Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2022
Januari 2023
Februari 2023
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Wilder Kaiser Brixental
Goed voorbereid op vakantie

Skigebied Wilder Kaiser-Brixental ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen en is een zeer populair gebied. En terecht. Het heeft namelijk alles waar een wintersporter naar verlangd. Een groot en gevarieerd skigebied, moderne liften en gondels, knusse berghutten, een bruisende après-ski en er zijn gezellige dorpjes in de buurt. Daarnaast kan er tot begin april geskied worden, door de talloze sneeuwkanonnen.

Het skigebied van Wilder Kaiser-Brixental is met 279 km piste het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Ontdek de 3 prachtige tochten die voor u zijn uitgezet: de Salvenrunde van 12 km, de Kaiserrunde van 20 km en de Westendorfrunde van 30 km. Deze tochten worden ook wel de "Best of Skiwelt" genoemd. Geniet van heerlijke afdalingen. Het uitzicht op de Kitzbüheler Alpen gaat u vast prachtig vinden. De pistes zijn glooiend. Het grootste deel is dan ook blauw of rood. Ideaal voor de beginnende skiër. Of voor families met kleine kinderen. Vanaf de Hohe Salve lopen er wat lastigere afdalingen. Snowboarders genieten in het funpark “Boarders Playground”. Dit funpark is gesplitst in een deel voor beginners en een deel voor gevorderden. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen niveau boarden.

Voor wie is Wilder Kaiser Brixental geschikt?

Voor lauflangliefhebbers

Ook langlaufliefhebbers kunnen hier uit de voeten. Wilder Kaiser beschikt over 70 km aan aangelegde langlaufpistes. Ontdek het zachte heuvellandschap en geniet!

Met de familie

Wintersporten in Wilder Kaiser-Brixental is ideaal voor families met jonge kinderen. Ieder dorp in skigebied Wilder Kaiser-Brixental heeft een eigen kinderland. Ook zijn er speciale kinderpistes aanwezig met eigen liftjes. En over het algemeen zijn de pistes glooiend, dus goed te doen voor beginners. Voor de après-ski liefhebbers is er ook genoeg te beleven.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 10 vakanties in Wilder Kaiser Brixental

Vervoer

Met de auto

Vanaf Utrecht is het 899 km rijden naar skigebied Wilder Kaiser-Brixental. Het skigebied is te bereiken via Kufstein. Houd er rekening mee dat de weg tussen München en de grensovergang bij Kufstein in vakanties en weekenden druk kan zijn. Vergeet geen vignet te kopen! Er geldt hier namelijk een tolplicht.

Cultuur in Wilder Kaiser Brixental

Eten en drinken

Wilder Kaiser-Brixental staat bekend om zijn gezellige, kleine en authentieke berghutten. Er zijn ruim 70 bergrestaurants te vinden. Groot en klein. Zowel op als naast de pistes. De meeste berghutten beschikken over een zonneterras, waar u bij goed weer kunt genieten van een heerlijke lunch. Bij veel berghutten gaat de lunch moeiteloos over tot een gezellige après-ski.

Zien en beleven

In het dorp Brixen vindt u het ALPENIGLU®-dorp. U stapt een sprookjeswereld binnen, bestaande uit ijs en sneeuw. Er valt genoeg te beleven: fondue op een glasheldere ijstafel, coole drankjes uit ijsglazen drinken en een ijskunst-expositie. Hier worden elke winter handgemaakte ijssculpturen gecreëerd door internationale kunstenaars. Met hightech-verlichting komen de sculpturen tot zijn recht. Het hangt van het weer af, maar normaal gesproken is het ALPENIGLU®-dorp geopend vanaf de kerstdagen tot begin april.

Populaire vakanties in Wilder Kaiser Brixental

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 10 vakanties in Wilder Kaiser Brixental
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
  • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
  • Persoonlijke aandacht en uitstekende service