In stilte tussen de sterren

Voetballers en trainers, politici en tv-sterren. Velen hebben een vakantiehuis in Cascais en omgeving. Ook de hotels en appartementen die wij voor uw zonvakantie Cascais hebben gecontracteerd voldoen aan de hoge standaard die men hier graag ziet. Relaxen nabij de hoofdstad van Portugal.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Lieflijk en mondain

Een zonvakantie Cascais is dé ideale bestemming voor wie graag zon, strand en cultuur combineert! U vind er prettige, kleine stranden met ligbedden, een heerlijke lange boulevard waarover u zo naar Estoril wandelt en een heel gezellig centrum met winkeltjes, pleintjes, een leuke haven en vele prima restaurantjes.

Vanuit het haventje kunt u per speedboat in een half uurtje naar Lissabon varen of reist u snel per trein naar deze wereldstad, zodat u uw zonvakantie Cascais met wat cultuur kunt verrijken. Verder is het gebied rond Cascais zeer geschikt om per (huur)auto te verkennen. U kunt het meest westelijke puntje, Cabo da Roca, van Europa bezoeken, een bezoek brengen aan het prachtige kleine plaatsje Sintra met haar vele paleizen en kastelen, het mooie natuurpark Sintra-Cascais of het klooster Convento dos Capuchos bezoeken. Een zonvakantie Cascais biedt u alles wat u tijdens een vakantie maar wensen kunt!

Bent u een zonaanbidder en houdt u ook nog eens van cultuur? Kijkt u dan ook eens op onze zonvakanties Costa del Sol. In het achterland vindt u schitterende plaatsen als Granada, Sevilla en Jerez. Deze plaatsen zijn bij uitstek te bezoeken tijdens één van onze individuele rondreizen die wij door Andalusië hebben.

Voor een vakantie met enige 'grandeur' kunt u ook uitstekend terecht bij onze zonvakanties Italië, waar wij een ruim aanbod verschillende accommodaties hebben geselecteerd.

Onze klanten beoordelen een zonvakantie Cascais gemiddeld met een:

8,7
onze gasten

Bezienswaardigheden van Cascais

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden tijdens uw zonvakantie in Cascais:

Natuurpark Sintra-cascais

Natuurpark

Een absolute must is een bezoek aan het natuurpark Sintra-Cascais. Het heeft een grote verscheidenheid aan landschappen, waaronder duinen, bossen, meren, een ruige kustlijn, hoge kliffen afgewisseld met stranden en tot slot de imposante Cabo da Roca in het centrum van het prachtige Sintra-gebergte. Niet voor niets is dit gebied door de UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd!

Praia da Rainha

Praia da Rainha

Een zeer gezellig maar teven het kleinste strandje van Cascais en omgeving. Het werd door een voormalig koningin (Rainha) gekozen als privé strand, waaraan het haar naam dankt. De smalle strook goudgele zand is pittoresk gelegen en kijkt uit over de vissershaven van Cascais. Doordat het tegenwoordig wat drukker bezocht wordt, heeft het strand wel een deel van haar 'magie' verloren.

Sintra

Sintra

Het schitterende Sintra, gelegen op ca. 25 km van Lissabon, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De vele kastelen en bouwwerken uit de 8e en 9e eeuw in samenhang met o.a. het Castelo dos Mouros en het Palácio Nacional laten zien dat dit terecht is! Sintra ligt in een zeer groene, bosrijke en heuvelachtige omgeving. In het authentieke centrum van Sintra zijn vele smalle, hellende trapstraatjes me. Het hele jaar rijdt er een toeristentreintje langs diverse bezienswaardigheden in de omgeving. Een stad waar u geweest moet zijn!

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald

Cascais, Estoril en Sintra. Alle drie bestemmingen voor een leuke vakantie. Cascais staat nog op mijn verlanglijstje voor weekje 'onthaasten'!

Ronald

Ervaringen van onze klanten

Wij kwamen uitgerust en vol energie terug van onze vakantie in Cascais. Vila Bicuda heeft aan alle verwachtingen voldaan.

Wat een leuke restaurantjes in Cascais en langs de kust. Wij hebben een heerlijke reis gehad!

Drie dagen luxe na onze stedentrip in Lissabon. Hotel Viva Marinha is een aanrader. Het kost wat, maar dan heb je ook iets!

Kaart van Cascais

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen