Uw eigen villa of?

Tijdens uw zonvakantie L'Escala kunt u in uw eigen villa verblijven of voor een appartement kiezen. Door de ligging, niet ver van de grens met Frankrijk, is dit plaatsje populair bij de Fransen en Nederlanders die met eigen auto naar Spanje reizen. Bovendien zijn de 10 km lange kustlijn en de prachtige natuur de trekkers voor een zonvakantie L'Escala.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Al 2500 jaar!

Sowieso zal een zonvakantie L'Escala een goede keus zijn, want reeds in een ver verleden trokken groepen hier naar toe. De Grieken en Romeinen waren de eersten die hier een voet aan wal zetten toen zij zich vestigden op Sant Marti. De opgravingen van Empúries zijn te vinden tussen L'Escala en Sant Martí waar zich de ruïnes bevinden van een Griekse en Romeinse stad. Tegenwoordig komt men uit alle windstreken naar L'Escala.

Het kleine, van oorsprong vissersstadje, heeft slechts 10.000 inwoners en leeft van het toerisme. Maar nog dagelijks varen de vissers 's avonds uit om op traditionele wijze, met lantaarns en lange netten, te gaan vissen. Leuk om dat tijdens uw zonvakantie L'Escala eens te aanschouwen. In het nabijgelegen Sant Martí d'Empuries kunt u nog dagelijks de Middeleeuwse sfeer proeven. In de zomermaanden is het kleine Plaça Major één groot terras.

Wilt u tijdens uw vakantie iets zuidelijker trekken, dan zijn onze zonvakanties Costa Dorada en zonvakanties Costa del Sol wellicht een optie voor u.

Bent u aangetrokken door de geschiedenis van L'Escala en Spanje in het bijzonder, dan zijn onze individuele rondreizen Spanje echt iets voor u.

Heeft u tijdens uw zonvakantie L'Escala de stad Barcelona bezocht en wilt u daar graag wat langer verblijven? Kijk eens naar ons assortiment stedentrips Barcelona.

Onze klanten beoordelen onze zonvakanties L'Escala gemiddeld met een:

7,9
onze gasten

Bezienswaardigheden van L escala

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden in de omgeving van L'Escala:

Barcelona

Barcelona is al jaren immens populair bij de Nederlandse vakantieganger, en dat is niet voor niets! Dwalend door het centrum van Barcelona ontdekt u tussen de vele statige gebouwen opeens een gevel die elke beschrijving tart: werk van architect Gaudi. Zijn onnavolgbare bouwweken zoals de nog steeds onvoltooide Sagrada Familia en de talrijke historische monumenten die de stad rijk zijn, maken Barcelona tot het grooste openluchtmuseum aan de Middellandse Zee. De Ramblas mag u bij een stedentrip of een weekend weg naar Barcelona niet vergeten. Barcelona’s beroemste boulevard heeft weer heel andere genoegens te bieden. Vanaf de haven tot de Plaza de Catalunya wisselen hotels, winkels, marktjes terassen en restaurantjes elkaar af.

Figueres

Figueres is een klein plaatsje aan de Costa Brava en ligt op iets meer dan 20 kilometer van de Frans-Spaanse grens in het noordoosten van Spanje in de autonome regio Catalonië in de Provincie Girona. Figueres ligt op ongeveer 130 km ten noordoosten van Barcelona. De stad Figueres was de thuishaven van belangrijke personages zoals Salvador Dalí. Het Theater-Museum Dalí, waar zich het graf van de kunstenaar bevindt, is de belangrijkste bezienswaardigheid. Het Theater heeft een rastervormige koepel en is uitgebreid met de Torre Galatea, waar de surrealistische schilder gestorven is.

Gerona

De mediterrane stad Gerona ligt in het noorden van Spanje in de regio Catalonië. Door de ligging die iets verder van de kust is, geniet de stad van aangename temperaturen. Het oude stadsdeel ‘Barri Vell’ heeft de meest waardevolle bezienswaardigheden te bieden. Hier vindt u het prachtige plein Plaça de la Independència, de kathedraal van Gerona, oude stadsmuren en enkele originele Arabische badhuizen. In het geschiedenis museum komt u alles te weten over de lange en boeiende geschiedenis van de stad en het verhaal achter gebouw waarin dit museum gevestigd is. Aan de kade van de rivier de Onyar is een bond geheel van kleine en soms statige panden te vinden die de sfeer van de stad benadrukken. De bruggen van de stad die het oversteken van de rivieren mogelijk maken, zorgen voor buitengewoon mooie uitzichten.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

De villa's die u in L'Escala kunt huren zijn ideaal voor degene die niet op een groot toeristisch park wil verblijven. Een goede keuze voor bijvoorbeeld gezinnen met wat oudere kinderen.

Ronald

Ervaringen van onze klanten

We zijn gevlogen naar Gerona, daar een auto gehuurd en toen naar onze villa gereden. Heerlijk weekje gehad en bedankt voor de tip van de huurauto. Veel profijt van gehad!

We hebben leuke uitstapjes gemaakt naar het natuurpark, Figueres met Dali museum en natuurlijk Barcelona en Gerona.

Kaart van L escala

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment