Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Reizen naar een topbestemming
Direct naar het aanbod
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2022
Januari 2023
Februari 2023
Sneeuwgarantie
Sneeuwgarantie

Sneeuwgarantie

Het ene jaar zijn de sneeuwcondities beter dan het andere. Het zal u maar gebeuren: een heerlijke wintersportvakantie geboekt en overal groene weides in plaats van maagdelijk witte pistes.

Uw voordeel bij de Jong Intra Vakanties

 • Altijd sneeuw op uw bestemming
 • Kosteloos omboeken
Intro
Snel door naar
Intro
Lees alles over Langlaufen
Goed voorbereid op vakantie

Langlaufen is gezond en ligt vol in de trend. Er worden steeds meer wintersport langlauf vakanties geboekt. Lees hier meer over ons wintersport langlaufen aanbod.

Onze adviseurs

Langlaufen lijkt zo makkelijk, maar dat valt nog best tegen! De beweging is zeer intensief en vergt een goede conditie. Maar u krijgt er zoveel voor terug. De rust, een prachtige omgeving, de prachtige routes, de maagedelijk witte loipes, de bossen, de plateaus en het schitterende uitzicht zorgen ervoor dat het langlaufen een onvergetelijke belevenis is. En nog gezond ook!

Heleen
Heleen Scandinavië expert
20120604_DeJongIntraVakanties_623-bewerkt
Malindi
20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
Ina Duitsland expert

Populaire bestemmingen in Langlaufen

Langlaufen, cross country, skaten of klassiek...

Langlaufen is waarschijnlijk de oudste vorm van skiën. In de oudheid werden ski's namelijk gebruikt om makkelijk door het besneeuwde landschap te kunnen voortbewegen. De oudst gevonden (langlauf)ski's zijn naar schatting zo'n 4000 jaar oud!

Tegenwoordig is langlaufen is een sportieve manier van voortbewegen in de sneeuw met speciale langlaufski's. Er zijn verschillende langlauftechnieken te onderscheiden: Skaten, Klassiek langlaufen en Toerlanglaufen.

Een wintersport langlaufen vindt vaak in andere gebieden plaats als een wintersport skivakantie. Voor een groot wintersport langlauf gebied is  een glooiend terrein immers ideaal, waar een Alpine skiër de voorkeur geeft aan steil terrein. Veel steiliere skigebieden doen er echter alles aan ook voldoende faciliteiten te creeëren voor een ideale wintersport langlaufvakantie.

Wintersport langlaufen is de gezondste wintersport waarbij u ook nog eens, midden in een schitterend landschap, aan u conditie werkt.

Wij hebben voor u een aantal van de populairtse wintersport langlauf bestemmingen geselecteerd.

Bekijkt u hier ons wintersport langlaufen in onze verschillende wintersportlanden:

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 27 vakanties in Langlaufen

Ervaringen

Henk en Karin de Weers Wij gana iedere winter langlaufen. Zo heerlijk inspannend en toch ontspannend! Vorig jaar zijn we in Noorwegen geweest. Hier is de sport ongekend populair! Iedereen kan langlaufen, althans, zo lijkt het! Schitterende natuur overigens.
Lees meer Lees minder
Janneke en Siem Grootenbroeck Wij gaan al ruim twintig jaar naar Ramsau am Dachstein om te langlaufen. Er zijn diverse loipes in allerlei moeilijkheidsgradaties. Wij zijn hier nog lang niet uitgekeken.
Lees meer Lees minder

Langlaufen in beeld

 • Langlauf
  Langlauf
 • Langlauf
  Langlauf
 • Langlauf
  Langlauf

Populaire vakanties in Langlaufen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 27 vakanties in Langlaufen
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!