Cultureel Antwerpen

Voor een weekend Antwerpen kunt u kiezen uit vele vertrekmogelijkheden. U reist eenvoudig en snel per auto, of heerlijk ontspannen per InterCity trein. U heeft daarnaast een uitstekende keuze aan hotels in alle categorieën. Als u het maximale uit uw weekend Antwerpen wilt halen boek dan vooraf een Visit Antwerp kaart of uw bezoek aan het populaire MAS museum.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Trendy Antwerpen

Wie is er nooit in prachtig Vlaanderen geweest? Antwerpen is al jarenlang een bekende stad onder vele Nederlanders. Waar kun je zo goed winkelen dan in deze stad aan de Schelde? Vanaf het Centraal Station loopt u zo via de Keyserlei naar de bekende shoppingstraat Meir. Even verderop kunt u op de Groenplaats genieten tijdens uw weekendje Antwerpen van de rust met mooi zicht op de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal.

Na een ochtend of een middag slenteren trek gekregen? Geniet van de vele restaurants tijdens uw weekend Antwerpen. Veel keuze is er op en rond en Groenplaats, maar ook in de wijk 't Zuid met de Waalsekaai en de Vlaamsekaai. Sinds enige jaren terug is ook de wijk Eilandje de place to be voor een lekkere lunch of glas wijn! Een weekend Antwerpen is zeker de moeite waard!

Gaat u met uw partner naar Antwerpen? Bekijk dan romantisch weekend Antwerpen.

Zoekt u een andere stad in Vlaanderen? Denk eens aan een weekend Brugge, een weekend Brussel of een weekend Gent.

Onze klanten beoordelen een weekend Antwerpen met een

8,2
onze gasten

Bezienswaardigheden van Antwerpen

Antwerpen is een belevenis op zich! Waar kunt u beter shoppen dan in deze bruisende stad? Geniet van een pintje in één van deze vele kroegjes en beleef Antwerpen zoals de Vlamingen Antwerpen beleven. Bezoek het Rubenshuis, het Mode Museum of het Museum Plantin-Moretus. Honger gekregen? Bezoek bijvoorbeeld eens het populaire restaurant Appelmans of geniet van de vele trendy eetgelegenheden in de wijk Eilandje.

Grote Markt

Grote Markt

Midden in het centrum van Antwerpen, bevindt zich de Grote Markt, met vele gildehuizen en het stadhuis uit de 16e eeuw. Hier vind je vele restaurantjes en cafeetjes waar het heerlijk toeven is.

Het Steen

Het Steen

Het Steen is het oudste gebouw van Antwerpen en dateert ongeveer uit de 13e eeuw. Het Steen was ooit een onderdeel van de versterking langs de Schelde. In vroegere tijden werd het Steen ook gebruikt als gevangenis.

Kathedraal van Antwerpen

Kathedraal van Antwerpen

De toren van deze kathedraal staat op de erfgoedlijst van UNESCO, en is een gotisch bouwwerk wat werd gebouwd tussen 1352 en 1530. Tijdens de middeleeuwse beeldenstorm is veel van het oorspronkelijke interieur verloren gegaan. Hierdoor is deze wel weer heel bijzonder omdat er elementen terug te vinden zijn uit verschillende eeuwen.

Stadspark

stadspark

Het grootste park in het centrum van Anwerpen is het Stadspark. Het is ca. 14 hectare groot en gelegen in de Joodse wijk, dicht bij het Centraal Station. Naast een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog bevinden zich ook nog een aantal bunkers in het park. Er is ook een grote speeltuin voor de kinderen in het park.

Zoo

Antwerpen zoo

De Antwerpse Zoo is de één van de oudste dierentuinen van Europa. De dierentuin ligt heel centraal in Antwerpen, dichtbij het Centraal Station. In de Zoo vind je meer dan 5000 dieren en door zijn historische gebouwen is het heel sfeervol en heeft het een unieke uitstraling. Belangrijk: de sluitingstijden varieren van 17.30 tot 19.00 uur.

Onze adviseurs

 • Albert
  Albert
 • Liejana van Belle
  Liejana
 • Stephan
  Stephan

Na een lekkere zomerse dag heerlijke ontspannen? Pak een terrasje aan de trendy Vlaamse Kaai of Waalse Kaai in de wijk 't Zuid.

Albert Stavorinus

Ervaringen van onze klanten

Net terug van een weekend Antwerpen. Wij zijn per trein gegaan en hebben geslapen in hotel Ibis Styles City Center. Een topper! Tegenover het hotel (achter het Station) ligt de Zoo, ook heel leuk met het gezin!

Heerlijk weekend Antwerpen gehad in hotel Leopold! Lekker gewandeld in het stadspark, ook ideaal gelegen om te shoppen. Wij komen hier zeker terug!

Kaart van Antwerpen

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen