Lekker dichtbij!

Wintersport Harz, het klinkt ver weg maar ligt maar op goed 4 uur rijden vanuit Utrecht. De Harz behoort tot de mooiste stukjes natuur van Duitsland, het is een middelgebergte, met als hoogste berg de Brocken van 1142 meter.

Algemeen
Skigebied
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

UNESCO erfgoedlijst

In de Harz is het niet absoluut sneeuwzeker in de winter. Maar bij voldoende sneeuwval zijn er toch 500 kilometer langlaufloipen en diverse skihellingen. Dus wie graag dichtbij wil skiën of boarden kan naar de Harz rijden. De Harz trekt 's winters eigentijdse snowboarders en carveskiërs aan, maar ook mensen die de voorkeur geven aan de alternatieve wintersporten: rodelen, sneeuwschoenwandelen en sledehondenrennen. Voor de langlaufers is de Harz een walhalla.

Ook voor de minder sportieve gast zijn er voldoende mogelijkheden. Kent u bijvoorbeeld de cultuur in de Harz al, met zijn middeleeuwse stadjes en kleine winkelstraatjes? Historische steden en monumenten op de werelderfgoedlijst van de UNESCO wachten tot u ze ontdekt. Goslar, Quedlinburg en Osterode zijn zeker de moeite van een bezoekje waard!

Maar ook dichterbij huis liggen twee wintersport gebieden die ook de moeite waard. Bekijk ons aanbod:

Voor meer en andere mogelijkheden voor een skivakantie adivseren wij u eens te kijken op wintersport Duitsland of wintersport Oostenrijk.

Onze gasten beoordelen onze wintersport Harz met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Harz

Voor uw wintersport Harz vindt u hieronder meer informatie over het skigebied.

Harz

Ski

Het skigebied van de Harz, is op te delen in een drietal gebieden, Wurmberg, Hahnenklee en Bad Sachsa. In het skigebied Wurmberg, 979 meter, liggen ca. 10 km piste, een 1,5 km rodelbaan, een lange springschans, en tientallen kilometers langlaufroutes. Door de aanwezigheid van een gondelbaan zijn er vrijwel geen wachttijden. Langs het dalstation van de gondelbaan rijdt een skibus naar de andere skigebieden. De maanden december, januari en februari zijn vrij sneeuwzeker.

Het gebied de Hahnenklee concentreert zich rondom de Bocksberg, 726 meter, en is het kleinste in de Harz. De pistes zijn vrij divers, in het algemeen komt de moeilijkheidsgraad overeen met de Alpen, maar zijn de pistes vrij kort.

Het skigebied van Bad Sachsa is leuk voor de familie en wintersporters die op zoek naar een rustige en niet te moeilijke piste. Er liggen drie liften rondom de pistes. Verder ligt er nog een rodelbaan.

In alle gebieden liggen er pistes die met blauw, rood en zwart aangeduid zijn.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Ik ga maar wat graag wandelen in de Harz. De natuur is er prachtig! En in de winter zijn de wandelwegen prima geprepareerd.

Ina

Ervaringen van onze klanten

Een échte aanrader! Zeker als je eens niet zo ver wilt reizen naar de Alpen, maar toch écht wilt skiën met sneeuwgarantie! En ter voorbereiding op het echte werk erg leuk.

Mooie lange pistes die kronkelen door Harz woud, de natuur is wonderschoon en veelzijdig. Echt leuk voor een lang weekend.

Als er sneeuw ligt dan is het geweldig! Dan kun je in de Harz skiën, anders ook heerlijk wandelen en stadjes te bekijken. Je krijgt het idee dat je echt op wintersport bent en dat dicht bij huis.

Kaart van Harz

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment