Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar. We hebben echter uitgebreid aanbod in Frankrijk en Spanje.

Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:0180 – 457 803
Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen

Heerlijke zandstranden, grillige rotsformaties en een heerlijke delicatesse

De Atlantische Kust is goed voor maar liefst 400 kilometer kustlijn. Langgerekte zandstranden worden afgewisseld door grillige rotspartijen in zee. De streek staat bekend om haar oesters, langs de kust liggen dan ook vele van deze kwekerijen. Een proeverij van deze delicatesse mag dan ook niet ontbreken tijdens uw zonvakantie Atlantische kust! Geniet van deze ziltige zeevrucht onder het genot van een glaasje champagne en u waant zich als een god in Frankrijk!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Volop variatie!

Tijdens uw zonvakantie Atlantische Kust hoeft u zich niet te vervelen. Relaxte stranddagen kunnen afgewisseld worden met dagen waarop u de regio kunt ontdekken.

Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Beklim bijvoorbeeld de 'Dune du Pilat', deze duin is met 114 meter de hoogste duin van Europa! Met name tijdens zonsondergang heeft u een prachtig uitzicht over de zee! Of maak een boottocht over de Courant d'Huchet, waar de rivier u voert door een prachtig natuurreservaat vol cipressen en wilde hibiscus.

Houdt u meer van cultuur? Niet gevreesd, want de streek heeft een lange en rijke geschiedenis waar overal nog overblijfselen van terug zijn te vinden, waaronder diverse oude forten en vestingswerken.

Natuurlijk heeft de Atlantische kust ook voor kinderen genoeg vertier. Kinderen vermaken zich prima in het spectaculaire waterpark bij Seignosse, maar ook een bezoek aan Le Puy du Fou, een attractiepark met gladiatoren, vikingen en ridders wat beroemd is geworden om zijn spektakelshows (reserveren aanbevolen), zal in de smaak vallen! Heeft u daarnaast nog tijd over? Breng dan een bezoek aan de dierentuin La Palmyre (bij Royan), waar men onder andere apen en ijsberen kan aanschouwen.

Zoals u ziet heeft een zonvakantie Atlantische kust u genoeg te bieden! Wij kunnen u echter ook een zonvakantie Côte d'Azur of een zonvakantie Languedoc Roussillon aanbevelen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze klanten beoordelen onze zonvakantie Atlantische Kust met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden van Atlantische Kust

Wij kunnen u de volgende bezienswaardigheden aanbevelen.

Corniche Vendéenne

Comiche Vendeenne

Deze kustlijn van ca. 3 km lang is zeer indrukwekkend. Van uitgestrekte zandstranden verandert het decor ineens in een reeks diepe kliffen.

Wandel langs de kust en bewonder de talrijke rotspartijen zoals bijvoorbeeld de Vijf Pineaux.

 

 

 

 

La Rochelle

La Rochelle

La Rochelle is één van de mooiste plaatsen aan de Atlantische kust. De stad houdt zich onder andere bezig met duurzame ontwikkeling, wat tevens de reden is dat er gratis fietsen worden aangeboden waarmee u de stad kunt verkennen. Stranden dichtbij, volop monumentale bezienswaardigheden en gezellige restaurantjes en terrasjes; La Rochelle is een stad waar je je niet snel zult vervelen. Bezoek bijvoorbeeld ook eens het aquarium of maak via de brug een uitstapje naar Ile de Ré.

Phare de Cordouan

Phare du Cordouan

Deze vuurtoren is gelegen op een unieke locatie, midden in zee zo'n 7 km uit de kust en enkel te bereiken per boot vanaf Gironde of Charente. Laat het avontuur maar beginnen!

De Cordouan is de oudste, nog werkende, Franse vuurtoren en biedt nog steeds huis aan de vuurtorenwachters. Zij verblijven hier jaarlijks en zorgen voor het onderhoud van de toren en bieden rondleidingen aan de toeristen. De vuurtoren is een militair bouwwerk en sinds 1862 opgenomen als monument. Tijdens een bezoek aan dit wonderlijke bouwwerk mag een kijkje in de kapel van de 'Notre-Dame de Cordouan' niet ontbreken, u zult versteld staan!

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_555-bewerkt
  Karin

De Atlantische Kust is een afwisselende regio waar voor elk wat wils is. Een dagje strand kan prima afgewisseld worden met een dagje 'iets zien'. Er zijn ook veel leuke dingen om met kinderen te gaan bezoeken, daarom is deze regio geschikt voor het hele gezin. Gaat u het zelf ontdekken?!

Karin

Ervaringen van onze klanten

Voor herhaling vatbaar! Wat een prachtige streek en de oesters zijn er heerlijk!

Mijn vrouw en ik zijn echte natuurliefhebbers. Deze streek had ons genoeg te bieden. Mooie kustlijnen en moerassige riviermondingen. We hebben heerlijk gewandeld en gefietst.

Wij hebben het hier goed naar onze zin gehad. Onze jongens vonden de oude forten heel interessant en ook een dagje waterpark vonden ze geweldig!

Kaart van Atlantische Kust

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation