Vind Wintersport Achensee
Keuze uit 12 vakanties

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Top bestemmingen
Ontdek de mooiste en leukste plekken
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Januari 2020
Februari 2020
Maart 2020
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Achensee
Goed voorbereid op vakantie

De dorpen Maurach, Pertisau, Eben en Achenkirch vormen samen de Wintersportregion Achensee in Oostenrijk. Door de (veelal gratis) skibusverbinding kunt u zich, tijdens uw wintersport Achensee, snel en gemakkelijk tussen de verschillende gebieden verplaatsen.

Onze adviseurs

De dorpen bij de Achensee zijn makkelijk te bereiken. U rijdt direct vanuit Duitsland over een bergpas naar de Achensee, Dit is ideaal, u heeft dan geen vignet nodig voor de Autobahn. U kunt natuurlijk ook vanaf de andere kant naar Pertisau en Maurach rijden, maar dan moet u wel zo´n vignet op uw voorruit plakken.

Barbara
Barbara Wintersport specialist
Robert
Robert Wintersport, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland

Voor wie is Achensee geschikt?

Voor langlaufers

Naast dat skigebied Achensee voor iedere wintersporter geschikt is, is het een van de belangrijkste langlaufbestemmingen van Tirol. Het bevat een omvangrijk loipennetwerk van ruim 2000 km in de klassieke en skating variant. Er zijn eenvoudige, licht glooiende en Panoramaloipes te vinden.

Populaire bestemmingen in Achensee

Wintersport op en naast de piste

Wintersport Achensee betekent meer dan alleen alpine skiën. Rond de Achensee lopen meer dan 150 km langlaufloipe en dito goed geprepareerde winterwandelwegen.

Rond het meer bevinden zich drie kleinere skigebieden, die samen een redelijk gevorderde skiër voor een week genoeg afwisseling bieden. De beginnende skiër is hier vanzelfsprekend zeer goed op z´n plaats. De skigebieden beschikken over mooie brede afdalingen en zijn lekker overzichtelijk.

In totaal heeft Wintersport Achensee meer dan 50 kilometer pistes, met in het midden het prachtige bergmeer, de Achensee. Het skigebied Zwölferkopf bij Pertisau telt 12 km pistes en het skigebied Rofan bij Maurach wachten nog eens 14 km. Het skigebied Christlum bij Achenkirch, biedt 25 kilometer gevarieerde pistes, en een funpark voor snowboarders.

Bij Maurach, in het skigebied Rofan, komen zowel zomers als ´s winters zeer veel paragliders. Het is altijd weer een spectakel om deze gade te slaan. Bovendien zit hier een paragliding-school zodat u deze spectaculaire sport ook zelf zou kunnen leren. Ook interessant is Fly-Rofan. Dit is een kabelbaan waar u in een tuigje onder wordt gehangen en vervolgens als een adelaar over het skigebied heen zweeft. Een absolute belevenis!

Naast Wintersport Achensee bieden wij ook andere wintersportvakanties aan. Bekijkt u ons aanbod:

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 12 vakanties in Achensee

Ervaringen

De heer A. Kruiswijk - Heerenveen Achensee is het perfecte gebied om voor de eerste keer de wintersport te ervaren. Ondanks de relatief lage ligging is het enorm sneeuwzeker. De pistes zijn niet echt moeilijk en daarom is het gebied uitermate geschikt voor beginners.
Lees meer Lees minder
Jan en Trees Timmer - Loppersum Pertisau is een uitgerekt plaatsje in het dal met veel grote gezellige hotels. De pistes zijn eenvoudig maar voor beginners erg gezellig. Voor kinderen is het één groot eldorado.
Lees meer Lees minder

Achensee in beeld

 • Video Achensee
  Video Achensee
 • Sfeer
  Sfeer
 • Sfeer
  Sfeer
 • Sfeer
  Sfeer

Populaire vakanties in Achensee

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 12 vakanties in Achensee
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service