Mediterraans genieten

Calpe is een pareltje aan de Costa Blanca. Vanaf het strand heeft u schitterend uitzicht op de beroemde rots El Peñon de Ifach. Daarnaast biedt het gezellige Calpe een keur aan restaurants, bars en winkels.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Reisaanbod Calpe

Een absolute aanrader voor een verblijf aan de Costa Blanca is een zonvakantie Calpe. Dit stadje heeft ook in de winter een mild klimaat en is derhalve het gehele jaar een fijne vakantiebestemming.

Calpe wordt gekenmerkt door de rots El peñon de Ifach, die voor de kust ligt. De rots maakt deel uit van een klein vogelreservaat. Calpe is een leuke, toeristische plaats. Tijdens uw zonvakantie Calpe vindt u een groot aantal cafés, restaurants en discobars. Het oude centrum is nog steeds intact en bevat nog sporen van de Moorse overheersing.

Ook voor ontspanning met het hele gezin is een zonvakantie Calpe een succes. Er zijn totaal 14 stranden / baaitjes langs 13 km kust, veelal met speeltoestellen voor de kinderen. Een bezoekje aan de visafslag is een interessant uitje voor uw kinderen. Er zijn o.a. een bioscoop, diverse parkjes met speeltoestellen en tevens behoort een tochtje met een glasbodemboot tot de mogelijkheden. Kortom, een zonvakantie Calpe is voor alle leeftijden een succes!

Wilt u Spanje op een andere manier beleven, kijk dan eens bij ons aanbod individuele rondreizen.

Of bent u op zoek naar een kampeervakantie voor het hele gezin? Kijk dan naar onze campings Europa.

Onze klanten beoordelen onze zonvakanties Calpe met een:

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden van Calpe

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden in de omgeving, voor een ideale zonvakantie Calpe:

Rots El Peñon de Ifach

uitzicht

De Rots El Peñon de Ifach ligt te pronken nabij Calpe. Vanaf de boulevard en het strand van Calpe kijkt u op deze imponerende rots die deel uit maakt van een vogelreservaat.

Denia

Denia

Denia (op ca. 30 minuten rijden) ligt genesteld tussen de prachtige groene heuvels aan de kust. Het dorp ademt rust uit en heeft naast de hoger gelegen Romeinse ruïnes ook een artistiek karakter. U vindt er veel kleine winkels waar u kunstwerken, schilderijen, kaarsen en andere artikelen kunt kopen. Denia heeft een stijl die aan Ibiza doet denken, waarnaar u vanuit Denia in ca. 2 uur naar toe kunt varen voor een leuke dag uit of een avond/nacht genieten van het uitgaansleven van Ibiza.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Calpe is een gezellige badplaats die zich in de loop der tijd tot een prima vakantiebestemming heeft ontwikkeld. Calpe heeft nog een karakteristiek centrum met smalle trappensteegjes en leuke pleintjes.

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Wij hebben genoten van onze vakantie aan de Costa Blanca. We gaan volgend jaar zeker weer terug!

Al jaren komen wij terug in Calpe. We hebben regelmatig andere vakanties geprobeerd, maar toch blijft Calpe aan ons trekken. Wij zijn net weer terug en het kunnen niet wachten tot de volgende vakantie!

Kaart van Calpe

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment