Het mooiste plein van Italië

Een zonvakantie Siena is door het intieme karakter van de stad voor velen uiteindelijk aantrekkelijker dan het grote en voorname Florence. Middelpunt van Siena is het halfronde, hellende Campo, het mooiste plein van Italië en het toneel van de paardenrace de Palio. 

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Uw zonvakantie Siena

Siena was een Etruskische nederzetting en een kleine Romeinse stad. Tijdens de middeleeuwen was Siena ook een rivaal van Florence op het gebied van de kunsten.

De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het schelpvormige Piazza del Campo, het stadsplein. Ook de Duomo, de kathedraal is zeer de moeite waard. De bouw werd in de 12e eeuw aangevangen, de Duomo is één van de grote voorbeelden van Italiaanse gotische architectuur.

Tijdens een zonvakantie Siena mag ook een bezoek aan het stadhuis Palazzo Pubblico niet ontbreken. Het is één van de meest elegante gotisch paleizen van Toscane. Aan de linkerkant bevindt zich de Torre del Mangia, de karakteristieke stenen klokkentoren.

Gaat u met ons mee naar Siena? Mocht u een ander bestemming in Toscane in gedachten hebben kijk dan eens bij zonvakanties Montecatini Terme. Ook voor een zonvakantie Gardameer kunt u bij ons terecht. Tot slot willen we u graag wijzen op onze weekendjes weg.

Onze gasten beoordelen onze zonvakanties Siena met een

8,5
onze gasten

Bezienswaardigheden van Siena

Bezoek tijdens uw zonvakantie Siena ook andere interessante steden!

Florence

Florence

Kan een complete stad een museum zijn? Als u Florence ziet, krijgt u de indruk van wel. U bent al meteen overweldigd als u de Duomo ziet. Met een koepel die in grootte alleen door die van de Sint Pieter wordt overtroffen. De belangrijkste kunstwerken van de Dom bevinden zich in een nabijgelegen museum. En overal komt u opmerkelijke bouwwerken tegen. Zoals de Ponte Vecchio, de brug waar winkels en ateliers op staan. En overal musea. Met werken van Giotto, Rafaël, Brunelleschi, Fra Bartolomeo en natuurlijk Michelangelo. U komt ogen tekort in Florence. En ruimte in uw maag, want de Florentijnen weten ook wat lekker eten is. Beroemd maar ook prijzig: de 'bistecca alla fiorentina'. De wijnen die u zeker moet proberen zijn de Chianti en de Brunello wijnen welke uit de buurt van Florence komen.

Lucca

Lucca la Mura

Lucca staat bekend om de mooiste stadsmuur van Italie, het is zelfs mogelijk om er overheen te fietsen. De muur is zo’n 4 km lang en op sommige plekken wel 30 m breed. Zo leert u de stad gelijk goed kennen. Het middeleeuwse centrum in nagenoeg autovrij waardoor u ongestoord door de straatjes kunt slenteren. Op de Via Fillungo vindt u veel leuke kleine winkels. Het mooiste plein van Lucca is het Piazza del Anfiteatro. Het plein heeft zijn ovale vorm te danken aan een voormalig amfitheater. Op één van de terrasjes kunt u optimaal genieten van de schoonheid van het plein.

Pisa

Pisa

Enkele kilometers van de Toscaanse kust ligt Pisa. De stad herbergt talloze indrukwekkende monumenten, met de scheve toren als onvermijdelijke nummer één. Al tijdens de bouw werd vastgesteld dat de ondergrond ongeschikt was voor dergelijke bouwwerken. Dat de toren juist daardoor zo bekend is geworden kan de architect nooit hebben bedacht. Door de schoonheid van het 'plein der wonderen' zou u bijna de andere bezienswaardigheden van de stad vergeten. Er staan onder meer fraaie kerken in Pisa rond het stadscentrum, Piazza dei Cavalieri.

Siena

Il Campo Siena

Siena is door zijn intieme karakter voor velen uiteindelijk aantrekkelijker dan het grote en voorname Florence. Middelpunt van Siena is het halfronde, hellende Campo, het mooiste plein van Italië en het toneel van de Palio. Deze paardenrace, die tweemaal per jaar op het Campo wordt gereden, wordt naast een groots feest ook gekenmerkt door de al sinds de Middeleeuwen rivaliteit tussen de verschillende wijken van de stad.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_598-bewerkt
  Ellen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_680-bewerkt
  Pascale
Een heel bijzonder evenement in Siena is de Palio, oftewel il Palio in het Italiaans. Dit is een paardenrace die sinds 1287 gehouden wordt in het centrum. De race gaat tussen de 17 wijken (contrade) die binnen de stadsmuren van Siena liggen. De race vindt tweemaal per jaar plaats: op 2 juli (Palio di Provenzano) en op 16 augustus (Palio dell'Assunta).
Pascale

Ervaringen van onze klanten

Siena is onze favoriete stad in Toscane. De stad is een stuk kleiner dan Florence en een stuk minder chaotisch. Het oude centrum bestaat uit smalle straatjes en is autovrij.

Siena is voor ons de ideale bestemming om te combineren met een paar nachten aan de Toscaanse kust. Hotel Sangallo is ons goed bevallen, rustig gelegen en met een heerlijk zwembad.

Onze vakantie was prima verzorgd, volgend jaar weer!

Kaart van Siena

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment