Mijas Costa?

Een zonvakantie Mijas betekent eigenlijk bij ons een accommodatie in Mijas Costa, de kuststrook van dit witte dorpje. Maar Mijas Costa zult u niet op de kaart terugvinden. Onze uitstekende accommodaties echter wel!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

In het spoor van de Moren

Vele jaren geleden werd Andalusië bevolkt door de Moren. De witte dorpjes zoals Mijas daar één van is, zijn daar duidelijke herinneringen aan. Tijdens een zonvakantie Mijas kunt u dus eigenlijk ook niet om deze geschiedenis heen. Bezoek Mijas en maak een tour in een ezeltaxi. Rijd naar het prachtige Ronda en kijk vanaf de Puente Nuevo uit over de omgeving. En laat vervolgens de beelden al liggend aan het zwembad of op het strand rustig op u inwerken.

Mijas zelf ligt echter 8 km landinwaarts. De accommodaties voor een zonvakantie Mijas zijn daarom gelegen in Mijas Costa, dat dichter bij de kust ligt. Wij hebben rustig gelegen, mooie appartementen en luxe villa's voor u in deze plaats. Een zonvakantie Mijas is daarom ideaal voor degene die strand met cultuur wil combineren.

Wilt u voorafgaand aan uw zonvakantie Mijas nog wat dieper het Andalusische binnenland in en steden als Granada en Sevilla bezoeken? Dan is een flydrive Spanje wellicht iets voor u! Of wellicht een stedentrip Sevilla!

Een andere bestemming waar cultuur natuur en een rustige strandvakantie ideaal samenkomen, zijn onze zonvakanties Costa Verde in Portugal.

Maar ook diverse bestemmingen bij onze zonvakanties Italië sluiten uitstekend aan op u wensen!

Onze gasten waarderen onze zonvakanties Mijas gemiddeld met een:

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Mijas

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden en plaatsen die u kunt bezoeken tijdens uw zonvakantie Mijas:

Andalusie

Sinaasappelboom

Zon, bergen, uitgestrekte goudgele vlaktes, monumentale steden en pittoreske bergdorpjes, geflankeerd door de Middellandse zee en Atlantische oceaan en prachtige, afwisselende natuur. Andalusië is misschien wel de mooiste streek van Spanje. Aanraders zijn bijvoorbeeld de Mezquita van Cordoba en de gezellige stad Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, rijk geworden door het goud van Amerika. De kurkbossen van Cadiz, Gibraltar, de Costa del Sol, het ruige berggebied de Alpojarra en natuurlijk het Alhambra in Granada.

 

Malaga

Ondergaande zon kust Malaga

Malaga is de hoofdstad van Andalusië en wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía. De stad heeft een aantrekkelijk oud centrum met vele kleine, gezellige straatjes. Er zijn diverse mooie kerken en een imposante kathedraal. Daarnaast is Malaga de geboortestad van Pablo Picasso. Aan de Plaza de la Merced vindt u het geboortehuis van deze kunstenaar. Ook de versterkte muren van La Acazaba fort en het Romaanse Theater zijn een bezoek waard.

Nerja

Aquaduct Nerja

Nerja ligt op ongeveer 60 km van Malaga en is een voormalig vissersplaatsje dat tegenwoordig een drukbezochte toeristenbestemming is. In de wintermaanden trekt het massa toerisme weg en zult u onder het volop stralende zonnetje de Spaanse manier van leven omarmen. Nerja heeft een authentieke Spaanse uitstraling en biedt de vakantieganger mooie stranden, groene natuur en een prettig klimaat. De bekendste bezienswaardigheid zijn de 'grotten van Nerja'. Een bezoek aan het 'Balcon de Europa', een uitzichtpunt op een uitstekende klif in de zee is ook absoluut de moeite waard.

Ronda

Ronda - De La Merced kerk

Ronda is een schitterende stad in de bergen. Beroemd zijn de bruggen die over de Tajo-kloof gebouwd zijn. In De Puente Nuevo is een van de meest gefotografeerde bouwwerken in Spanje. Ronda is ook de stad van Orson Welles. De Engelse auteur was een graag geziene gast in het stadje en ligt ook in een nabijgelegen dorpje begraven. Het stadje puilt verder uit van historische kerken, paleizen, mooie pleintjes en gezellige terrasjes.

Sevilla

shutterstock_135727073 Sevilla

Sevilla is misschien wel een van de meest aantrekkelijke steden van Spanje en ruim 3000 jaar oud. Musea, kathedralen, paleizen en parken. Sevilla heeft het allemaal. Prachtige laat-islamitische architectuur, Andalusische bouwkunst en barok schilderkunst zijn getuigen van het grootse verleden van Sevilla. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige paleis Casa de Pilatos, de unieke Santa Cruz wijk met z’n vele kleine straatjes, leuke pleintjes en natuurlijk de kathedraal.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Mijas is een leuk plaatsje iets in het achterland en een bezoek meer dan waard. De zonliefhebber zit echter iets meer naar de kust toe, in Mijas Costa. Ik kan u onze Villa's Flemencos van harte aanbevelen. Mooie woningen voor ultiem vakantiegenot!

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Als verlenging van onze autorondreis het Mooiste van Andalusië hebben wij nog een weekje in Grangefiels Oasis gezetten. Rustig gelegen complex en heerlijk genoten!

Wat een mooi villa's! Mijn zoon gaat in September met zijn gezin en tweeling van 2 jaar!

Kaart van Mijas

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment