Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Centraal Zwitserland
Goed voorbereid op vakantie

Centraal Zwitserland (Zentralschweiz) ligt in het hartje van het oorspronkelijke Zwitserland en bestaat uit de kantons Uri, Schwyz, Luzern, Oberwalden, Nidwalden en Zug. Het gebied wordt gekarakteriseerd door typische Zwitserse scènes met prachtige bergen, kristalheldere meren waarin de bergen weerspiegeld worden en omgeven door vredige landschappen met idyllische dorpjes. Het bekendste meer is het Vierwaldstättersee, met diverse uitlopen die in het land ‘verdwijnen’.

In Centraal Zwitserland vindt u een grote diversiteit aan skigebieden. Het zijn er in totaal 36 en er is zo’n 500 km skipiste in Centraal Zwitserland geregistreerd. Ze bereiken een hoogte van 3.020 m. De bergtoppen van de Pilatus, de Titlis en de Rigi steken met kop en schouders boven de rest van het landschap uit. De imposante bergtop van de Titlis vindt u in skigebied Engelberg, in het midden van de Zwitserse Hochalpen. Deze bergtop trekt skiërs en snowboarders van over de gehele wereld aan! Door de mooie bergtoppen vindt u in skigebied Centraal Zwitserland lange dal afdalingen, die erg geliefd zijn.

Al met al, in Centraal Zwitserland zijn er genoeg skipistes om een hele week lekker te skiën of snowboarden. Op de goed onderhouden pistes heeft u gegarandeerd een uitzonderlijk uitzicht. Het skigebied is behoorlijk uitgestrekt! Rust vindt u hier zeker. Ook zijn er genoeg off piste mogelijkheden. Deze lijken oneindig. Vooral de Gemsstock, in Hock Ybrig, is beroemd onder freeriders.

Populaire bestemmingen in Centraal Zwitserland

Engelberg

Skigebied Engelberg bestaat uit twee delen: Titlis en Brunni. Deze delen zijn met elkaar verbonden door een skibus, waar u gratis gebruik van kunt maken. Doordat het deelgebied Titlis zo hoog ligt (3000 m!) is dit gebied sneeuwzeker. Het deelgebied Brunni is zonniger en meer geschikt voor beginners.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 1 vakantie in Centraal Zwitserland

Vervoer

Met de auto

De skigebieden van Centraal Zwitserland liggen relatief dichtbij. De meeste skigebieden zijn vanaf Utrecht in 850 km te bereiken met de auto. U doet hier ongeveer 9 uur over.

Populaire vakanties in Centraal Zwitserland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 1 vakantie in Centraal Zwitserland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
  • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Persoonlijke aandacht en uitstekende service