Vakantie in Viareggio!

Viareggio is één van de meest populaire kustplaatsen aan de Riviera della Versilia voor een zonvakantie. Het centrum bestaat uit leuke winkeltjes, vele restaurants en barretjes. In de haven van Viareggio liggen vele dure jachten. Gaat u mee?

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Uw zonvakantie Viareggio

Viareggio is een gezellig badplaats die reeds in de 12e eeuw bezoekers trok. Viareggio ligt prachtig ingeklemd tussen de Apuaanse Alpen en het strand. Deze bijzondere ligging zorgt ervoor dat de zee in de zomer voor verkoeling zorgt, terwijl de bergen de kou en mindere temperaturen op afstand houden. In het voor- en najaar zijn de temperaturen zeer aangenaam!

Tijdens een zonvakantie Viareggio kunt u genieten van de lange zandstranden. Wist u dat de luxe liefhebbers van zon, zand en zee naar Forte dei Marmi gaan? Deze plaats is vooral populair onder de Italiaanse jet set.

De stad Viareggio is internationaal bekend vanwege het carnaval. Elk jaar is Viareggio in februari het bruisende middelpunt van vele optochten en feesten. Naast het carnaval is er het jaarlijkse Puccini festival, vernoemd naar de beroemde componist Giacomo Puccini.

Heeft u ook zo een zin gekregen in een zonvakantie Viareggio? Of dacht u aan een andere bestemming, zoals bijvoorbeeld het Spaanse Estepona? U kunt bij ons ook terecht voor prachtige rondreizen Europa.

Onze gasten beoordelen onze zonvakanties Viareggio met een

8,8
onze gasten

Bezienswaardigheden van Viareggio

Als u in Viareggio op zonvakantie bent, raden we u zeker een bezoek aan deze steden aan!

Florence

Florence

Kan een complete stad een museum zijn? Als u Florence ziet, krijgt u de indruk van wel. U bent al meteen overweldigd als u de Duomo ziet. Met een koepel die in grootte alleen door die van de Sint Pieter wordt overtroffen. De belangrijkste kunstwerken van de Dom bevinden zich in een nabijgelegen museum. En overal komt u opmerkelijke bouwwerken tegen. Zoals de Ponte Vecchio, de brug waar winkels en ateliers op staan. En overal musea. Met werken van Giotto, Rafaël, Brunelleschi, Fra Bartolomeo en natuurlijk Michelangelo. U komt ogen tekort in Florence. En ruimte in uw maag, want de Florentijnen weten ook wat lekker eten is. Beroemd maar ook prijzig: de 'bistecca alla fiorentina'. De wijnen die u zeker moet proberen zijn de Chianti en de Brunello wijnen welke uit de buurt van Florence komen.

Lucca

Lucca la Mura

Lucca staat bekend om de mooiste stadsmuur van Italie, het is zelfs mogelijk om er overheen te fietsen. De muur is zo’n 4 km lang en op sommige plekken wel 30 m breed. Zo leert u de stad gelijk goed kennen. Het middeleeuwse centrum in nagenoeg autovrij waardoor u ongestoord door de straatjes kunt slenteren. Op de Via Fillungo vindt u veel leuke kleine winkels. Het mooiste plein van Lucca is het Piazza del Anfiteatro. Het plein heeft zijn ovale vorm te danken aan een voormalig amfitheater. Op één van de terrasjes kunt u optimaal genieten van de schoonheid van het plein.

Pisa

Pisa

Enkele kilometers van de Toscaanse kust ligt Pisa. De stad herbergt talloze indrukwekkende monumenten, met de scheve toren als onvermijdelijke nummer één. Al tijdens de bouw werd vastgesteld dat de ondergrond ongeschikt was voor dergelijke bouwwerken. Dat de toren juist daardoor zo bekend is geworden kan de architect nooit hebben bedacht. Door de schoonheid van het 'plein der wonderen' zou u bijna de andere bezienswaardigheden van de stad vergeten. Er staan onder meer fraaie kerken in Pisa rond het stadscentrum, Piazza dei Cavalieri.

Siena

Il Campo Siena

Siena is door zijn intieme karakter voor velen uiteindelijk aantrekkelijker dan het grote en voorname Florence. Middelpunt van Siena is het halfronde, hellende Campo, het mooiste plein van Italië en het toneel van de Palio. Deze paardenrace, die tweemaal per jaar op het Campo wordt gereden, wordt naast een groots feest ook gekenmerkt door de al sinds de Middeleeuwen rivaliteit tussen de verschillende wijken van de stad.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_598-bewerkt
  Ellen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_680-bewerkt
  Pascale
Viareggio is een heerlijke vakantiebestemming. Vooral 's avonds komt de stad tot leven, op de boulevard is het een drukte van belang. Ga eten in een visrestaurantje of geniet van een aperitief in een strandpaviljoen. Dát is pas vakantie!
Pascale

Ervaringen van onze klanten

Hotel President is een fantastich hotel, niet vaak meer is de service zo goed als in dit hotel. We komen er zeker terug!

Onze zonvakantie Viareggio is goed bevallen. Om de dag maakten we een tripje naar een stad. Verder hebben we genoten van het strand, de bedjes bij de paviljoens zijn vrij prijzig maar als je een stuk doorloopt kom je vanzelf bij het vrije strand.

Alles was perfect geregeld, de vliegreis, de transfer en een heerlijk appartement.

Kaart van Viareggio

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment