O sole mio!

Sorrento ligt in de baai van Napels en is gebouwd tegen de prachtige, rotsachtige kust van het Sorrentijnse schiereiland. U heeft van elk punt een fantastisch uitzicht over de omliggende baai en op de contouren van Napels, de Vesuvius of Capri. Tijdens een zonvakantie Sorrento kunt u genieten van het bruisende uitgaansleven, winkeltjes en terrasjes. Gaat u mee?

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Uw zonvakantie Sorrento

Sorrento wordt gekenmerkt door stijlvolle huizen, kerkjes en smalle steegjes. ’s Zomers is het een drukte van belang, vanwege de honderden scooters, bussen en auto’s zich door de smalle straatjes manoeuvreren.

Sorrento is bijzonder geschikt voor een zonvakantie, maar geen klassieke zon-, zee- en strandvakantiebestemming. De rotskust op het Sorrentijnse schiereiland beschikt over enkele stranden en u vindt hier geen grote all-inclusive resorts, maar kleine tot middelgrote familiehotels met een uitstekende keuken. Geniet van de Sorrentijnse gastronomie tijdens een zonvakantie Sorrento!

Een zonvakantie Sorrento is zeker ook aan te raden voor cultuurliefhebbers. Bezoek de opgravingen van Pompeï of de stad Napels.

Bent u op zoek naar een andere bestemming in de omgeving? Kijk dan ook eens naar onze zonvakanties Vico Equense. Of wat dacht u van een zonvakantie Puglia? Neem ook eens een kijkje bij onze individuele rondreizen.

Onze gasten beoordelen onze zonvakanties Sorrento met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden van Sorrento

Tijdens een zonvakantie Sorrento raden we u zeker de volgende bezienswaardigheden aan.

Napels

Caste Nuovo

Napels wordt ook wel de meest Italiaanse stad genoemd. Een stad waar familie, eten en de Ma(ra)donna nog net zo'n centrale plaats innemen als vroeger. Napels is de bakermat van de pizza, Sophia Loren en O sole mio. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Museo Nazionale Archeologico, één van de toonaangevende archeologische musea van Europa.

Pompeï

Pompeï en Vesuvius

Pompeï was ooit een provinciestad, met ongeveer 20.000 inwoners. Als gevolg van de uitbarsting van de Vesuvius werd Pompeï onder het as bedolven, in 79 na Christus. Pompeï is hierdoor één van de best bewaarde historische steden geworden. De eerste overblijfselen van Pompeï werden gevonden aan het eind van de 16e eeuw en sinds de 18e eeuw worden er archeologische opgravingen verricht. Grote delen zijn al blootgelegd en het geheel geeft een duidelijk beeld van het dagelijkse leven van de oude Romeinen. Inmiddels staat Pompeï op de werelderfgoedlijst van Unesco en trekt het jaarlijks veel bezoekers.

Vesuvius vulkaan

haven

De Vesuvius ligt aan de westkust van Italië, ten zuidoosten van Napels. De vulkaan heeft een doorsnede van 8 kilometer en is 1281 meter hoog. De bekendste uitbarsting van de Vesuvius was die in 79 na Christus. Dit was de meest gewelddadigste uitbarsting tot nu toe die in historische tijden heeft plaatsgevonden. Vele Romeinse plaatsen werden bedolven onder het as en lava, waarvan de plaats Pompeii de bekendste is. Over de uitbarsting van de Vesuvius zijn inmiddels al meerdere films gemaakt

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_598-bewerkt
  Ellen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_680-bewerkt
  Pascale
Sorrento is een super gezellige plaats, 's zomers is het een drukte van belang en is het genieten op één van de terrasjes die Sorrento rijk is. Bij de restaurantjes kun je heerlijk eten, maar ook een stuk 'pizza al taglio' als snel diner is niet te versmaden.
Pascale

Ervaringen van onze klanten

Onze vakantie was perfect geregeld, we komen al voor de 5e keer bij Hotel Caravel en we genieten ieder jaar meer!

Wat is Sorrento een geweldige vakantiebestemming, we waren er maar een week en dat was eigenlijk te kort om alles te zien. Onze tip is een boottocht naar Capri, we hebben echt genoten van dit eiland.

Wij hebben een rondreis gemaakt met 3 overnachtingen in Sorrento. Het was wel even wennen om met onze eigen auto door de smalle straatjes te rijden, maar de omgeving is echt prachtig en maakt alles goed!

Kaart van Sorrento

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment