Veelzijdige hoofdstad

Een weekend Brussel bij ons reserveren? Wij bieden een ruime keuze aan hotels, zowel te boeken met eigen auto als per comfortabele Intercity trein. Om uw weekend Brussel compleet te maken kunt u ook openbaar vervoerkaart reserveren. Met deze kaart geniet u ook veel voordeel op bezienswaardigheden in de stad.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Magnifique Brussel

Brussel heeft in ieder geval één beroemde ingezetene, namelijk Manneken Pis. Achter de Grote Markt in Brussel is het standbeeld te vinden van het kereltje dat al sinds jaar en dag zijn blaas leegt, soms voorzien van een bijpassend kostuum. Veel imposanter is de Grote Markt met zijn prachtige gotische stadhuis en gildehuizen. Rond de Grote Markt bevindt zich een wirwar van straatjes vol winkels en boetieks met Brussels kant, de overbekende pralines en nog veel meer. Brussel wordt gekenmerkt door veel parken en bossen en het Atomium, een souvenir van de wereldtentoonstelling van 1958. Van oud naar modern, van eenvoudig naar luxe, van groot naar klein; wie van contrasten houdt, kan tijdens een weekend Brussel zijn hart ophalen.

Met uw geliefde naar Brussel? Kijk dan eens naar romantisch weekend Brussel.

Een andere Vlaamse stad bezoeken? Denk eens aan een weekend Antwerpen een weekend Gent of een weekend Brugge.

Onze klanten beoordelen een weekend Brussel met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden van Brussel

Een weekendje Brussel betekent voor ieder wat wils! Brussel kent een rijke historie met de prachtige Grote Markt, de St. Michielskathedraal en prachtige musea als het Museum voor Kunst en Geschiedenis, Museum voor Oude Kunst, Museum voor Nieuwe Kunst en het stripmuseum. Winkelen kan op veel plaatsen, zoals bij City 2 aan de Nieuwstraat, de Adolphe Maxlaan, de Naamse Poort en de Waterloolaan. Bekende markten zijn de Antiekmarkt op de Grote Zavel, de Vogelmarkt en de Vlooienmarkt op het Vossenplein. Brussel kent een keur aan uitstekende restaurants, voor voordelig en betaalbaar tot internationale wereldklasse.

Atomium

Atomium

Het Atomium staat in het Heinzelpark in Brussel en staat voor de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958, de zogenaamde Expo 58. Het monument staat voor het metaal 'ijzer' dat destijds sterk in ontwikkeling was en een belangrijke rol speelde in de jaren vijftig. Uiteindelijk is er besloten om de constructie van negen bollen van aluminium te vervaardigen en niet van staal. De bedoeling was om het gebouw zes maanden te laten staan. Aan het einde van de wereldtentoonstelling is uiteindelijk besloten om het gebouw, dat toch heel populair en bekend was geworden, toch maar te laten staan.

Grote Markt

Grote Markt

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel is het plein in het centrum van Brussel, de Grote Markt. Al in de 11e eeuw was de Grote Markt het centrum van de stad. Aan de Grote Markt vind je onder andere het Stadhuis, het beroemde Broodhuis en diverse gildehuizen. Naast de bloemenmarkt op het plein zijn er ook talloze café's en restaurants. Regelmatig vinden er ook concerten of manifestaties plaats. Sinds 1998 staat de Grote Markt op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Manneke Pis nieuw

Het beroemdste Brusselse beeldje is 58 cm groot en staat op een sokkel op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, niet ver van de Grote Markt. Het beeldje is gemaakt als versiering van een fontein en is inmiddels wereldberoemd vanwege zijn guitige uiterlijk en de legenden die in de loop der jaren zijn ontstaan hierover.  

St. Michiels Kathedraal

St Michiels Kathedraal

De St. Michiels kathedraal is het belangrijkste kerkgebouw in het oude centrum van Brussel. De bouw van de kathedraal is begonnen in de 13e eeuw onder leiding van de Hertog van Brabant. In de 20e eeuw vond er een grootschalige restauratie van het gebouw plaats. Regelmatig vinden er feestvieringen, concerten en tentoonstellingen plaats. Tegen betaling is de kathedraal open voor publiek.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

De Antoine Dansaertstraat is één van de hipste straten van de stad. Vintage, design en boetiekjes en tevens trendy eetgelegenheden voeren hier de boventoon!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Afgelopen weekend zijn wij in Brussel geweest. Wat een leuk hotel dat Leopold, echt charmant! Vanaf het hotel kun je rustig wandelen naar de Grote Markt. Een Aanrader!

Kaart van Brussel

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment