Weekend Leuven

Voor uw weekend Leuven heeft u een ruime keuze uit vertrekmogelijkheden bij ons. Zo kunt u snel en comfortabel reizen per trein of eigen vervoer. In Leuven bieden wij een aantal uitstekende hotels voorzien van alle gemakken. Zo geniet u optimaal van deze prachtige en bruisende bierstad!
 

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Trendy Leuven

Een weekend Leuven, wie wil dat nu niet? Deze eeuwenoude stad met haar prachtige grote markt bruist! De stad is gebouwd rond de prachtige universiteit. Het gotische stadhuis en het begijnhof, stuk voor stuk parels in deze studentenstad. 

 In Leuven is altijd wel iets te beleven! Winkelen kan uitstekend in de Bondgenotenlaan of in de Diestsestraat. De Munt is het culinaire hart van de stad, ook wel de culinaire hoofdstrat van de stad. Na een dag vol cultuur en indrukken is het heerlijk toeven aan de Oude Markt, ook wel de langste biertoog ter wereld. Met name in het weekend is het gezellig druk door de studenten van Leuven. Een weekend Leuven is er één om nooit te vergeten!

Een andere stad in België bezoeken? Denk eens aan een stedentrip Brugge, een stedentrip Brussel of een stedentrip Gent.

Onze klanten beoordelen een bezoek aan Leuven met een

8
onze gasten

Bezienswaardigheden van Leuven

Er is zoveel te zien en te beleven in Leuven! Kijk hieronder voor een aantal belangrijke bezienswaardigheden.

Abdij van Keizersberg

Leuven Abdij van Keizersberg

De abdij van Keijzersberg met zijn omliggende tuinen wordt omringd door een muur en is gelegen op de plaats van een oude burcht. De huidige abdij dateert uit de 19e eeuw. De abdij ligt in het noorden van de stad. In vroegere jaren woonden hier veel monniken maar omdat het aantal hiervan flink gedaald is, is een deel van de abdij ingericht als woonruimte voor studenten.

Brouwerij Stella Artois

Leuven brouwerij Stella Artois

In Leuven is de brouwerij van het biermerk 'Stella Artois' gevestigd. In de brouwerij kunnen rondleidingen gevolgd worden. Tijdens de rondleiding wordt in alle geuren en kleuren verteld hoe het proces van het bierbrouwen tot stand komt. En uiteraard mag er na de rondleiding een echte 'Stella Artois' geproefd worden. De ingang van de brouwerij is te vinden in het gebouw naast het hoofdgebouw van de brouwerij (Vuurkruisenlaan)

Groot Begijnhof

Leuven Groot Begijnhof

Het Groot Begijnhof, ook wel bekend in de volksmond als 'Begijnhof Ten Hove, is een volledig gerestaureerde historische wijk in het zuiden van de stad uit omstreeks de 17e eeuw. Het Begijnhof bestaat uit een tiental straatjes, tuinen en parkjes nabij de Naamsepoort en Schapenstraat. Het Groot Begijnhof in Leuven is één van de grootste begijnhoven van Vlaanderen en staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Sint-Pieterskerk

Sint Pieterskerk

De Sint-Pieters kerk is een Katholieke kerk in Leuven. Tot aan de 15e eeuw was dit nog een Romaans kerk. Tot de 17e eeuw is er veel aan de kerk gebouwd echter zijn de torens nooit echt afgemaakt. In de kerk zijn een aantal bezienswaardigheden; onder andere het beroemde drieluik 'Het Laatste Avondmaal' uit de 15e eeuw. Ook zijn er nog de crypte van de voorgaande Romaanse kerk, en een sacramentstoren die bezocht kunnen worden. Tevens zijn er diverse schilderijen, beeldhouwwerken en een collectie met zilverwerk te zien.

Stadhuis

Stadhuis

Eén van de bekendste gotische stadhuizen in de wereld is het Stadhuis van Leuven, op de Grote Markt. Het is bekend dat het stadhuis van Brussel als voorbeeld heeft gediend voor het stadhuis van Leuven. Niet alleen de buitenkant van het stadhuis is al een bezienswaardigheid, de binnenkant is ook zeker een bezoekje waard. Het interieur van de diverse zalen is in verschillende stijlen uit de Franse tijd gebouwd.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
De Munt is de culinaire hoofdstraat van de stad. Eten en uitgaan doe je hier!
Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Hotel Ibis Leuven is een prima hotel in het centrum. Leuven is een leuke stad waar je te voet alles kunt ontdekken!

Kaart van Leuven

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment