Rust en vertier

Hoewel men in de prehistorie nog geen zonvakantie Esposende kon boeken, wordt het gebied rond dit plaatsje (dat in 1592 officieel gesticht werd) al wel sinds die tijd veelvuldig bezocht. Logisch, want de combinatie van rust en natuur met actief en cultuur is geweldig!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Afwisselend genieten

Een zonvakantie Esposende is namelijk een bestemming met vele gezichten. Gelegen in de provincie Braga, zijn de historische steden Braga en Guimaraes de culturele eye-catchers. Uw conditie kunt u op pijl houden tijdens de vele sportieve activiteiten die in de omgeving mogelijk zijn.

Maar een zonvakantie Esposende kan natuurlijke niet zonder prachtige stranden. En die zijn er natuurlijk ook! Hagelwit, schoon en vaak niet overbevolkt. Heeft u even geen zin in zand tussen uw tenen, dan beschikken de accommodaties die wij hebben gelecteerd voor een zonvakantie Esposende allemaal over een zwembad.

Komt u na een dagje strand, wandelen, kajakken of stadsbezoek terug, dan kunt u in één van de plaatselijke restaurants of in uw hotel genieten van de lokale keuken. Want de regio van uw zonvakantie Esposende staat niet alleen bekend om haar Portwijn, maar ook om zijn bakkeljauw (gedroogde kabeljauw), grote porties vleesgerechten en heerlijke zoete taartjes als toetje.

Wilt u voorafgaande uw zonvakantie Esposende nog meer van Portugal zien, dan zijn onze individuele rondreizen Portugal wellicht aantrekkelijk.

Vindt u in Esposende geen accommodatie die bij u past, kijkt u dan ook eens naar onze zonvakanties Puglia.

Indien u na afloop nog naar één van de grote trekpleister van Portugal wilt gaan, dan is onze stedentrip Porto de moeite waard. Niet voor niets is Porto uitgeroepen tot Europese bestemming van het jaar in 2014!

Onze klanten beoordelen onze zonvakantie Esposende met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Esposende

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden in en rondom Esposende:

Braga

Braga Dom Jesus

Al in de Romeinse tijd werd Braga genoemd en was het een belangrijke juridische zetel. Door de jaren heen zijn is er veel gebeurd, waarvan nog immer monumenten en overblijfselen te vinden zijn. Als u Braga bezoekt moet u zeker ook even naar het ten oosten van de stad, op ongeveer 2,5 km gelegen heiligdom Santuário do Bom Jesus do Monte gaan.  Een barokke constructie omgeven door weelderige vegetatie, aangeplant door de Broederschap, die vanaf de 16e eeuw deze plaats verzorgde.

Parque Natural do Literal Norte

Park

Dit natuurpark is geliefd bij vogelliefhebbers. Het is een groot park waar u diverse uitgezette wandelroutes kunt vinden. De combinatie van duinen, zandstroken, rietvelden en dennenbos, de vele vogels en het uitzicht op de Atlantische Oceaan is uniek.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Het Hotel Suave Mar is een geweldig hotel. Stijlvol met een mooie binnenplaats. En uit eigen ervaring weet ik dat het eten hier uitstekend is!

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Uitgerust en lekker bijgekleurd. Mooi strand. En een bezoek aan Braga en Guimaraes is aan te raden.

Heerlijk gewandeld in een prachtige omgeving. Het eten is hier ook nog eens uit de kunt!

Kaart van Esposende

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment