Deze reizen zijn momenteel nog niet beschikbaar.

Vragen of hulp nodig?

Wij nemen graag een voorboeking in behandeling. Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:
0180–457803

Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen.

Intro
Lees alles over IJsland
Goed voorbereid op vakantie

Voor de avonturiers en natuurliefhebbers onder ons is wintersport IJsland een uitstekend idee! Wandelen door winterwonderland, op zoek naar het noorderlicht, fascinerende watervallen bezichtigen, paardrijden door de sneeuw. Wij hebben een aantal prachtige rondreizen IJsland voor u samengesteld. Ontdek ze hier.

Voor wie is IJsland geschikt?

Voor liefhebbers van avontuurlijke rondreizen

IJsland is een bijzondere bestemming en in de winter al helemaal. Bent u geen echte skiër, maar wilt u wél een wintervakantie? Dan is een rondreis door IJsland een prima keuze. De winters in IJsland zijn in het algemeen niet extreem, maar er valt uiteraard wel sneeuw. Tijdens een rondreis, reist u langs de zuidkust in een goede auto met 4-wheeldrive en verblijft u steeds 1 of 2 nachten in prima hotels. U kunt zelf op jacht naar het noorderlicht en zelf besluiten waar en hoe lang u ergens wilt blijven. Met 24 uur per dag assistentie heeft u volledige vrijheid zonder aan uw lot te worden overgelaten.

Voor degene die liever in een groep reist

Er zijn mogelijkheden om IJsland te verkennen in een groepsreis. U reist in een internationaal gezelschap met Engelstalige reisleiding. De 9-daagse vlieg-busreis Compleet IJsland is onze meest favoriete rondreis, maar op aanvraag en buiten ons standaardprogramma om hebben we nog andere mogelijkheden.

Populaire bestemmingen in IJsland

Rondreis IJsland

Bij de Jong Intra Vakanties boekt u de mooiste autorondreizen en fly-drives IJsland! Al onze rondreizen zijn samengesteld door specialisten en hebben een goed gevuld en afwisselend programma. De rondreizen zijn individueel (dus zonder chauffeur en reisleiding), maar het programma is natuurlijk voor u uitgestippeld. Bij de meeste rondreizen IJsland zit een huurauto en tablet met reisinformatie inbegrepen. Ook overnachtingen op basis van logies en ontbijt zijn inbegrepen. Gaat u voor een rondreis van 5,6,7 of 8 dagen? Bekijk snel onze rondreizen IJsland en boek de wintervakantie die bij u past!

Wat gaat u zoal doen tijdens onze rondreizen IJsland?

Onze rondreizen IJsland bevatten uitdagende, afwisselende excursies. Uw vakantie start in Reykjavik. Vanuit Reykjavik volgt u hoofdzakelijk de Ringweg langs de zuidkust. U ontvangt een uitgebreide routebeschrijving en tablet met reisinformatie zodat u alle hoogtepunten en bezienswaardigheden kunt bekijken.

Watervallen bezoeken

Denk aan een bezoek aan de beroemde Seljalandsfoss en Skogafoss watervallen die in hartje winter deels bevroren kunnen zijn. Dit zorgt voor schitterende plaatjes! Ook de machtige Gullfoss waterval in het Geysir  gebied is vaak onderdeel van een rondreis IJsland. De Gullfoss waterval staat bekend om het water dat in 2 trappen naar beneden valt.

The Golden Circle

De beroemdste excursie van IJsland, ten noordoosten van Reykjavik is de Golden Circle. Er zijn drie hoogtepunten in deze dagexcursie die ook in een winterse rondreis IJsland goed te bezoeken zijn: het Thingvellir Nationaal Park, het Geysir gebied met pruttelende modderpoelen en geisers, waarvan de Strokkur de meest bekende is én tenslotte de Gullfoss waterval.

Gletsjers ontdekken

Het gebied rond de Vatnajökull gletsjer vinden wij prachtig! Het is de grootste gletsjer van Europa. Dan hebben we nog Het Skaftafell Nationaal Park. Ook hier kunt u prachtige gletsjerwandelingen maken. Of maak een sneeuwscootersafari op de Solheimajökull gletsjer. Een onvergetelijke ervaring. Het is maar net wat u wilt! Kies daarom de excursie die bij u past tijdens uw fly-drive IJsland.

