakantie PortAventura giert de adrenaline door uw lijf en zult u snelheden ervaren in achtbanen die u niet voor mogelijk houdt. Als u tenminste de moed heeft om er in te stappen!

Maar natuurlijk zijn er ook diverse minder spectaculaire maar net zulke leuke attracties die tijdens uw zonvakantie PortAvnetura kunt bezoeken. Denk maar eens aan de Tutuki Splash en de Angkor, de kinderspeelplaats in het Chinese Keizerrijk of de Tomahwak in de Far West!

En wilt u even bijkomen, of zijn al die attracties voor u iets te veel van het goede? Er zijn dagelijks 40 voorstellingen met dans, muziek, acrobatiek, pratende papegaaien en bekende figuren uit Sesamstraat. Uw zonvakantie PortAventura is een genot voor iedereen.

Is PortAventura toch niet precies wat u zoekt, maar wilt u wel in de omgeving van Salou op vakantie, kijk u dan eens op zonvakantie Costa Dorada.

Wilt u voorafgaand aan uw reis wat meer van Spanje zien, dan zijn onze individuele rondreizen Spanje wellicht iets voor u!

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor één van onze andere zonbestemmingen. Kijk dan eens op zonvakanties Italië.

Onze klanten geven een zonvakantie PortAventura gemiddeld een:

8,4
onze gasten

Bezienswaardigheden

PortAventura bestaat uit verschillende parken die elk hun eigen thema hebben. Hieronder vindt u een groot aantal van deze parken. Maar er is meer!

China

China Angkor

In dit gedeelte van het park waant u zich in het verre Oosten. Oriëntaalse gebouwen, bonsaï boompjes en wandelen op de Chinese Muur. Het kan allemaal in China. De belangrijkste attractie zijn de Dragon Khan en de 76 meter hoge Shambhala. Maar ook de Angkor is hartstikke leuk voor de kinderen (en ouders) die het even iets rustiger aan willen doen. De acrobatenshow in het Imperial theather is een 'must see'.

Costa Caribe Aquatic Park

PortAventura AquaPark

Het waterpark van PortAventura. Twaalf glijbanen, zwembaden voor uren zwemplezier en dat alles in een Caribische sfeer. Het ligt direct naast de andere gedeelten van PortAventura maar heeft ook een eigen ingang. Uiteraard zijn er ook voldoende barretjes en restaurants om wat te eten en te drinken.

Far West

Show FarWest

Cowboys, saloons en cactussen. In Far West lijkt het of je in het Wilde Westen bent. De twee achtbanen, de Tomahawk en de Stampida, racen tegen elkaar. Zit u in de snelste? Ook de waterattracties, Silver RiverFlume en Grand Canyon Paids, moet u beslist eens proberen. En natuurlijk worden ook hier weer geweldige shows opgevoerd!

Mediterrànea

Meditirránia Furius Baco

In het gedeelte Mediterrànea, dat er uitziet als een mediterrane havenlaats, vindt u diverse restaurants en souvenirswinkeltjes. De Furios Baco (versnelling van 0 naar 135 km/u in 3 seconden), Estacio del Nord en Port de la Drassana zijn de 3 spectaculaire attracties. In de zomermaanden zijn er diverse shows in dit gedeelte van het park.

SesamoAventura

SésamoAventura Personajes

Sesamstraat in het echt. Voor u het weet komt u Bert en Ernie of Elmo tegen bij de Magische boom, in de Coco Piloto of staan ze te wachten bij het Sesamo Aventura Station. Met jonge kinderen zult u hier veel uurtjes doorbrengen!

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Ik ben al meerdere keren met een groep vrienden en hun kinderen naar PortAventura geweest. Het waren fantastische dagen in een fantastisch park. Wij gaan in 2017 zeker nog een keer terug om het dan geopende Ferrari Land te gaan bezoeken. Ik krijg het nu al warm als ik in 5 seconden van 0 naar 180 km/u schiet!

 

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Geweldig park met voor iedereen wel iets leuks. Een echte aanrader als je op vakantie in Salou bent!

Wij hebben een weekje vakantie gehad in Hotel Caribe Resort. Waar voor je geld, al is het strand wat ver weg. Maar dat mis je eigenlijk niet!

Wij hebben genoten van het waterpark bij PortAventura met alle glijbanen. Onze oudste zoon ging in alle achtbanen, terwijl onze jongste dochter de attracties in SesamoAventura geweldig vond. Ze staat zelfs met Elmo op de foto!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen