Liefde in Vlaanderen

Een romantisch weekend Antwerpen biedt vele mogelijkheden! Wij bieden u de mogelijkheid om per trein comfortabel en snel te reizen. Reist u liever per eigen vervoer? Ook dat is geen probleem. Wij hebben een uitstekende keuze aan hotels in Antwerpen, van low budget tot luxe. Geniet en beleef samen een romantisch weekend Antwerpen en maak uw reis compleet met een handige Antwerp City Card. Met deze kaart u gratis toegang tot alle musea en geniet u nog van vele andere voordelen.

 

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Trendy Antwerpen

Ontdek Antwerpen eens van een andere kant tijdens een romantisch weekend Antwerpen. Deze stad heeft nog zoveel te ontdekken. Ga niet alleen naar de schitterende winkelsstraten zoals de Meir, maar ontdek ook de talloze oude en authentieke straatjes in Antwerpen. Deze romantische stad staat bol van de musea, festiviteiten, culturele evenementen en festijnen. De kaaien van Antwerpen langs de Schelde verbinden de stad tussen 't Eilandje en het Zuid. Twee Antwerpse wijken die helemaal hip en trendy zijn. Tijdens een romantisch weekend Antwerpen geniet u samen heerlijk in een van de restaurantjes om daarna nog een dansje te wagen in de hippe clubs. In de oude binnenstad geniet u van een terrasje op de Grote Markt en kunt u de prachtige gevels uit oude tijden aanschouwen. Een romantisch weekendje weg naar Antwerpen biedt voor elk wat wils!

Een andere stad in België bezoeken? Denk eens aan een romantisch weekend Brugge, een romantisch weekend Brussel of een romantisch weekend Gent.

 

Onze klanten beoordelen een romantisch weekend Antwerpen met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden

Er is genoeg te beleven tijdens een romantisch weekend Antwerpen! Naast de bekende bezienswaardigheden als de grote winkelboulevard de Meir met zijn prachtige stadhuis, het Rubenshuis of de fameuze Vogeltjesmarkt heeft Antwerpen nog zoveel meer te bieden. In de wijk Wilde Zee vindt u hippe en chique boutieks en winkels, verspreid over verschillende straatjes. Via het overdekte 'Nieuwe Gaanderij' komt u in de Huidevettersstraat. Ook een prachtige straat met luxe artikelen. Genoeg gewinkeld tijdens uw romantisch weekend Antwerpen? Neem een pauze bij de Lantaren in het centrum van de stad, onder het genot van heerlijke koffie met gebak. Sluit de dag romantisch af met een diner in den Roode Hoed, het oudste restaurant van Antwerpen sinds 1750. In een klassieke ambiance geniet u van een heerlijk diner met Belgische specialiteiten.

Grote Markt

Grote Markt

Midden in het centrum van Antwerpen, bevindt zich de Grote Markt, met vele gildehuizen en het stadhuis uit de 16e eeuw. Hier vind je vele restaurantjes en cafeetjes waar het heerlijk toeven is.

Het Steen

Het Steen

Het Steen is het oudste gebouw van Antwerpen en dateert ongeveer uit de 13e eeuw. Het Steen was ooit een onderdeel van de versterking langs de Schelde. In vroegere tijden werd het Steen ook gebruikt als gevangenis.

Kathedraal van Antwerpen

Kathedraal van Antwerpen

De toren van deze kathedraal staat op de erfgoedlijst van UNESCO, en is een gotisch bouwwerk wat werd gebouwd tussen 1352 en 1530. Tijdens de middeleeuwse beeldenstorm is veel van het oorspronkelijke interieur verloren gegaan. Hierdoor is deze wel weer heel bijzonder omdat er elementen terug te vinden zijn uit verschillende eeuwen.

Stadspark

stadspark

Het grootste park in het centrum van Anwerpen is het Stadspark. Het is ca. 14 hectare groot en gelegen in de Joodse wijk, dicht bij het Centraal Station. Naast een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog bevinden zich ook nog een aantal bunkers in het park. Er is ook een grote speeltuin voor de kinderen in het park.

Zoo

Antwerpen zoo

De Antwerpse Zoo is de één van de oudste dierentuinen van Europa. De dierentuin ligt heel centraal in Antwerpen, dichtbij het Centraal Station. In de Zoo vind je meer dan 5000 dieren en door zijn historische gebouwen is het heel sfeervol en heeft het een unieke uitstraling. Belangrijk: de sluitingstijden varieren van 17.30 tot 19.00 uur.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert

In de historische havenbuurt van Antwerpen ligt het Eilandje, omgeven door dokken. Hier kunt u heerlijk romantisch op een terrasje genieten van een hapje en een drankje. Ook een aanrader is de Vlaeykensgang. De Hoogstraat, de  Oude Korenmarkt en de Pelgrimsstraat worden door deze 'gang' met elkaar verbonden. Middelleeuwse huisjes en straatjes in een romantische ambiance!

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Mijn vrouw en ik hebben een heerlijk romantisch weekendje Antwerpen achter de rug. Leuke stad en gemakkelijk aan te rijden. Hotel Ibis Centrum ligt ideaal in het centrum. Echt een aanrader!

Een prima overnachting gehad in hotel Leopold. Dankzij jullie tip ben ik naar het Eilandje gegaan. Een oase van rust en een leuke afwisseling met de oude stad.

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment