Landelijk

Op uw zonvakantie Castelló d'Empúries moet u niet gek op kijken dat u op elke hoek van het kanaal, rond de camping, een zeilboot, kano of windsurfer tegenkomt. Samen met de Església de Santa María de Castelló, de kathedraal, zijn dit de twee kenmerken van dit rustige stadje. Door de ligging in een landelijke omgeving ervaart u de rust ervan op uw zonvakantie Castelló d'Empúries.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Gezelligheid in Empuriabrava

De bestemming van uw zonvakantie Castelló de Empúries ligt ca. 3 kilometer van zee. Castelló d'Empúries was tijdens de middeleeuwen het centrum van de macht in het graafschap Empúries. Dat is ook nog aan het grote aantal voorname gebouwen te zien. Halverwege de vorige eeuw is men begonnen om de langslopende rivier die het water van de Pyreneeën afvoert te kanaliseren. Moerassen en lagunes zijn gedicht en is getracht landbouwgrond van te maken. Een deel ervan heeft men weer later omgebouwd tot een vakantiedorp. Een stelsel van kanalen is toen aangesloten op de zee. Dat deel van Castelló de Empúries heeft men Empuriabrava genoemd. Op uw zonvakantie Castelló de Empúries ervaart u enerzijds de rust van het achterland en anderzijds de gezelligheid van Empuriabrava.

Mocht u liever dichter aan de kust zitten dan adviseren wij u om te kijken bij ons aanbod zonvakanties Costa Dorada of zonvakanties Costa del Maresme.

Graag brengen wij u ook onze autovakanties Costa Brava bij u onder de aandacht. U rijdt met eigen auto naar uw bestemming. U kunt dan eventueel zelf uitstapjes ondernemen naar bijvoorbeeld Gerona of Barcelona.

Mocht u liever comfortabel met de bus reizen bekijkt u dan ons aanbod busreizen Spanje.

Onze gasten beoordelen onze zonvakantie met een

7,9
onze gasten

Bezienswaardigheden van Castello d Empuries

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden in de omgeving van Castelló d'Empúries:

Barcelona

Parc Guell

Barcelona is al jaren immens populair bij de Nederlandse vakantieganger, en dat is niet voor niets! Dwalend door het centrum van Barcelona ontdekt u tussen de vele statige gebouwen opeens een gevel die elke beschrijving tart: werk van architect Gaudi. Zijn onnavolgbare bouwweken zoals de nog steeds onvoltooide Sagrada Familia en de talrijke historische monumenten die de stad rijk zijn, maken Barcelona tot het grooste openluchtmuseum aan de Middellandse Zee. De Ramblas mag u bij een stedentrip of een weekend weg naar Barcelona niet vergeten. Barcelona’s beroemste boulevard heeft weer heel andere genoegens te bieden. Vanaf de haven tot de Plaza de Catalunya wisselen hotels, winkels, marktjes terassen en restaurantjes elkaar af.

Figueres

Figueres Dali museum

Figueres is een klein plaatsje aan de Costa Brava en ligt op iets meer dan 20 kilometer van de Frans-Spaanse grens in het noordoosten van Spanje in de autonome regio Catalonië in de Provincie Girona. Figueres ligt op ongeveer 130 km ten noordoosten van Barcelona. De stad Figueres was de thuishaven van belangrijke personages zoals Salvador Dalí. Het Theater-Museum Dalí, waar zich het graf van de kunstenaar bevindt, is de belangrijkste bezienswaardigheid. Het Theater heeft een rastervormige koepel en is uitgebreid met de Torre Galatea, waar de surrealistische schilder gestorven is.

Gerona

Girona

De mediterrane stad Gerona ligt in het noorden van Spanje in de regio Catalonië. Door de ligging die iets verder van de kust is, geniet de stad van aangename temperaturen. Het oude stadsdeel ‘Barri Vell’ heeft de meest waardevolle bezienswaardigheden te bieden. Hier vindt u het prachtige plein Plaça de la Independència, de kathedraal van Gerona, oude stadsmuren en enkele originele Arabische badhuizen. In het geschiedenis museum komt u alles te weten over de lange en boeiende geschiedenis van de stad en het verhaal achter gebouw waarin dit museum gevestigd is. Aan de kade van de rivier de Onyar is een bond geheel van kleine en soms statige panden te vinden die de sfeer van de stad benadrukken. De bruggen van de stad die het oversteken van de rivieren mogelijk maken, zorgen voor buitengewoon mooie uitzichten.

Klooster Montserrat

klooster Montserrat

Het klooster van Montserrat is gebouwd op een rotsmassief van het "Catalaans kustgebergte", waarvan de hoogste top 1712 meter bedraagt. Het mooiste gedeelte van dit gebergte is het massief van Montserrat. Het is 10 km lang en 5 km breed. Het hoogste punt is de piek van St.-Jerome: 1235 meter én te bezoeken vanaf het klooster.

Het klooster van Montserrat ligt op 725 meter. 'Montserrat' betekent : geërodeerde berg, het is dan een uniek landschap die men nergens elders in Europa vindt. Montserrat is ook uniek door zijn flora, er zijn niet minder dan 1500 verschillende planten, dit is de helft van de planten die er te vinden zijn over heel Catalonië.

Medes Eilanden

Medes eilanden

De Medes Eilanden oftewel de Illes Medes, hoe ze in Catalaans genoemd worden is een groep kleine eilanden voor de kust van de Costa Brava bij Lloret de Mar. Het is een natuurreservaat waar u met speciale toestemming kunt duiken en van de mooie onderwaterwereld kunt genieten.

Meda Gran is het grootste eiland van de eilanden groep die verder onder andere bestaat uit Medallot, Meda Petita, Ferrenelles, Tasco Petit. De Illes Medas liggen op ongeveer 30 km van Lloret de Mar.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_598-bewerkt
  Ellen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Als u wel van zon houdt, maar niet persé op loopafstand van de zee hoeft te verblijven, dan is Castelló d'Empúries een perfecte locatie voor als u eens wat anders wilt tijdens uw vakantie! Door de vele kanalen bent u toch omgeven door water en de landelijke ligging zorgt voor een heerlijk relaxt verblijf.

Ronald

Ervaringen van onze klanten

We zijn met onze kleinkinderen 2 weken in de tent gedoken. Wat een ervaring! Maar de kleinkinderen hebben verschrikkelijk genoten. Ze maken op een camping snel nieuwe vriendjes en zijn de hele dag op pad. En hadden wij ook rust.

Wij zijn met het boeken op de omschrijving afgegaan, dat er veel voor de kinderen te doen was. En dat klopte helemaal, wat hebben ze genoten zeg. Dat wordt volgend jaar weer kamperen. Prachtige camping overigens.

Voor ons was het de eerste keer om in een bungalowtent samen met de kinderen op vakantie te zijn. Het is even aanpassen maar het went snel hoor. Mooie ruime camping met voldoende activiteiten. De kinderen wilde niet eens naar het strand! Prima vakantie gehad verder.

Kaart van Castello d Empuries

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

 • Camping Nautic Almata

  Nautic Almata

  Camping / Tent
  • Spanje
  • Costa Brava
  • Castello d'Empuries
  • Animatie
  • Direct aan het strand
  • Toplocatie

  7,7