Voor iedereen!

Een zonvakantie Tossa de Mar 2017;  is een vakantie in één van de vele badplaatsen, gelegen in de beschutting van een baai. Het is omringd door dennenbomen en kurkeiken en is zeer geliefd bij de Nederlandse zonzoeker. Het gezellige plaatsje heeft een mooi oud, authentiek centrum.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Kiest u maar uit: Logies of All-Inclusive

De oude stad, de Villa Vella geheten, is omringd door 12e-eeuwse muren, waarvan nog gave overblijfselen bewaard zijn gebleven en geeft een zonvakantie Tossa de Mar net dat extra tintje!

Tossa de Mar heeft haar eigen identiteit weten te behouden. Hier heerst vooral een gezellige drukte, waarbij u niet direct in de gaten heeft dat deze badplaats al sinds halverwege de vorige eeuw een populaire bestemming is. In de restaurants worden heerlijke lokale gerechten geserveerd, maar u komt er ook de pizzaria en snackbar tegen.

Wij hebben diverse appartementen en goede hotels voor uw zonvakantie in Tossa de Mar. U kunt verblijven of basis van logies of, als u de hele dag wilt genieten en zich niet druk wilt maken over de boodschappen, op basis van All Inclusive en alles wat daar tussen zit.

Wilt u ook onze andere bestemmingen aan de Costa Brava een bekijken, zie dan ons aanbod zonvakanties Costa Brava.

Is Barcelona de stad die u altijd al wilde bezoeken, maar is het er nooit van gekomen? Boek dan voor of na uw zonvakantie Tossa de Mar eens een stedentrip Barcelona!

Naast een zonvakantie Tossa de Mar, zijn wellicht onze zonvakanties Costa de Lisboa of zonvakanties Costa Verde in Portugal interessant voor u!

Onze gasten beoordelen onze zonvakanties Tossa de Mar gemiddeld met een

8,5
onze gasten

Bezienswaardigheden van Tossa de Mar

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden in de omgeving van Tossa de Mar:

Barcelona

Parc Guell

Barcelona is al jaren immens populair bij de Nederlandse vakantieganger, en dat is niet voor niets! Dwalend door het centrum van Barcelona ontdekt u tussen de vele statige gebouwen opeens een gevel die elke beschrijving tart: werk van architect Gaudi. Zijn onnavolgbare bouwweken zoals de nog steeds onvoltooide Sagrada Familia en de talrijke historische monumenten die de stad rijk zijn, maken Barcelona tot het grooste openluchtmuseum aan de Middellandse Zee. De Ramblas mag u bij een stedentrip of een weekend weg naar Barcelona niet vergeten. Barcelona’s beroemste boulevard heeft weer heel andere genoegens te bieden. Vanaf de haven tot de Plaza de Catalunya wisselen hotels, winkels, marktjes terassen en restaurantjes elkaar af.

Figueres

Figueres Dali museum

Figueres is een klein plaatsje aan de Costa Brava en ligt op iets meer dan 20 kilometer van de Frans-Spaanse grens in het noordoosten van Spanje in de autonome regio Catalonië in de Provincie Girona. Figueres ligt op ongeveer 130 km ten noordoosten van Barcelona. De stad Figueres was de thuishaven van belangrijke personages zoals Salvador Dalí. Het Theater-Museum Dalí, waar zich het graf van de kunstenaar bevindt, is de belangrijkste bezienswaardigheid. Het Theater heeft een rastervormige koepel en is uitgebreid met de Torre Galatea, waar de surrealistische schilder gestorven is.

Gerona

Girona

De mediterrane stad Gerona ligt in het noorden van Spanje in de regio Catalonië. Door de ligging die iets verder van de kust is, geniet de stad van aangename temperaturen. Het oude stadsdeel ‘Barri Vell’ heeft de meest waardevolle bezienswaardigheden te bieden. Hier vindt u het prachtige plein Plaça de la Independència, de kathedraal van Gerona, oude stadsmuren en enkele originele Arabische badhuizen. In het geschiedenis museum komt u alles te weten over de lange en boeiende geschiedenis van de stad en het verhaal achter gebouw waarin dit museum gevestigd is. Aan de kade van de rivier de Onyar is een bond geheel van kleine en soms statige panden te vinden die de sfeer van de stad benadrukken. De bruggen van de stad die het oversteken van de rivieren mogelijk maken, zorgen voor buitengewoon mooie uitzichten.

Klooster Montserrat

klooster Montserrat

Het klooster van Montserrat is gebouwd op een rotsmassief van het "Catalaans kustgebergte", waarvan de hoogste top 1712 meter bedraagt. Het mooiste gedeelte van dit gebergte is het massief van Montserrat. Het is 10 km lang en 5 km breed. Het hoogste punt is de piek van St.-Jerome: 1235 meter én te bezoeken vanaf het klooster.

Het klooster van Montserrat ligt op 725 meter. 'Montserrat' betekent : geërodeerde berg, het is dan een uniek landschap die men nergens elders in Europa vindt. Montserrat is ook uniek door zijn flora, er zijn niet minder dan 1500 verschillende planten, dit is de helft van de planten die er te vinden zijn over heel Catalonië.

Medes Eilanden

Medes eilanden

De Medes Eilanden oftewel de Illes Medes, hoe ze in Catalaans genoemd worden is een groep kleine eilanden voor de kust van de Costa Brava bij Lloret de Mar. Het is een natuurreservaat waar u met speciale toestemming kunt duiken en van de mooie onderwaterwereld kunt genieten.

Meda Gran is het grootste eiland van de eilanden groep die verder onder andere bestaat uit Medallot, Meda Petita, Ferrenelles, Tasco Petit. De Illes Medas liggen op ongeveer 30 km van Lloret de Mar.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Ik kan niet kiezen welk hotel in Tossa mijn voorkeur heeft. Het Best Western Mar Menuda is subliem gelegen, direct aan het strand. Maar de toegang tot hotel Neptuno, het lijkt of u een grot binnenstapt en het hotel ansich is ook geweldig. Ach, kiest u maar!

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Mooie plaats en gezellige restaurants. Bovendien hadden we lekker weer en een goed hotel (Golden Bahia).

Geweldige vakantie gehad. Super! Beslist de moeite waard om nog eens te doen.

Kaart van Tossa de Mar

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen