Cultureel erfgoed

Kiest u voor een weekendje Krakau, dan kiest u voor de Jong Intra Vakanties. Wij bieden u een ruime keuze aan uitstekende hotels in het centrum. U vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam of Brussel naar deze sprookjesachtige stad. Reserveer nu vooraf al een hop on hop off ticket en ontdek zo op een ontspannen manier deze prachtige Poolse stad.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Cultureel Krakau

Deze stad was de Poolse hoofdstad gedurende de Middeleeuwen en de Renaissance. Bezienswaardige hoogtepunten uit deze tijd zijn het Koninklijke Slot op de Wawelberg met de daaraan grenzende kathedraal. En Krakau blijft mensen aantrekken door de unieke sfeer van zijn oude binnenstad waar ieder gebouw een monument is, door de kleurrijke markt, door de bijzondere verzameling van historische souvenirs en de rijkdom van museale collecties. Aantrekkelijk is ook de uitzonderlijkheid van de wijk Kazimierz met zijn prachtige monumenten van Joodse cultuur, vooral bekend door de film Schindler's List. Geniet van een weekend Krakau.

Op zoek naar een andere stad? Bekijk ook eens ons aanbod weekend weg Praag, weekend weg Wenen en weekend weg Budapest.

Onze klanten beoordelen een weekend Krakau met een

8,5
onze gasten

Bezienswaardigheden van Krakau

U kunt genieten tijdens uw weekend Krakau. van prachtige bouwwerken in diverse stijlen. Het centrale plein van Krakau is het Rynek Glowny of hoofdplein. Vroeger was het Wawel-Paleis het centrum van cultuur in Krakau en Polen. Niet voor niets is Krakau officieel door de Verenigde Naties aangewezen als een monumentale stad. Tijdens uw weekend Krakau kunt u een bezoek brengen aan het nabijgelegen Auschwitz, een indrukwekkende ervaring. Geniet ook van de vele betaalbare restaurants in de stad. Prima cafés zijn te vinden in de authentieke kelders van Stare Miasto.

Auschwitz

Krakau Auschwitz

Ongeveer 60 kilometer buiten Krakau ligt Auschwitz. Auschwitz was een verzameling van vernietigings- en concentratiekampen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen werden opgezet. Inmiddels is het een belangrijke herdenkingsplek en museum geworden en is het toegankelijk voor publiek. U kunt direct bij boeking uw excursie reserveren!

Kazimierz

Kazimierz

Kazimierz is de oude Joodse wijk van Krakau. In de wijk staan 7 synagogen. Tegenwoordig is deze wijk enorm populair bij het uitgaanspubliek.

Stadspark Planty

Krakau stadspark Planty

Het stadspark Planty omringt de oude stad van Krakau en werd aangelegd in de 19e eeuw. In en na de Tweede Wereldoorlog raakte het park in verval maar vanaf 1989 is het park weer volledig opgeknapt. In het park staan fonteinen en standbeelden van bekende Poolse personen. Het bekende kasteel van Wawel en de Sint-Anna kerk liggen ook aan dit prachtige park.

Rynek Glówny

Krakau Rynek Glowny

Rynk Glówny, Grote Markt, is één van de grootste Middeleeeuwse pleinen van Europa. Op het plein staan de Mariakerk en in het midden de lakenhal Sukiennica, met vele souvenir-, goud-, zilver- en kunstwinkeltjes.

Wawelberg

Wawel

De Wawel is een heuvel in Krakau met een hoogte van 228 meter. Op de heuvel staan diverse historische gebouwen. De belangrijkste van die gebouwen zijn onder andere het Koninklijk Paleis en de kathedraal. Het slot, oftwel het kasteel van Wawel, was de Koninklijke residentie tot de 17e eeuw. Het heeft een belangrijk historisch verleden. Een ander belangrijke bezienswaardigheid hier is de Drakengrot die zich onder heuvel bevindt. Volgens de mythe leefde hier ooit een draak. Een koperen beeld hiervan siert altijd nog de grot die geopend is voor bezoekers.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

De wijk Kazimierz is trendy; vele prima restaurants en hippe uitgaansgelegenheden.

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Op aanraden van een medewerker van de Jong Intra Vakanties Krakau bezocht. Wat een prachtige stad en wat een keuze aan hotels! Wij sliepen in hotel Kazimierz, een topper!

Kaart van Krakau

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen