Unieke ervaring!

Een zonvakantie Puglia aan de Adriatische kust is een aanrader voor diegene die houden van mooie zandstranden, helder water en rust willen. In dit stuk van Italië heeft het massatoerisme nog niet toegeslagen. De streek heeft een rijke historie en unieke cultuur, en waar u tijdens uw zonvakantie Puglia mee kunt kennismaken. Een verblijf in een Trullo maakt het helemaal af.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Uw zonvakantie Puglia

Voor uw zonvakantie Puglia moet u naar de 'hak' van de Italiaanse laars. Het is een voornamelijk vlakke streek die zich uitstrekt van het schiereiland van het bergachtige Gargano langs de Adriatische kust tot aan het uiterste zuidelijke puntje van die hak, de 'Capo Santa Maria di Leuca'. Het bekendste bouwwerk van de streek is de "Trullo", een vierkant stenen bouwsel met kegelvormig dak en witte muren. Terwijl u in Lecce, ook wel het "Florence van de Barok" genoemd, veel façades kunt aanschouwen. Een zonvakantie Puglia zal ongetwijfeld lang in uw herinnering blijven.

Vanzelfsprekend bieden wij u niet alleen zonvakanties Puglia, kijk ook eens naar onze andere bestemmingen, wat denkt u van:

Graag tot ziens in Puglia!

Onze gasten beoordelen onze zonvakanties Puglia met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Puglia

Op uw zonvakantie Puglia komt u verschillende bezienswaardigheden tegen, die nogal uiteenlopend van aard zijn.

Alberobello

sfeer

Alberobello ligt op de vruchtbare hoogvlakte ten zuiden van de stad Bari te midden van uitgestrekte olijfboomgaarden. De naam Alberobello is afgeleid van het Latijnse Sylva Arboris Belli, dat verwijst naar de uitstrekte eikenbossen die de plaats ooit omgaven. Het centrum is gebouwd op twee heuvels: op de oostelijke ligt de nieuwe stad, op de westelijke de oude monumentale stad. Het stadje staat bekend om de meer dan 1500 Trulli, huisjes die door boeren, in de 16e eeuw, werden gebouwd met op elkaar gestapelde stenen. Deze konden ze snel weer afbreken om te voorkomen dat ze belasting moesten betalen. Een bezoekje hieraan is zeker de moeite waard. In 1996 werden de trulli van Alberobello opgenomen in de lijst van werelderfgoederen van UNESCO.

Lecce

strand

Lecce wordt ook wel het ‘Florence van het Zuiden’ genoemd. Dit omdat het veel belangrijke monumenten herbergt in de barokke stijl. Ontdek in Lecce de prachtige kerken, musea en barokke monumenten en gaat u daarna genieten van een heerlijk streekgerecht op één van de vele gezellige terrasjes. Het centrum van Lecce is compact en hierdoor ideaal om alles rustig te voet te bekijken. Neem een kijkje bij Piazza del Duomo: een prachtig plein waar de Domkerk staat. Of wat dacht u van het Romeinse Amfitheater, deze werd bij toeval ontdekt in 1929 bij opgravingen. Kortom een bezoek aan deze stad is zeer zeker de moeite waard.

Ostuni

sfeer Schatten van Zuid Italië

Het pittoreske middeleeuwse Ostuni is gebouwd op een heuvel en ligt aan de voet van de zuidelijke Murgia bergketen. Het dorpje heeft de bijnaam La Città bianca gekregen en schittert vooral aan het begin van de zomer. De bewoners zijn verplicht gesteld om dan hun huisjes opnieuw wit te kalken. Laat u betoveren door de schilderachtige en kronkelende straatjes, steile steegjes en de mooie vergezichten. De stad wordt verder gedomineerd door de monumentale kathedraal.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_598-bewerkt
  Ellen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_680-bewerkt
  Pascale

Voor wie op zoek is naar een rustige vakantie met verblijf in een typische accommodatie kiest voor een zonvakantie in Puglia. Natuurlijk is de Trullo helemaal aangepast aan deze tijd, van alle gemakken voorzien. Een heel bijzondere ervaring!

Pascale

Ervaringen van onze klanten

Wij hebben het prima naar ons zin gehad. En inderdaad zo'n trullo of in het meervoud trulli is grappig om te zien. Mooie rustige streek.

Wij hebben genoten van onze zonvakantie, prachtig strand en alle rust. Wat wil je nog meer? Leuke vakantiebestemming voor iedereen.

Kaart van Puglia

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen