Geniet van Romantisch Brussel

Reis comfortabel en snel per trein of eigen vervoer naar Brussel. Wij bieden een uitstekende keuze aan hotels voor uw romantische weekend Brussel. Geniet optimaal van de stad tijdens een romantisch weekend Brussel door een Visit Brussels Card te boeken, dé chipkaart voor al het openbaar vervoer en vele kortingen.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Romantisch Brussel

Geniet tijdens uw romantische weekend Brussel van de vele historische erfgoederen. Bezoek de Grote markt waaraan het prachtige gotisch stadhuis zich bevindt. Of ga via de kunstberg van de bovenstad naar de benedenstad waardoor u een prachtig zicht heeft. Slenter over de vlooienmarkt op het Vossenplein en wilt u even wat tijd met elkaar zonder alle drukte van de stad, maak dan een romantische wandeling door het Jubelpark.

Nieuwschierig naar een romantisch weekend weg in België? Kijk dan eens naar een romantisch weekend Antwerpen, een romantisch weekend Gent of een romantisch weekend Brugge.

 

Onze klanten beoordelen een romantisch weekend Brussel met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden

Voor uw romantisch weekend Brussel hebben wij onderstaand nog enkele bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

Atomium

Atomium

Het Atomium staat in het Heinzelpark in Brussel en staat voor de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958, de zogenaamde Expo 58. Het monument staat voor het metaal 'ijzer' dat destijds sterk in ontwikkeling was en een belangrijke rol speelde in de jaren vijftig. Uiteindelijk is er besloten om de constructie van negen bollen van aluminium te vervaardigen en niet van staal. De bedoeling was om het gebouw zes maanden te laten staan. Aan het einde van de wereldtentoonstelling is uiteindelijk besloten om het gebouw, dat toch heel populair en bekend was geworden, toch maar te laten staan.

Grote Markt

Grote Markt

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel is het plein in het centrum van Brussel, de Grote Markt. Al in de 11e eeuw was de Grote Markt het centrum van de stad. Aan de Grote Markt vind je onder andere het Stadhuis, het beroemde Broodhuis en diverse gildehuizen. Naast de bloemenmarkt op het plein zijn er ook talloze café's en restaurants. Regelmatig vinden er ook concerten of manifestaties plaats. Sinds 1998 staat de Grote Markt op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Manneke Pis nieuw

Het beroemdste Brusselse beeldje is 58 cm groot en staat op een sokkel op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, niet ver van de Grote Markt. Het beeldje is gemaakt als versiering van een fontein en is inmiddels wereldberoemd vanwege zijn guitige uiterlijk en de legenden die in de loop der jaren zijn ontstaan hierover.  

St. Michiels Kathedraal

St Michiels Kathedraal

De St. Michiels kathedraal is het belangrijkste kerkgebouw in het oude centrum van Brussel. De bouw van de kathedraal is begonnen in de 13e eeuw onder leiding van de Hertog van Brabant. In de 20e eeuw vond er een grootschalige restauratie van het gebouw plaats. Regelmatig vinden er feestvieringen, concerten en tentoonstellingen plaats. Tegen betaling is de kathedraal open voor publiek.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert

Romantisch dineren in Brussel? Boek een tafel bij de Tram Experience. 2 uur lang rondrijden in een tram, tafelen op hoogwaardig culinair niveau met zicht op Brussel by night!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Op aanraden van een medewerker van de Jong Intra hotel Leopold geboekt voor een weekend tijdens ons 25-jarig huwelijk. Wat een sfeervol hotel en zo mooi ingericht!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment