Intro
Lees alles over Willingen
Goed voorbereid op vakantie

Willingen is dan misschien niet zo bekend als grote broer Winterberg, maar dat brengt zeker ook voordelen met zich mee. Het is hier bijvoorbeeld een stuk rustiger, wat het skigebied ideaal maakt voor beginners, kinderen, senioren en wintersporters die het gewoon graag iets rustiger aan doen. Ga met de gondel omhoog naar de langste afdaling van Sauerland, geniet onderweg van de prachtige uitzichten en ontdek de mooie langlaufloipes. Ook al is Willingen niet zo groot: er is genoeg te doen! Willingen is een prima gebied om alvast in de sfeer te komen voor de 'echte' wintersport in de Alpen of juist om even een weekendje te skiën wanneer de condities goed zijn. Hoewel Sauerland geen sneeuwzekere gebieden kent, is een groot deel van de pistes in Willingen voorzien van een kunstsneeuwinstallatie. Zo kunt u gegarandeerd wintersporten.

De langste afdaling van Sauerland

In Willingen vindt u de langste afdeling van Sauerland: de Ettelsberg. Met een gondel wordt u naar het hoogste punt gebracht. De uitzichten en hoogte geven u het gevoel dat u middenin de Alpen zit. Eenmaal boven kunt u beginnen met de 2 km lange afdaling. Genieten!

Onze adviseurs

Wanneer u wilt leren skiën of met kinderen reist, is een wintersportvakantie in Willingen echt een aanrader. Doordat het er wat minder druk is dan in Winterberg is dit een ideale bestemming voor gezinnen. Natuurlijk is er ook voldoende te beleven als u geen skiliefhebber bent. Veel plezier!

Foto wintersport
Jenny Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert
Nicky - Product Manager Wintersport
Nicky Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Voor wie is Willingen geschikt?

Langlaufers

Willingen is met ruim 80 km aan goed geprepareerde loipes een echt langlaufparadijs. Houdt u er dus van om flink wat kilometers te maken, bent u hier niet snel uitgekeken. Een groot deel van de loipes ligt boven de 750 meter en langlaufen doet u grotendeels door prachtige bossen.

Wij hebben 1 tip samengesteld!

De Hochheideloipe

Eén van de meest geliefde loipes in Willingen is de Hochheideloipe. Deze loipe van 9,4 km lang is het meest sneeuwzeker en u bereikt hem eenvoudig vanaf het bergstation van de Ettelsberggondel.

Voor kinderen en beginners

De eenvoudige, vaak rustige pistes maken een wintersport Willingen geschikt voor families met kleine kinderen die het skiën nog onder de knie moeten krijgen. Op verschillende plaatsen in Willingen vind je een Kinderland: een kinderskischool met een lopende band. Hierdoor gaan de kids veilig en makkelijk omhoog. Zeker voor de jongsten is dit ideaal. De kinderlanden zijn te vinden in o.a. Ritzhagenlift en Wilddieblift.

Voor wie een weekend wilt wintersporten

Voor wie een weekendje wilt wintersporten, maar geen zin heeft in het drukke Winterberg, is een wintersport Willingen perfect! Het ligt op maar 3 uur rijden, dus u hoeft geen uren in de auto te zitten voor u de piste op kunt. U kunt dus prima op vrijdagmiddag na het werk in de auto stappen en zondagavond weer terug rijden.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 14 vakanties in Willingen

Vervoer

Vervoer naar Willingen

Willingen ligt op zo'n drie uur rijden van Nederland, waardoor u hier het gemakkelijkst met de auto naartoe kunt. Houd er rekening mee dat het hier druk kan zijn als er goede sneeuw ligt, met name in de weekenden.

Ervaringen

Familie van Beek Al jaren gaan wij naar Willingen voor een wintervakantie. We combineren het skiën met andere activiteiten. Het zwembad is erg leuk, maar ook het rodelen is super! Moet je een keer gedaan hebben!
Lees meer Lees minder

Populaire vakanties in Willingen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 14 vakanties in Willingen
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
  • Op ca. slechts 3 uur rijden van Nederland
  • Wordt gezien als 'het kleine Alpen'
  • Ruim 80 km. aan langlaufloipes