Cultureel Helsinki

U kunt bij ons kiezen uit diverse uitstekende hotels voor een weekend Helsinki. Daarnaast bieden wij u ook de mogelijkheid van het boeken van een comfortabele vlucht met diverse vertrekmogelijkheden maar u kunt natuurlijk ook per eigen vervoer naar Helsinki reizen. Om optimaal van uw weekend Helsinki te kunnen genieten, kunt u bij ons de Helsinki Card bijboeken. De Helsinki Card is een openbaar vervoer chipkaart die tevens meer voordelen biedt, denkt u hierbij aan rondvaarten, Hop on Hop Off bus, tours met gids, entree tot top attracties en kortingen bij diverse restaurants en winkels.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Jong en hip Helsinki

Het belangrijkste plein van Helsinki is ongetwijfeld het Senaatsplein, hier vind u de Domkerk, de nationale bibliotheek, het Senaatsgebouw en de universiteit van Helsinki. Wellicht ook wel grappig om te weten; het oudste stenen huis van Helsinki staat tegenover de Domkerk, gebouwd in 1757. Breng tijdens uw weekend Helsinki ook eens een bezoek aan het Centraal Station in het centrum van Helsinki, ook als u niet met de trein of metro reist. In het centrum van de stad vindt u ook de grootste Russisch-Orthodoxe kathedraal van West- en Noord-Europa. De Uspenski kathedraal heeft een karakteristieke uivormige koepel van goud en 12 kleinere koepels, deze koepels staan symbool voor Christus en de Twaalf Apostelen. Vergeet tijdens uw weekend Helsinki vooral ook niet een bezoek te brengen aan de Temppeliaukio Kerk, deze kerk is gebouwd op een plek die door explosieven uit een rotsblok is geslagen en wordt afgedekt met een koepel van glas en koper. Deze kerk wordt ook veelvuldig gebruikt voor concerten vanwege de goede akoestiek. Een weekend Helsinki om te shoppen? Geen enkel probleem, een waar walhalla is het warenhuis Stockmann, hier vindt u echt alles wat u zoekt. Rondom de Esplanade vindt u de belangrijkste winkelboulevards waar ook de duurdere en chiquere merken ruim vertegenwoordigd zijn.

Op zoek naar meer steden? Bekijk ons aanbod weekend Stockholm, weekend Oslo en weekend Kopenhagen.

Onze klanten beoordelen een weekend Helsinki met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Helsinki

Een weekend Helsinki is niet compleet zonder een bezoek aan het Senaatsplein met de Domkerk, dit is de meest bezochte plek in de stad. Helsinki heeft echter veel meer te bieden, wat dacht u van een boottocht naar het eilandje Suomenlinna, een bezoek aan het Olympisch Stadion met de 72 meter hoge toren en het Esplanadi Park waar u lekker in alle rust kan genieten van een weekend Helsinki. Verder kent de stad vele musea, aanraders zijn het Nationaal Museum - waar de geschiedenis van Finland wordt tentoongesteld- en het openluchtmuseum op het eiland Seurasaari – waar u kunt proeven van de oude sfeer en tradities van Finland.

Temppeliaukio-kerk

Below

De Temppeliaukio Kerk wordt ook wel de Rock Church genoemd. De architecten van deze bijzondere kerk hebben met explosieven een grote ruimte in een rotsheuvel geblazen en deze voorzien van een glazen koepel met koper.

Tuomiokirkko

Tuomiokirkko

Op het Senaatsplein in het centrum van de stad bevindt zich de Tuomiokirkko, de Lutherse Kathedraal. Deze witte kerk is zelfs het onofficiele symbool van Helsinki geworden. De kerk is gratis toegankelijk voor publiek. Een bijzonderheid zijn de 12 apostelen op het plafond die op iedereen neerkijken.

Uspenski Kathedraal

Uspenski

Op het schiereiland Katajanokka staat de Russisch-Orthodoxe Uspenski kathedraal. Met zijn indrukwekkende torens is deze kerk al van ver te zien. In de kathedraal hangen prachtige kunstwerken en schilderijen.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

Zonder een bezoek aan een traditionele sauna is uw bezoek aan Helsinki niet compleet!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Helsinki is een prachtige stad, erg leuk weekend gehad! Een comfortabel vliegreis en een prettig hotel. Wij gaan zeker nog eens terug!

Kaart van Helsinki

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment