"Gouden Kust"

Doordat de kilometerslange fijne (goudkleurige) zandstranden langzaam in zee aflopen, is een zonvakantie Costa Dorada 2017, ideaal voor jonge gezinnen met kinderen. De bekendste badplaats hier is het toeristische Salou. Maar ook in het sterk opkomende La Pineda en Cambrils bieden wij prima accommodatie aan. Een zonvakantie Costa Dorada is een goede keus.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Voordelig genieten in de Spaanse Zon

De Costa Dorada ligt ten zuiden van de stad Barcelona, in de provincie Catalonië, de fijne "goudkleurige" zandstranden, waaraan de Costa Dorada zijn naam te danken heeft, strekken zich honderden kilometers uit langs de Middellandse Zeekust uit. Uiteraard kunt u plaatselijk genieten van een koel drankje op het terras of in de restaurants van een eenvoudige maaltijd of plaatselijke specialiteiten.

Bij ons heeft u een zeer ruime keuze in appartementen en hotels in Salou, La Pineda en Cambrils voor een heerlijke Zonvakatie Costa Dorada. Salou bruist bijna de hele dag. Naast het strand zijn ook de aquaparken en de vele winkeltjes, restaurants en terrasjes redenen om naar deze plaats te trekken. En dan vergeten we nog het nachtelijke uithgaansleven en de kleurrijke fonteinen!

Cambrils en La Pineda zijn iets minder toeristisch, maar liggen vlakbij Salou. En wilt u uw zonvakantie Costa Dorada een cultureel tintje geven? Bezoek dan eens het 'Romeinse Tarragona' of boek voor of na uw vakantie een stedentrip Barcelona

Wilt u eens anders dan een zonvakantie Costa Dorada? Op zonvakanties Portugal of zonvakanties Italië kunt u onze aanbiedingen voor deze landen bekijken.

Onze gasten beoordelen een zonvakantie Costa Dorada met een

8
onze gasten

Bezienswaardigheden van Costa Dorada

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden en plaatsen van de Costa Dorada:

PortAventura - Salou

PortAventura

PortAventura nabij Salou biedt haar gasten verschillende thema’s aan. Alle zes themagebieden in het park voeren de gasten naar een ander idyllisch plekje op onze aarde. Bij binnenkomst lijkt het er vredig aan toe te gaan, maar schijnt bedriegt. Van een gemoedelijk vissersdorpje aan de Middellandse Zee, langs de Chinese muur, de Maya-cultuur in Mexico naar het wilde westen in Amerika. U kunt het zelf beleven. Elk themagebied heeft zijn eigen shows, winkels en restaurantjes, helemaal aangepast aan het gebied waarin ze staan. Een aanrader dit themapark vol met met spetterende attracties voor jong en oud.

Tarragona

Tarragona

Hoewel Tarragona niet erg bekend is bij het grote publiek is het toch zeker de moeite waard om te bezoeken. In de stad vindt men een vrij groot aantal historische monumenten. Een hiervan, de ruïnes van het oude Tarraco uit de Romeinse tijd, staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De ruïnes bestaan uit 14 aparte bouwwerken, die als één archeologische verzameling worden beschouwd.

Andere bezienswaardigheden in Tarragona zijn: het historisch centrum, het Amfitheater van Tarraco, de centrale markt, en niet te vergeten El Balcó del Mediterráni (Het balkon van de Middellandse Zee). Een uitkijkpunt aan het einde van één van de ‘ramblas’ van de stad, waar vanuit een deel van de stad, de haven en de Middellandse Zee kunnen worden gezien.

Waterpark Aquopolis - La Pineda

Aquopolis

Dit waterpretpark ligt nabij La Pineda. Dankzij deze gunstige ligging is Aquopolis het drukst bezochte waterpretpark van de Costa Dorada. Met zijn vele spectaculaire glijbanen zoals de bijvoorbeeld de kamikaze en de black hole kunt u in dit waterpretpark zeker een leuke dag beleven. Eventueel is een bezoek aan het naastgelegen dolfinarium ook een mogelijkheid

Zigeunermarkt Bonavista - Tarragona

Zigeunermarkt Bonavista

Vele Spaanse families trekken naar de befaamde zigeunermarkt in Tarragona. Dit moet u echt zelf ondergaan. U kunt het zo gek niet verzinnen of u komt het tegen. Hier is het motto keuren, vergelijken, handelen en dan pas kopen. U vindt er van alles en scherp geprijst. Echt Spaans, en u komt zeker niet met lege handen terug. Neemt u zeker even tijd om in de omgeving van de markt in de kleine bars de typische Spaanse sfeer te proeven, onder het genot van een wijntje. Heerlijk zo'n dagje Bonavista.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

De Costa Dorada is van oudsher een populaire vakantiebestemming. Ik ben er in mijn kinderjaren zeker 8x geweest. Stuk voor stuk geweldige vakanties!

Ronald

Ervaringen van onze klanten

We hadden vooraf geen bezoek aan een waterpretpark gepland, maar toch gedaan. Wauw! Wat een verschrikkelijke leuke dag hebben we gehad. Een mooie afsluiting van een topvakantie!

Heerlijk weer gehad en een leuk tripje naar Barcelona gemaakt. Is zeer de moeite waard.

Kaart van Costa Dorada

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen