Middeleeuwse sferen

Zin in een romantisch weekend Gent? Bij ons heeft u een uitstekende keuze uit diverse hotels. Reist u graag snel en comfortabel per trein of liever per eigen vervoer? Geen probleem, wij regelen graag uw treinvervoer voor u erbij. Voorafgaand uw romantisch weekend Gent kunt u een museumbezoek of een boottocht reserveren samen met uw hotel. Of wat denkt u van een handige pas waarbij u én toegang heeft tot diverse musea én 3 dagen onbeperkt kan reizen met het openbaar vervoer binnen de Gentse stadszone. Allemaal heel handig voor bij u romantisch weekend Gent. 

 

 

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Cultureel Gent

Tijdens uw romantisch weekend Gent zult u ontdekken wat een leuke en bijzondere stad Gent is. Het bourgondische leven is hier goed te merken door de vele gezellige restaurantjes en terrassen. De Korenlei en de Graslei hebben een prachtige romantische sfeer door de oude middeleeuwse panden die hier staan de pronken. Voor de musealiefhebbers is er voldoende keus, denkt u bijvoorbeeld eens aan S.M.A.K., het Design Museum Gent, Het huis van Alijn, of het Belfort en het STAM-stadsmuseum. Deze laatste is zeker een aanrader. Natuurlijk mag een stadstour met gids door de stad niet ontbreken tijdens uw romantisch weekend Gent. De koets wacht u op op het ook al zo prachtige Sint-Baafsplein. U zult merken, een romantisch weekend Gent zult u aangenaam verrassen.

Benieuwd naar andere steden? Bekijk eens romantisch weekend Antwerpen, romantisch weekend Brussel of romantisch weekend Brugge.

 

Onze klanten beoordelen een romantisch weekend Gent met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden

In het romantische Gent zult u zich zeker niet vervelen, er genoeg te zien en te doen. Bezoek in de ochtend één van de leuke musea of ontdek het middeleeuwse kasteel Gravensteen. Gebruik de middag om tijdens uw romantisch weekend Gent eens om van de heerlijk Vlaamse Bourgondische keuken te proeven.

Belfort

Belfort

Het Belfort van Gent heeft een 95 meter hoge toren en komt uit omstreeks 1313.  Het staat in het centrum van Gent, tegen de Gentse Lakenhalle uit 1425. De toren is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij, samen met de Sint-Niklaaskerk en Sint-Baafskathedraal. Sinds 1936 is het Belfort beschermd als monument en sinds 1999 behoort het ook tot het Werelderfgoed van Unesco. Vanaf de toren is er een prachtig uitzicht over de hele stad!

Gravensteen

Gravensteen

Deze middeleeuwse burcht is een bijzondere bezienswaardigheid in Gent vooral door zijn vrijwel intact gebleven verdedigingssysteem. Het poortgebouw, de walmuur, de residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers. In het Gravensteen bevindt zich het Gerechts- en wapenmuseum, die verwijst naar het hoogste gerechtscollege van het Graafschap Vlaanderen die van de 14e tot de 18e eeuw in het Gravensteen zetelde.

Muziekcentrum Bijloke

Muziekcentrum Bijloke

Deze oorspronkelijk middeleeuwse ziekenzaal is omgebouwd tot een hedendaagse concertzaal. Na jaren van verbouwen en renoveren is het Muziekcentrum De Bijloke uitgegroeid tot een heus muziekcentrum. Mede door de bijzondere akoestiek is het bijwonen van een concert hier heel bijzonder. Voor jazzliefhebbers is Muziekcentrum De Bijloke gelijk aan het befaamde Gentse Jazz Festival.

Sint Baafskathedraal

Sint Baafskathedraal

De eerste parochiekerk van Gent, toen nog de Sint-Janskerk genoemd, telt tegenwoordig niet minder dan 22 altaren. De bouw van de kerk heeft enkele honderden jaren geduurd en heeft een indrukwekkende mix van de Renaissance, Barok en classistische stijl. Het hoogtepunt van een bezoek aan deze kathedraal is de bezichtiging van het wereldberoemde drieluik 'Aanbidding van het Lam Gods', gemaakt door de kunstschilders en gebroeders Hubert en Jan van Eyck.

Stadhuis

Stadhuis

Het Gentse stadhuis aan de Botermarkt, bestaat, net als andere historische gebouwen in Gent, uit diverse stijlen uit diverse eeuwen. Het stadhuis heeft verschillende zalen, en deze kunnen onder leiding van een gids bezocht worden. De buitenkant van het stadhuis is voorzien van allerlei beelden en ornamenten en is al zeker het bekijken waard!

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert

Een echt Belgisch biertje proeft u natuurlijk in een authentiek Vlaams café. De Dulle Griet op de Vrijdagmarkt heeft heel veel verschillende soorten bier. Maar pas op, er is een bier waarbij u uw schoen, naar oude gebruiken, als borg moet geven!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Heerlijke dagen in Gent gehad. Het kasteel, midden in de stad, is leuk om gezien te hebben.

In hotel Holiday Inn Gent Expo hebben wij prima geslapen, leuk en net hotel. De Jong Intra heeft bij dit hotel een leuke aanbieding wanneer je op vrijdag aankomt. Dan hoef je maar 2 nachten te betalen als je 3 nachten boekt.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

 • Hotel Gravensteen

  Gravensteen

  Hotel
  • België
  • Gent
  • Goede prijs-kwaliteit
  • Comfortabele kamers
  • Prima service
  • Midden in het centrum

  6,5