Uniek en onvergetelijk

In het zuidoostelijke deel van Fins Lapland ligt de wintersportplaats Salla. Tijdens uw wintersport Salla zult u de gemoedelijke sfeer en het persoonlijke contact met de lokale bevolking ervaren en bemerken hoe rust, ruimte en stilte samengaan. Mede door het aanbod van unieke winteractiviteiten wordt uw wintersport Salla wel heel bijzonder en onvergetelijk.

Algemeen
Ervaringen
Direct boeken

Sprookjesachtig mooi

Wintersport Salla is een begrip bij veel wintersporters die naar Finland gaan. Salla ligt net boven de poolcirkel en is één van de grotere gebieden van Finland. Iedereen kan terecht in Salla: voor de skiërs is er een maximaal verval van 230 meter en voor de langlaufers zijn er dik 100 km loipes. Zeg je 'Salla', dan zeg je 'natuur en wildernis'. De omgeving is uitgestrekt, groots en weids. Dikbesneeuwde bomen, die standbeelden lijken en stijfbevroren meren, waar zelfs in de winter gevist kan worden. Wél eerst een gat boren in het ijs. Winter in Salla is een aanrader. Wintersport Salla is meer dan alleen skiën. Ontdek het zelf. 

Uw accommodatie in Salla ligt in de nabijheid van pure en ruige natuurgebieden die zoveel mogelijk intact worden gelaten, waardoor de flora en fauna zijn gang kan gaan. Deze gebieden worden PAN (Protected Area Network) Parken genoemd. Alle vakantiewoningen van een PAN Village zijn duurzaam gebouwd, comfortabel ingericht en in balans met de omgeving. Als u van het buitenleven houdt, is een wintersport Salla een prima keuze! 

Voor andere gebieden in Finland, die ook een groot aanbod van winteractiviteiten hebben, kunnen wij u adviseren eens te kijken bij:

Voor meer informatie over een vakantie in Fins Lapland kijkt u ons aanbod wintersport Fins Lapland.

Onze gasten beoordelen onze wintersport Salla met een

8,0
onze gasten

Onze adviseurs

  • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
    Heleen

Salla is gemoedelijk maar vooral de ligging in 'the middle of nowhere' sprak me aan. De sneeuwscootersafari was onvergetelijk. Salla ligt redelijk dichtbij de Russische grens. We hadden helder weer en konden ver kijken. Een bijzondere ervaring. Zoals ook in andere Finse plaatsen is in Salla de laatste jaren ook aardig wat bijgebouwd. Toch blijft het kleinschalig, dus ideaal voor degenen die toch wat rust zoeken.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

We twijfelden tussen Salla of Iso Syöte, maar we zijn blij dat we voor Salla hebben gekozen. Wat een pracht bestemming. In alle opzichten een topvakantie!

We zijn afgelopen december met ons gezin in Salla geweest. Fijn dat de vlucht rechtstreeks was. Alles was goed geregeld. De tocht met husky's was wel het hoogtepunt van onze vakantie.

We hebben een heerlijke vakantie gehad in Salla. Ons huisje was supergroot en luxe. Salla zelf is maar een klein dorpje maar alles klopte. Je kunt er skiën maar we hebben vooral excursies gemaakt. Op de sneeuwscooter en met husky's. Als je nog twijfelt, niet doen en gewoon gaan!

De beste vakanties van dit moment