Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Reizen naar een topbestemming
Direct naar het aanbod
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
November 2022
December 2022
Januari 2023
Sneeuwgarantie
Sneeuwgarantie

Sneeuwgarantie

Het ene jaar zijn de sneeuwcondities beter dan het andere. Het zal u maar gebeuren: een heerlijke wintersportvakantie geboekt en overal groene weides in plaats van maagdelijk witte pistes.

Uw voordeel bij de Jong Intra Vakanties

 • Altijd sneeuw op uw bestemming
 • Kosteloos omboeken
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Sneeuwzekere skigebieden
Goed voorbereid op vakantie

Een winter in de Alpen is meestal wit, maar soms valt het witte goud niet in elk skigebied. Daarom hebben wij voor u een selectie gemaakt waarbij u verzekerd bent van een witte piste. Lees hier meer over wintersport sneeuwzekere skigebieden.

Onze adviseurs

Het is de grootste angst van elke wintersporter; 10 uur in de auto naar de Alpen onderweg en dan alleen groene weides in plaats van witte pistes. Maar gelukkig zijn er legio sneeuwzekere skigebieden! De meeste skigebieden met toppen boven de 2100 meter zijn als sneeuwzeker te bestempelen. Zeker als de pistes op de noordhelling liggen en het skigebied is voorzien van de modernste sneeuwkanonnen. 

Wist u trouwens dat kunstsneeuw in combinatie met natuurlijke sneeuw veel langer blijft liggen? De sneeuwkristallen van de natuurllijke sneeuw zijn anders gevormd dan die uit de sneeuwkanonnen, gecombineerd hechten zij beter aan elkaar waardoor de zon minder grip krijgt en de sneeuw dus minder snel wegsmelt als het eens wat warmer wordt. Ook het samenpersen van de sneeuw door de pistenbully's (de machines die de pistes prepareren) zorgt ervoor dat de sneeuw op de piste beter behouden blijft.

Robert
Robert Wintersport specialist

Populaire bestemmingen in Sneeuwzekere skigebieden

Wintersport sneeuwzeker!

U wilt wintersporten, maar wel op de witte piste en niet in de groene weide. De sneeuwzekerheid van een skigebied is voornamelijk afhankelijk van de ligging. Skigebieden die hoog liggen en veelal noordhellingen hebben zijn sneeuwzekere skigebieden. Bovendien is een skigebied met moderne sneeuwkanonnen ook eerder zeker van een witte laag op de piste dan een skigebied dat deze techniek nog niet bezit. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van wintersport sneeuwzekere skigebieden.

U kunt kiezen uit wintersport sneeuwzekere gebieden in (bijna) al onze wintersport landen:

Bij de Jong Intra Vakanties krijgt u bovendien bij het boeken van een wintersport sneeuwzeker skigebied onze unieke GRATIS sneeuwgarantie!

De sneeuwgarantie geldt voor boekingen met vertrek van 31 december 2017 t/m 2 maart 2018 met als bestemming skigebieden waarvan het hoogste punt op minimaal 2100 m ligt. U kunt, als tussen 22 en 15 dagen voor vertrek minder dan 40% van de liften is geopend gratis omboeken of voor slechts € 50 uw reis annuleren! Vraag naar de voorwaarden.

Bekijk hier direct ons aanbod wintersport sneeuwzekere skigebieden in:

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 65 vakanties in Sneeuwzekere skigebieden

Ervaringen

Familie Sterk Afgelopen winter lag er niet zo veel sneeuw, maar wel op de piste in Gerlos! We hebben een prima wintersportvakantie gehad met voldoende sneeuw, we konden op alle pistes skiën!
Lees meer Lees minder
Frank en Anne Wij kiezen altijd een hoger gelegen skigebied. Zo lopen we eigenljk nooit het risico op een groene weide in plaats van een besneeuwde piste. Zelfs eind maart of begin april kunnen we dan nog heel goed skiën!
Lees meer Lees minder

Sneeuwzekere skigebieden in beeld

 • Sfeer
  Sfeer
 • Wintersfeer
  Wintersfeer
 • Sfeer
  Sfeer

Populaire vakanties in Sneeuwzekere skigebieden

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 65 vakanties in Sneeuwzekere skigebieden
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!