Vlaanderen's mooiste!

Een weekend Gent boekt u voordelig bij ons! U reist per auto of comfortabel per Intercity trein naar de stad. In Gent bieden wij u een prima aanbod van keurige 3-sterrenhotels tot luxe 5-sterrenhotels. Ook is het mogelijk om vooraf al een boottocht of museumbezoek te reserveren. Om zorgenloos gebruik te maken van het openbaar vervoer kunt u ook kiezen voor een Gent city Card. U ontvangt met deze kaart ook veel voordelen op bezienswaardigheden.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Cultureel Gent

Gent is hot! Het populaire National Geographic Traveler Magazine noemde Gent al eens de meest authentieke stad ter wereld. En niets is minder waar. De studentenstad bruist en zorgt voor een heerlijke gemoedelijke sfeer die overal in de stad te proeven is. Terrassen en restaurants zijn bij de eerste zonnestralen al druk bevolkt. Een weekendje Gent laat niemand onberoerd. De prachtige Sint Baafskathedraal en het Gravensteen zijn belangrijke bezienwaardigheden die de geschiedenis van deze stad zo kenmerkt. Het stadsmuseum geeft u een kijkje in het verleden van de stad en de vele andere populaire musea van hedendaagse kunst kenmerken de krachtige cultuurexplosie waar Gent zo bekend om is. Een weekend Gent is een belevenis! Gaat u met uw partner naar Gent? Bekijk dan romantisch weekend Gent.

Benieuwd naar andere mooie Vlaamse steden? Bekijk eens weekend Antwerpen, weekend Brussel of weekend Brugge

Onze klanten beoordelen een weekend Gent met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Gent

Gent bruist! Een weekend Gent staat garant voor een explosie aan cultuur. Museumliefhebbers kunnen zich hier vergapen aan de vele musea, waaronder het museum voor Schone Kunsten, de Kunsthal, het Design Museum en het Museum voor Industriële Archeologie en Textiel. Bezoek het prachtige Belfort en het Gravensteen, een heuse middeleeuwse burcht in het hart van de stad. Proef de Vlaamse keuken in één van de vele bistro's of geniet met een drankje op een terras.

Belfort

Belfort

Het Belfort van Gent heeft een 95 meter hoge toren en komt uit omstreeks 1313.  Het staat in het centrum van Gent, tegen de Gentse Lakenhalle uit 1425. De toren is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij, samen met de Sint-Niklaaskerk en Sint-Baafskathedraal. Sinds 1936 is het Belfort beschermd als monument en sinds 1999 behoort het ook tot het Werelderfgoed van Unesco. Vanaf de toren is er een prachtig uitzicht over de hele stad!

Gravensteen

Gravensteen

Deze middeleeuwse burcht is een bijzondere bezienswaardigheid in Gent vooral door zijn vrijwel intact gebleven verdedigingssysteem. Het poortgebouw, de walmuur, de residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers. In het Gravensteen bevindt zich het Gerechts- en wapenmuseum, die verwijst naar het hoogste gerechtscollege van het Graafschap Vlaanderen die van de 14e tot de 18e eeuw in het Gravensteen zetelde.

Muziekcentrum Bijloke

Muziekcentrum Bijloke

Deze oorspronkelijk middeleeuwse ziekenzaal is omgebouwd tot een hedendaagse concertzaal. Na jaren van verbouwen en renoveren is het Muziekcentrum De Bijloke uitgegroeid tot een heus muziekcentrum. Mede door de bijzondere akoestiek is het bijwonen van een concert hier heel bijzonder. Voor jazzliefhebbers is Muziekcentrum De Bijloke gelijk aan het befaamde Gentse Jazz Festival.

Sint Baafskathedraal

Sint Baafskathedraal

De eerste parochiekerk van Gent, toen nog de Sint-Janskerk genoemd, telt tegenwoordig niet minder dan 22 altaren. De bouw van de kerk heeft enkele honderden jaren geduurd en heeft een indrukwekkende mix van de Renaissance, Barok en classistische stijl. Het hoogtepunt van een bezoek aan deze kathedraal is de bezichtiging van het wereldberoemde drieluik 'Aanbidding van het Lam Gods', gemaakt door de kunstschilders en gebroeders Hubert en Jan van Eyck.

Stadhuis

Stadhuis

Het Gentse stadhuis aan de Botermarkt, bestaat, net als andere historische gebouwen in Gent, uit diverse stijlen uit diverse eeuwen. Het stadhuis heeft verschillende zalen, en deze kunnen onder leiding van een gids bezocht worden. De buitenkant van het stadhuis is voorzien van allerlei beelden en ornamenten en is al zeker het bekijken waard!

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

Leuk om eens door het Werregarenstraatje (graffitistraatje) te wandelen; kunstenaars kunnen hier volop hun gang gaan en het straatje veranderd zo voortdurend van uiterlijk.

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Wij hadden een romantisch weekend Gent in het Marriott. Wat een luxe en de ligging is werkelijk fatastisch. Wij komen hier zeker terug!

Hotel Holiday Inn Expo ligt weliswaar iets buiten de stad maar de aanbieding die wij hadden was perfect! Het ontbijt is heerlijk en met de tram ben je in 15 minuten in het centrum. Een aanrader!

Kaart van Gent

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment