Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Dachstein West
Goed voorbereid op vakantie

Wintersport Dachstein West, in het prachtige Lammertal is een sneeuwzeker en prettig skigebied voor families, beginnende en gevorderde wintersporters!

Onze adviseurs

Het skigebied Dachstein West mag dan wat lager liggen en minder bekend klinken, toch is het gebied zeer geliefd onder Nederlandse wintersporters. Het skigebied is dan ook  best groot en vooral ook een stuk prijsgunstiger als de bekendere jongens. De pistes worden goed geprepareerd en de liften zijn modern en snel. Ideaal dus!

20120604_DeJongIntraVakanties_623-bewerkt
Malindi

Populaire bestemmingen in Dachstein West

Goed geprepareerde pistes

Het skigebied Dachstein West ligt in het schitterende Lammertal in het Salzburgerland. De ruim 150 km piste en meer dan 50 skiliften bedienen wintersporters in de dorpen Abtenau, Annaberg, Gosau, Lungötz en Rußbach.

Het skigebied reikt van 750 tot maximaal 1700 meter hoogte . De rode pistes hebben de overhand in dit skigebied en bieden vooral voor licht gevorderden en gevorderde skiërs voldoende uitdaging.

Voor beginnend wintersporters zijn er ook voldoende blauwe pistes aanwezig. Het skigebied Dachstein West staat bekend om de vele gezellige typisch Oostenrijkse (kleinschalige) skihutjes.

Voor de kinderen zijn er diverse faciliteiten zoals een opvang voor kinderen tot 4 jaar en diverse "kinderlandjes", zoals het Brumsiland om het "leren skiën" vooral een leuke ervaring te laten zijn. Bovendien vindt u, verdeeld in het skigebied eigen kinderpistes met schansjes en een eigen kindercross.

Het gebied beschikt over zeer moderne liften en voldoende sneeuwkanonnen om alle pistes te voorzien van sneeuw. Daarmee is het wintersport Dachstein West ondanks de relatief lage ligging wel heel sneeuwzeker.

Wintersport Dachstein West is ook zeer geliefd onder snowboarders. De verschillende funparks, funslopes en toestellen in het skigebied bieden snowboarders van elk niveau een uitdaging.

Bekijk hier ons aanbod wintersport Annaberg.

Zoekt u het toch liever wat hogerop in Oostenrijk? Bekijk dan ons aanbod

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 2 vakanties in Dachstein West

Ervaringen

De heer en mevrouw Hubertus - Maastricht Leuk skigebied, erg kindvriendelijk. Niet duur. Vrij uitgestrekt skigebied met mooie panorama's. Goede verbindingen. Zeer sneeuwzeker! Door de goede reputatie wordt het hier helaas steeds drukker.
Lees meer Lees minder
Ger en Ineke van Laarhoven Wij komen zowel zomers als 's winters in Annaberg in het skigebeid Dachstein West. Een werkelijk fantastisch mooi en authentieke omgeving. Echte een aanrader, ook voor gezinnen met kinderen.
Lees meer Lees minder
Paul en Michel Haverkamp We zijn afgelopen winter weer naar het Dachstein West skigebied geweest, geweldig! In Annaberg is het prima om een week te zitten.
Lees meer Lees minder

Dachstein West in beeld

 • Video Dachstein West
  Video Dachstein West
 • Wintersfeer
  Wintersfeer
 • Wintersfeer
  Wintersfeer
 • Wintersfeer
  Wintersfeer

Populaire vakanties in Dachstein West

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 2 vakanties in Dachstein West
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Een enthousiast team met passie voor reizen staat voor u klaar!
 • Al meer dan 45 jaar ervaring als reisaanbieder
 • Persoonlijke aandacht en uitstekende service