Reykjavik: de hippe stad

Iedere autorondreis IJsland start en eindig in de hoofdstad Reykjavik. Het is een hippe stad met genoeg leuke en moderne winkels, restaurants en een bruisend uitgaansleven dat vaak tot diep in de nacht duurt. Neem zeker even een kijkje bij de Hallgrimmskerk met haar bijzondere achitectuur, het havengebied met het Operagebouw en het karakteristieke monument aan de haven.

Noorderlicht

Als u overweegt om naar IJsland te gaan, wilt u vast op zoek gaan naar het noorderlicht? Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar u kunt ook op jacht met een gids en een Superjeep of een bus. Deze excursies worden tijdens het boekingsproces van de autorondreizen IJsland getoond. Bij heldere nachten en genoeg zonne-energie is de kans groot dat u het noorderlicht ziet. Ook het platteland, verder weg van het kunstlicht van de stad of het dorp, biedt meer kans op het zien van dit natuurwonder. Echter blijft het natuurlijk een natuurfenomeen en kunnen wij u niets garanderen.

Blue Lagoon

De Blue Lagoon ligt tussen het vliegveld en Reykjavik en is het gehele jaar door te bezoeken. Inmiddels zó populair dat u niet meer zonder reservering naar binnen kunt. U reserveert een dag en tijdstip en eenmaal binnen kunt u zo lang blijven als u wilt. Het geothermische water in de lagune is constant 37 graden en heerlijk om te ontspannen. U kunt gratis gebruik maken van de witte kleimaskertjes. Tegen betaling kunt u zich met diverse behandelingen helemaal in de watten laten leggen.

Seizoenen

Hoog- en laagseizoen

Het winterseizoen in IJsland loopt van november t/m april. Tijdens kerst en oud & nieuw is het vooral in Reykjavik druk en we raden u aan om snel te boeken. De prijzen liggen in deze periode hoger dan in de rest van de winter. IJsland heeft geen voorjaarsvakantie, zoals wij deze kennen in februari. Met Pasen is het wel weer wat drukker. Het noorderlicht is gedurende het hele winterseizoen te zien, mits de weersomstandigheden gunstig zijn: een heldere, koude poolnacht en voldoende zonne-activiteit zorgen voor de dansende groen/blauwe golven aan de hemel.

Klimaat IJsland

IJsland ligt bijna tegen de Poolcirckel aan en heeft hierdoor een koud zeeklimaat. Het heeft koele zomers met een gemiddelde temperatuur van 10 tot 14 graden Celsius. Badkleding kunt u dus het beste dragen bij de heetwaterbronnen. De winters zijn mild, grijs en nat met sneeuw en regen. De gemiddelde temperatuur ligt net onder het vriespunt. IJsland profiteert van het warme zeewater vanuit het zuiden. Echter zorgt de regen en de wind voor guur, ruig weer. Dit past wel weer mooi bij het ruwe landschap.

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Tablet met complete reis-app mee op reis

Bij de meeste autorondreizen IJsland zit een tablet inbegrepen. Deze bevat een complete reis-app met Engels- en deels Nederlandstalige informatie over de te rijden route, GPS-coördinaten, bezienswaardigheden en handige tips voor onderweg, weer- en verkeersinformatie, kaart en een Nederlandstalige reisgids in pdf-formaat. De tablet dient u na de reis weer onbeschadigd in te leveren. Deze tablet ontvangt u ter plaatse bij de balie van Hertz, bij het ophalen van de huurauto.

Veel excursies bij te boeken

Bij alle fly-drives IJsland worden diverse leuke excursies en activiteitenpakketten aangeboden. Die kunt u vooraf reserveren.  Deze zijn pas zichtbaar als u een datum heeft geselecteerd, op de prijs en op ‘boek deze reis’ heeft geklikt. De activiteiten en excursies worden door onze agent toegevoegd aan uw persoonlijke reisplan. Spa & Wellness, Avontuur, een walvissafari of een noorderlichtexcursie per Super Jeep of bus. Er is voldoende keuze.

Uw vakantie, gewoon perfect geregeld!

Wanneer u uw avontuurlijke wintervakantie IJsland bij De Jong Intra Vakanties boekt, bent u gegarandeerd verzekerd van 24 uur per dag assistentie. Zowel onze agent in IJsland, als onze collega's in Ridderkerk, zijn altijd bereikbaar. Tijdens kantooruren, maar ook buiten kantoortijd indien het een noodgeval betreft. Deze service heeft u niet, wanneer u zelf uw reis samenstelt uit losse elementen. Uw vakantie, gewoon perfect geregeld.

  • Samengesteld door specialisten
  • Huurauto bij de rondreizen inbegrepen
  • Tablet met reisinformatie inbegrepen