Alentejo; het gebied 'over de Taag'.

 Want daar komt de naam Alentejo vandaan. De regio wordt in het noorden begrensd door deze rivier, 'além do Tejo', wat over de Taag betekent. Een zonvakantie Alentejo is een uitstekende manier om deze schitterende regio de te verkennen.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

De bestemming met bijna alles!

Voor een zonvakantie Alentejo kunt u kiezen voor vluchten naar de luchthavens van Lissabon en Faro, afhankelijk waar u uw vakantie zult gaan doorbrengen. Het gevarieerde landschap wordt gekenmerkt door kurkeiken, wijngaarden en olijfbomen. Maar ook de strandaanbidder komt bij een zonvakantie Alentejo aan zijn trekken. Daarnaast vindt u in de Alentejo steden als Estremoz, Évora en Beja die uw vakantie een cultureel tiuntje mee geven en u aan de rijke historie van de streek laten proeven.

De liefhebber van wijn en lekker eten komt tijdens een zonvakantie Alentejo ook aan zijn of haar trekken. Als u door de regio rijdt, wandelt of fietst zult u geregeld een wijnboerderij tegen komen waar u de heerlijkste lokale wijnen kunt proeven. Dat in combinatie met lokale (vis)specialiteiten zoals 'Caldeiradas' geeft ook de culinaire lekkerbek voldoende reden om voor een zonvakantie Alentejo naar Portugal af te reizen.

Een zonvakantie Alentejo is bij uistek geschikt om actief bezig te zijn en de vele bezienswaardigheden te bezoeken. Een fiets- of wandelvakantie of een autorondreis is daarvoor uitermate geschikt. U bezoekt bijvoorbeeld 'Bones-chapel' in Évora, wandelt door Estremoz ofeen van de natuurparken die de streek rijk is. Volop genieten!

Is een zonvakantie Alentejo iets te actief of landelijk voor u, kijk dan eens bij onze autovakanties Costa Lisboa aan. Deze regio wordt steeds populairder!

U kunt uw autovakantie Alentejo natuurlijk ook combineren met een stedentrip Lissabon.

Ook in andere landen kunt u bij ons uitstekend terecht voor een zonnige vakantie. Wij hebben een ruim aanbod autovakanties Spanje en autovakanties Italië.

Onze klanten beoordelen een zonvakantie Alentejo gemiddeld met een:

8,1
onze gasten

Bezienswaardigheden van Alentejo

Hieronder treft u informatie aan over enkele bezienswaardigheden en steden die u tijdens uw autovakantie Alentejo kunt bezoeken:

Beja

Beja
Beja heeft een lange en rijke geschiedenis. Al in de Romeinse tijd was het een belangrijke plaats en werd hier door Julius Ceasar het vredesverdag met de Lustiaanse stammen getekend. Maar ook de jaren erna waren er steeds verschillende overheersers die hun sporen achter gelaten hebben. Bezienswaardig zijn de stadsmuren, het kasteel en het Convento (klooster) de Conceiçao. Een geweldige plaats om door te slenteren of op de fiets te verkennen en in de restaurantjes heerlijke streekgerechten en wijnen te proberen.

Bones Chapel

Bones Chapel Evora
De Capela dos Ossos, Bones Chapel is een van de indrukwekkendste monumenten in Évora waarbij de rillingen u over de rug lopen. De geschilderde uitspraak bij de ingang “Onze beenderen die hier liggen wachten op die van u” doet al het ergste vermoeden. In de hele kapel hangen ongeveer 5000 menselijke beenderen en schedels. De kapel werd gebouwd door Franciscaner monniken.

Evora

Evora
Evora is de voormalige hoofdstad van Alto Alentejo Portugal en is gelegen in het zuidoosten van Portugal en is typisch Alentejaans. Het is een van de charmantste en stijlvolste steden van Portugal. In Evora vindt u schilderachtige, witte huizen en gebouwen met verschillende versieringen, omgeven door een vrijwel intacte vestingmuur. Vooral 's avonds ziet het er met de subtiele verlichting betoverend uit. De stad ligt op een kleine heuvel op de weidse hoogvlakte van de Alto Alentejo. Een bezoek aan het indrukweekende 'Bones Chapel' zal u wellicht het langste bij blijven. 

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_619-bewerkt
  Ronald
Ik ben een fietsliefhebber en de Alentejo streek is daarvoor uitermate geschikt. Rustig, goed weer envan alles te zien en te beleven. Ons bezoek aan deze regio smaakt naar meer!
Ronald

Ervaringen van onze klanten

Na onze autorondreis hebben wij nog 3 nachten in het Troia design hotel overnacht. Wat een uitzicht, wat een luxe. Een waardige afsluiting, al was het eigenlijk iets boven ons budget.

Ons reisprogramma bevatte o.a. Beja, Evora en Estremoz. Leuke plaatsjes in een mooie streek. Ook uitstekend voor een wandelvakantie. Heerlijk even weg uit de massa na een weekje Albufeira.

Kaart van Alentejo

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen