Azuurblauwe zee

In de teen van de "laars" van Italië ligt de streek Calabrië, misschien wel de meest ongerepte en onbedorven streek van het land. Een zonvakantie Calabrië is een prima bestemming voor u als u avontuurlijk bent aangelegd. Het is een droge, ruige streek met de laatste uitlopers van de Apennijnen. Ook beschikt Calabrië over een imposante kustlijn, met een azuurblauwe zee en witte stranden soms verscholen in kleine baaien of rotsinhammen.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Uw zonvakantie Calabrië

Op uw zonvakantie Calabrië kunt u uw hart ophalen in het bosrijke binnenland waar pittoreske dorpjes boven op heuvels het waard zijn om te bezoeken. Als u kunstliefhebber bent dan zult met genoegen de vele oude Griekse opgravingen bezoeken, met als hoogtepunt de bronzen beelden van Riace, of de vele middeleeuwse kerkjes en kloosters opgekleurd met frescowanden of mozaïekvloeren. In het bergachtige deel van het gebied vindt u diverse nationale parken: Parco Nazionale dell’Aspromonte, Parco Nazionale del Pollino en Parco Nazionale della Sila met meren en ongerepte natuur. Zo kunt u op uw zonvanakantie Calabrië de ongerepte mediterrane natuur ontdekken.

Net even verder ligt het eiland Sicilië, bekijkt u ons aanbod zonvakanties Sicilië eens.

Een ander land, een andere natuur en cultuur, wat dacht u van een:

 Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens uw zonvakantie Calabrië!

Onze klanten beoordelen onze zonvakanties Calabrië met een

8
onze gasten

Bezienswaardigheden van Calabrie

Op uw zonvakantie Calabrië nemen de natuur en uiteraard de zon, zee en strand een hele belangrijke plaats in. Maar wij willen u toch op paar bezienswaardigheden wijzen.

Capo Vaticano

sfeer zee

Capo Vaticano is de naam voor het groene, heuvelachtige en toeristische gebied op het uiterste, in zee uitstekende, punt van de provincie Vibo Valentia. Capo Vaticano bestaat uit 2 dorpen en enkele gehuchten. Langs de kust van Capo Vaticano zijn veel fraaie stranden met zand en fijn grind en met onder water op veel plaatsen rotsen en rotsplateaus. Vanaf een aantal plaatsen heeft men fraai en weids uitzicht op de grillige kustlijn en met helder weer eveneens op de voor de kust gelegen Eolische eilanden.

Ionische kust

Schatten van Zuid Italië

De Ionische kust heeft niet zoveel variëteit in kustlijn te bieden als de grillige westkust van de Thyrreense zee, maar voor zand- en strandliefhebbers (en kinderen) is het ideaal met een kalme zee. Zelfs in het hoogseizoen zijn er grote stukken strand waar je echt alle ruimte hebt. Er zijn talrijke interessante stadjes te bekijken, zoals Stilo met het Byzantijnse kerkje La Cattolica of het bijzondere plaatsje Gerace.

Tropea

Uitzicht Tropea2

Tropea is dé badplaats van Calabrië en ligt aan de Thyrreense zee. Het historische centrum van Tropea bestaat uit smalle straatjes en pittoreske pleintjes. Er zijn veel souvenirwinkeltjes waar u bijvoorbeeld Calabrese “peperoncini” en “cipolla rossa”, zoete rode ui, kunt kopen. De specialiteit van Calabrië is overigens “nduja”, een zéér pikante worst die in veel gerechten gebruikt wordt. Er zijn tal van gelateria’s in Tropea, probeert u eens het rode uien ijs of salami ijs...?!

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_598-bewerkt
  Ellen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_680-bewerkt
  Pascale

Ons aanbod zonvakanties Calabrië is niet groot, maar mijn favoriete plaats Tropea ontbreekt niet in ons programma. Tropea is prachtig gelegen op een rots en de zee is zo helderblauw dat een vergelijking met de Caraïben snel gemaakt is. Geniet van de vriendelijke bevolking en de heerlijke streekgerechten, Calabrië ontvangt u met open armen!

Pascale

Ervaringen van onze klanten

Onze vakantie in Tropea was geweldig. We gaan hier zeker nog een keer terug naar toe. Prachtig strand, en mooie omgeving.

De op de rotsen boven het water gebouwde dorpjes Tropea en Scilla, moet je beslist gaan bekijken. Pittoresker bestaat niet. Mooie streek om je vakante te vieren.

Kaart van Calabrie

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment