Zonvakantie Nerja ideaal!

Uw zonvakantie in Nerja, een voormalig vissersplaatsje dat tegenwoordig een drukbezochte toeristenbestemming is, heeft een authentieke Spaanse uitstraling. Nerja biedt mooie stranden, groene natuur en een prettig klimaat. Naast zon, zee en strand is er nog veel meer te zien.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Schatten ontdekken

De charme van een zonvakantie Nerja zit onder andere in de mooie ligging op een rotsplateau boven de zee. U kunt uw zonvakantie in Nerja doorbrengen aan vele mooie stranden. Bovendien zijn er vele goede plekken om de onderwaterwereld te bekijken, tijdens een duik- of snorkelactiviteit.

Nerja verschilt met andere populaire badplaatsen aan de Costa del Sol, omdat er relatief weinig hoogbouw aanwezig is. Nerja is een sympathieke kustplaats waar jaarlijks veel toeristen komen, maar waar het vanwege haar kleinschalige karakter eigenlijk nooit massaal aandoet. De omgeving van een zonvakantie Nerja leent zich bovendien uitstekend voor mooie dagtochten.

In Nerja zelf zijn het Balcon de Europa, de druipsteenrotten en het oude aquaduct interessante en mooie bezienswaardigheden. Bovendien ligt Granada op ongeveer een uurtje rijden en is wandelen in het binnenland een verademing.

Als u liever de steden in het  achterland van Andalusië bezoekt, dan kunt u bij ons ook terecht voor een individuele rondreis Spanje.

Zoekt u een alternatief voor uw zonvakantie Nerja, dan adviseren wij u onze aanbiedingen voor zonvakanties Costa Blanca eens te bekijken.

Ook in Italië hebben wij diverse schitterende accommodaties voor u. Kijk eens op zonvakanties Italië.

Onze gasten beoordelen een zonvakantie Nerja gemiddeld met een

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden van Nerja

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden en plaatsen die u kunt bezoeken tijdens uw zonvakantie Nerja:

Aquaduct

Aquaduct Nerja

Aan de weg van Nerja naar Maro ligt het aquaduct van Nerja, ontworpen door Francisco Cantarero. Het werd gebouwd in de 19e eeuw om een locale suikerfabriek van water te voorzien. Tot op de dag van vandaag wordt het aquaduct, dat 4 verdiepingen en 38 bogen telt, nog steeds gebruikt voor de irrigatie van landbouwgronden.

Balcon de Europa

Balcon de Europa

Eeen uitzichtpunt op een uitstekende klif in de zee, ongeveer 23 meter boven zeeniveau. Bij helder weer heeft u een geweldig uitzicht over kust en de bergen achter Nerja. Door dit uitzichtspunt is het pittoreske strandje Playa Calahonda uitgegroeid tot het meest gefotografeerde strand van Spanje! Naast een rij kanonnen die het verleden als verdedigingsfort accentueren, vindt u er ook een standbeeld van Koning Alfonso XII.

Druipsteengrotten

Baredine grot in Nova Vas

De grotten van Nerja (las cuevas de Nerja) zijn een historisch monument. De grotten werden pas in 1959 ontdekt. Onderzoek heeft uitgewezen, er zijn muurtekeningen gevonden, dat de grot al omstreeks 20.000 v. Chr. werd bewoond. De oppervlakte van de grotten bedraagt 35.484 m2. U vindt de grotten op nog geen 3 km van het centrum van Nerja.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Ik koos Nerja voor een paar nachtjes terwijl ik op doorreis was naar Granada en Guadix. De plaats is wat rustiger dan de badplaatsen Torremolinos en Fuengirola, maar dat vond ik wel plezierig.

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Zeer fijne vakantie gehad en veel gezien. Eigenlijk is 2 weken te kort. Tip voor anderen probeer hier 3 weken naar toe te gaan. Zoveel is er te zien.

Geweldige ligging, de appartementen Plaza de España. Heerlijke 2 weken gehad.

Kaart van Nerja

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment