Historisch Budapest

Een weekend Budapest reserveren? Dat kan eenvoudig en snel bij ons. U reist snel en comfortabel per vliegtuig vanaf Amsterdam of Rotterdam. Ook is het mogelijk om losse hotelnachten te reserveren. Onze inkoper heeft speciaal voor u een prima assortiment aan hotels ingekocht. Ook kunt u eenvoudig en snel vooraf vele leuke excursies reserveren, zoals een fietstour of de Budapest Card voor al het openbaar vervoer en kortingen op vele bezienswaardigheden.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Cultureel Budapest

Buda en Pest zijn van oorsprong de twee delen van de stad, gescheiden door de Donau. Het hogergelegen Buda wordt gekenmerkt door de Matthiaskerk en het Vissersbastion. In Pest vinden we het schitterende Parlementsgebouw aan de oever van de Donau, het Heldenplein, de Sint-Stefanusbasiliek en de Andrassyboulevard. Laatsgenoemde strekt zich uit van het Elisabethplein tot aan het Heldenplein en is de bekendste boulevard van de stad met vele cafés, theaters en winkels. Wie is Budapest is moet de echte Goulash proberen in een typisch Hongaars restaurant. Na een lange dag vol indrukken is het heerlijk toeven in één van de vele badhuizen die de stad rijk is. Het is tijd voor een weekendje Budapest!

Nieuwsgierig geworden naar andere steden? Bekijk ook eens ons aanbod weekend Wenen en weekend Praag

Onze klanten beoordelen een weekend Budapest met een

8,4
onze gasten

Bezienswaardigheden van Budapest

Budapest wordt gekenmerkt door prachtige gebouwen en bezienswaardigheden. Geniet van de Andrassyboulevard, het historische Heldenplein, het Parlementsgebouw aan de Donau en de schitterende burchtwijk. De belangrijkste winkelstraat is Vaci Utca waar u luxe winkels en betaalbare mode vindt. Ook kunt u hier terecht voor een hapje en een drankje. Typische Hongaarse restaurants met voornamelijk veel vlees zijn door de gehele stad te vinden.

Andrassy Utca

Andrassy Utca

Deze kilometerslange 'Champs-Elysées' van Budapest bestaat uit 3 delen met aan weerszijden hoge, statige bomen. In het laatste deel tot aan het Heldenplein bevinden zich fraaie villa's met mooie tuinen. Onder de straat loopt metrolijn 1, in 1896 de eerste metrolijn op het Europese vasteland. De straat en metrolijn behoren tot de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Elisabethbrug

Elisabethbrug

Deze in 1903 geopende brug was destijds de langste hangbrug ter wereld. De brug was in de 2e Wereldoorlog verwoest en is pas in 1964 opnieuw geopend.

Kettingbrug

Kettingbrug

De eerste brug over de Donau tussen Buda en Pest werd in 1849 in gebruik genomen. De brug is versierd met mooie steden leeuwen en is een mooi punt voor het maken van foto's van het hoger gelegen Buda en het Parlementsgebouw in Pest.

Matthiaskerk

Matthiaskerk

In deze kerk die eigenlijk Onze-Lieve-Vrouwekerk heet werden de Hongaarse koningen gekroond. De naam Matthiaskerk komt door koning Matthias Corvinus die in de Middeleeuwen zijn twee huwelijken groots liet inzegenen. Ook de bekende keizer Frans Josef I werd hier in 1867 gekroond.

Parlementsgebouw

Parlementsgebouw

In het imposante Parlementsgebouw wordt pas sinds 1990 democratisch gestemd over staatsaangelegenheden. Het gebouw bestaat uit een koepel van 96 meter hoog en wel meer dan 700 vertrekken! Het Parlement en de kroningsinsignes zijn tijdens een rondleiding te bezichtigen.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

Trafo is een oud transformatorhuis uit begin 19e eeuw waar men tegenwoordig terecht kan voor dans, muziek en theater. In de kelder zit de populaire club Kontra.

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Wij kozen speciaal voor hotel Novotel Danube vanwege de rustige ligging. Wat een heerlijk verblijf! Wandelend langs de Donau naar de prachtige binnenstad. Wij komen zeker terug naar Budapest!

Vanwege onze trouwdag een weekend Budapest gedaan en geslapen in hotel Corinthia Budapest. Wat een luxe en een heerlijk zwembad! Wij hebben genoten en zijn heerlijk ontspannen weer teruggekomen.

Kaart van Budapest

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen