Salou, een fantastische badplaats

Een zonvakantie Salou biedt zeer veel mogelijkheden voor jong en oud. De belangrijkste ingrediënten zon, strand en zee, vormen de basis voor een geweldige vakantie in de meest toeristische badplaats aan de Costa Dorada.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

De watersportplaats voor iedereen

Lekker aan een internationaal strand, dat geleidelijk in zee afloopt en daardoor zeer geschikt is voor kinderen. Zee, zwemmen, rondneuzen in de gezellige winkeltjes en genieten van een koel drankje op de terrasjes. Dat is een zonvakantie Salou aan de Costa Dorada.

Twee grote stranden met volop fijn zand strekken zich uit aan de beide kanten van een wat rotsachtige kaap. In Salou vindt u tal van terrasjes en vele restaurants die een grote schakeringaan mogelijkheden bieden om zich te goed te doen aan eenvoudige hapjes of plaatselijke specialiteiten. Als u op uw zonvakantie Salou 's avonds nog wat wil drinken? Dat kan tot in de late uurtjes!

Salou heeft een haven waar dagelijks verse vis bnnen gebracht wordt en het avondleven wordt geaccentueerd door verlichte fonteinen, die met tientallen variaties een levendig beeld bieden. Een sfeervol decor voor een heerlijke zonvakantie Salou.

Een andere bestemmingen waar van alles te beleven is? Bekijkt u dan onze aanbiedingen zonvakanties Costa Brava eens op uw gemak. 

Ook in andere landen bieden wij een ruime keuze vakanties met veel vertier. Bekijk ook eens ons aanbod zonvakanties Italië, zonvakanties Frankrijk en zonvakanties Algarve

Onze gasten beoordelen onze zonvakanties Salou met een

8,7
onze gasten

Bezienswaardigheden van Salou

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden in en rond Salou:

Port Aventura

Port Aventura

Tussen Tarragona en Salou ligt een enorm pretpark met spannende attracties en shows. Ook is er een zwembad bij, het Caribe Aquatic Park. De entree is niet goedkoop, maar daar krijgt u heel veel voor terug!

Santa Maria del Mar kerk

Santa Maria del Mar

In 1766 werd de bouw van de Santa Maria del Mar kerk van Salou voltooid. De kerk werd aanvankelijk gebouwd voor de zeelieden van Salou. De prachtige Santa Maria del Mar kerk is zeker het bezoeken waard. Aan de buitenkant van de kerk zijn indrukwekkende reliëfs te aanschouwen die vissersactiviteiten afbeelden.

Waterpark Aquopolis - La Pineda

Aquopolis

Dit waterpretpark ligt nabij La Pineda. Dankzij deze gunstige ligging is Aquopolis het drukst bezochte waterpretpark van de Costa Dorada. Met zijn vele spectaculaire glijbanen zoals de bijvoorbeeld de Kamikaze en de Black Hole kunt u in dit waterpretpark zeker een leuke dag beleven. Eventueel is een bezoek aan het naastgelegen dolfinarium ook een mogelijkheid.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Als klein kind kwam ik vaak in Salou. We verbleven in een huisje in Tarragona en gingen dan, nadat we lekker naar de zee geweest waren diverse malen per vakantie naar Salou om wat te eten, naar de fonteinen te kijken of in de haven de binnenkomende visserschepen te aanschouwen. Mooie vakanties!

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Salou, tja wie wil daar niet een keer heen. We hebben verschrikkelijk veel plezier gehad. We gaan volgen jaar weer terug.

Als je van stappen houdt zit je hier zeker goed. Overdag lekker uitrusten, bruinen, en lekker eten.

Kaart van Salou

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen