Ontdek het prachtige Porto

Met ons heeft u een divers aanbod met hotels en luchtvaartmaatschappijen vanaf Amsterdam. Vliegen vanaf Brussel behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Met een transfer en een hop on hop off tour heeft u uw weekend Porto echt compleet. Met de hop on hop off bus kunt u, 24 uur lang, Porto op eigen gelegenheid ontdekken. U kunt op- en afstappen bij verschillende haltes en zo uw eigen programma bepalen tijdens uw weekend Porto.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Beleef het charmante Porto

Wilt u een weekend weg? Denk ook eens aan een weekend Porto. Met een keuze aan diverse hotels en luchtvaartmaatschappijen vanaf Amsterdam én Brussel bieden wij voor elk wat wils. Porto is een perfecte stad voor als u toe bent aan een weekendje weg. Geniet van het spectaculaire uitzicht over Porto wat u heeft als u de Torre dos Clérigos beklommen heeft. Deze bekende toren is vanuit heel Porto te zien en staat daarom symbool voor de stad. Uiteraard mag het proeven van een goed glas Port, waar Porto en de nabije streken zo bekend om staan, niet ontbreken.

Op zoek naar een andere stad voor een weekend weg? Bekijk ook eens weekend Lissabon en weekend Barcelona.

 

 

Onze klanten beoordelen een weekend Porto met een

8,0
onze gasten

Bezienswaardigheden van Porto

Porto heeft mooie bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn tijdens uw weekend Porto. Eén van de oudste monumenten van Porto is de kathedraal Sé. Door de jaren heen heeft deze kathedraal veel bouwstijlen gekend, zo ook het interieur. Ook het ernaast gelegen klooster is zeker een bezoek waard. De kathedraal Sé ligt op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de historische wijk Ribeira. Naast alle monumenten die Porto kent is een bezoek aan de oude historische wijk Ribeira ook zeker een aanrader. Deze wijk, gelegen aan de rivier de Douro, kent vele kleine straatjes en steegjes. Samen met de aanmerende portboten lijkt het alsof de tijd hier heeft stil gestaan!

Igreja de Carmo

Porto Igrja de Como

De Igreja de Carmo is een barokkerk uit de 18e eeuw. Deze kerk valt vooral op door zijn indrukwekkende blauwe 'azulejos', de kleurrijke Portugese tegeltjes, waar de buitenkant mee versierd is. in de kerk zijn onder andere beschilderde houtsculpturen, de zogenoemde 'talha dourada, te bezichtigen. (Rua do Carmo)

Igreja de Sé

Porto Sé

De kathedraal van Porto, de Sé, ligt op een heuvel en lijkt erg op een burcht. De kerk was lange tijd het symbool van het Katholieke verzet tegen de komst van de Arabische Moren. De kathedraal stamt uit de 12e of 13e eeuw, maar in de eeuwen daarna zijn er nog grote delen verbouwd en/of bijgebouwd. Hierdoor is het hele gebouw een mooie verzameling van allerlei bouwstijlen.

Ponte Dom Luis

Porto Ponte Dom Luis

Deze opvallende boogbrug is in 1886 geopend en vernoemd naar Koning Lodewijk van Portugal. De brug verbindt de hoger gelegen stadsdelen en het wordt gebruikt door het sneltramnetwerk van Porto. De brug is destijds ontworpen door Théophile Seyrig, ooit een compagnon van Gustave Eiffel. Hierdoor zijn er enige overeenkomsten met de Parijse Eiffeltoren te herkennen.

Ribeira

Ribeira

De Ribeira is een oude wijk van Porto aan de oever van de Douro. Veel bootjes, de zogenoemde 'Rabelo' meren hier aan, die onder andere naar de stad aan de overkant gaan, Vila Nova de Gaia. Sinds 1996 staat de Ribeira op de werelderfgoedlijst van Unesco. De oude wijk bestaat uit kleine straatjes en steegjes, waarvan er vele al gerenoveerd zijn of nog moeten worden.

Torre dos Clerigos

Porto Torre dos Clerigos

De Torre dos Clérigos is een beroemde barokke toren in het centrum van Porto. Direct naast de toren is de kerk 'Igreja dos Clérigos' gevestigd. De toren is één van de meest karakteristieke monumenten van Porto en vanuit bijna heel de stad te zien.

Onze adviseurs

 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Shirley
  Shirley
 • Stephan
  Stephan

Er is veel te ontdekken tijdens een weekend Porto. Met name langs de rechteroever van de rivier de Douro is het zicht prachtig. Brengt u ook eens een bezoek aan de oude historische wijk Ribeira. Vele portschepen meren in de haven aan. De oude huizen, smalle straatjes en steegjes geven de herinneringen aan oude tijden. Maar Porto kent ook vele charmante restaurants en hippe winkels. Porto kenmerkt zich door oud en nieuw. Een weekend Porto biedt voor elk wat wils!

Shirley v.d. Haterd-Prins

Ervaringen van onze klanten

Wij zijn met de Jong Intra een weekend naar Porto geweest. Wat een fijne en indrukwekkende stad. Wij raden deze stad iedereen aan!

Leuke stad voor een stedentrip. We zijn ook nog een dag naar het strand geweest. Heel afwisselend.

Kaart van Porto

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen