Stedentrip New York, Vrijheidsbeeld, New York, Verenigde Staten | de Jong Intra Vakanties

De mooiste plekken voor foto’s in New York

Ga je naar New York en ben je op zoek naar de mooiste plekken voor foto’s in New York? Ingrid Schram, Local en bekend van het Instagram account New York Local, heeft door de jaren heen de mooiste plekken in New York verzameld om de beste foto’s te maken. Lees verder voor de mooiste plekken voor foto’s in New York.

Auteur: Ingrid Schram

Publicatie: 13-05-2024

Dumbo

Carousel Dumbo New York

In de industriële wijk Dumbo zijn zo veel fotolocaties te vinden dat we ze het beste even allemaal bij elkaar kunnen noemen. Deze stoere wijk heeft rond de millenniumwisseling een transformatie ondergaan van een vergeten en duistere fabriekswijk naar een hippe en trendy wijk met dure lofts en toffe lokale ondernemers.

Alleen al in Brooklyn Bridge Park zul je tal van gave foto locaties vinden. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op Manhattan. Bij Pebble Beach kun je mooie foto’s maken van de Brooklyn Bridge en de Carrousel. De Carrousel uit 1922 is op diverse dagen geopend en voor slechts $2 kun je een ritje maken. In combinatie met de brug en de skyline op de achtergrond kun je hier erg mooie plaatjes schieten.

Er staan een aantal historische pakhuizen in Dumbo waaronder die van St Annes Warehouse. Dit is tegenwoordig een Off Broadway Theater, met ernaast een verborgen tuin. Loop er even in en kijk omhoog. Je ziet de Brooklyn Bridge boven de muren van het oude pakhuis verschijnen.

Naast St Annes Warehouse staat het oude koffie pakhuis van Arbuckle & Sons. Dit gebouw heeft meer dan 70 jaar leeggestaan en was rijk voor de sloop. Maar tegenwoordig kun je hier binnen de food hall Time Out Market bezoeken en op de 5e verdieping van het uitzicht genieten op de openbare rooftop. De ideale plek voor een gave panorama foto.

Loop iets verder de wijk in voor het meest gefotografeerde uitzicht in Dumbo. Vanaf de kruising Water Street en Washington Street kun je mooie foto’s maken. Als je hier midden op de kruising staat (pas op voor het verkeer) zie je precies Empire State Building onder de Manhattan Bridge. Deze straat is ook bekend bij de Gossip Girls fans of voor de wat oudere generatie uit de film Once Upon a Time in America

Governors Island

Governors Island is nog niet heel bekend bij de toeristen en daarom is het de perfecte plek om ongestoord foto’s te maken. Het eiland staat bekend om tal van historische gouverneurswoningen. Deze zijn al jaren niet meer bewoond, maar worden wel in goede staat gehouden. Ontzettend gaaf om hier plaatjes te schieten. Je kunt met gemak een wandeling rondom het eiland maken. En je kunt zelfs een fiets huren! In het zomerseizoen staan er tal van stoere foodtrucks. Het uitzicht op Manhattan is hier ontzettend mooi, en ook het vrijheidsbeeld kun je vanaf Governors Island heel goed fotograferen.

Ben je toe aan wat ontspanning? Bezoek dan QC NY Spa., Ook deze locatie leent zich perfect voor gave foto’s. Al dobberend in het warme wellness water kun je hier genieten van het prachtige uitzicht. Bestel een drankje bij cocktailbar Island Oyster aan het water en zie de zon hier onder gaan.

Governors Island - QC NY Spa

Street Art

  • Kobra street art New York

Er zijn tal van toffe murals te vinden in New York. Al jarenlang staat de wijk Bushwick hier om bekend. Elk jaar nodigt Bushwick Collective artiesten van over de hele wereld uit om een stukje muur in de wijk te voorzien van een knallend kunstwerk.

Maar toffe street art kun je tegenwoordig ook prima in Manhattan bekijken. Eén van de bekendste kunstenaars is Kobra en heeft door de stad heen diverse mooie muurschilderingen zoals deze afbeelding boven een classic diner op 455 W25th street. Een ander kunstwerk van Kobra, Mother Theresa and Ghandi, zul je zien als je over de Highline loopt, ten hoogte van W18th street.

Pak de boot

Ferry New York

Welke boot je ook pakt, je zult verzekerd zijn van mooi uitzicht op Manhattan. Kies je voor een budget optie? Pak dan de gratis Staten Island Ferry. Vanaf het dek kun je zowel foto’s maken van de skyline als van het vrijheidsbeeld.

Nog een leuke optie is een tochtje met NYC Ferry. Er zijn diverse opstapplaatsen aan de Hudson en East River. Maar je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk een tochtje maken van Wall Street naar 34th Street. Een ticket kost $4, je kunt net zo lang blijven zitten als je wilt en onderweg zal het uitzicht fantastisch zijn.

Observatiedekken

Observatiedekken New York

Uiteraard bezoek je één van de observatiedekken tijdens je reis naar New York, zeker als je mooie foto’s wilt maken. Er is er eentje die er bovenuit steekt als je het perfecte plaatje wilt schieten en dat is Summit One Vanderbilt. Dit observatiedek telt maar liefst drie verdiepingen met weids uitzicht over de stad. In combinatie met de spiegelwanden en vloeren kan elke fotograaf zijn hart ophalen.

Je kunt een ruimte bezoeken met zilveren helium ballonnen voor een extra speels effect. Probeer een kaartje te bemachtigen tijdens zonsondergang, dat maakt het extra bijzonder.

Hoteltip: Hotel OYO Times Square

Een wandeling over een verlaten spoorlijn

highline-New York

Maak een wandeling over de Highline, een verlaten spoorlijn uit 1934. De spoorlijn was een belangrijke verkeersader voor de toenmalige fabrieken in de stad. Eén van die fabrieken kun je nog steeds bezoeken, namelijk Chelsea Market. Hier werd het beroemde Oreo koekje geproduceerd aan het begin van de 20e eeuw. In 2009 werd deze verhoogde spoorlijn opnieuw geopend als park voor de New Yorkers, de Highline. Lopend van Gansevoort Street tot aan Hudson Yards, passeer je diverse mooie locaties om foto’s te maken. Let vooral op de kleine details, zoals de oude stukken rails die je nog steeds ziet liggen, maar ook de mooie beplanting die zijn weg eromheen vindt. Per seizoen zijn er nieuwe kunstwerken op de Highline te bekijken.

Het meest iconische park van de stad

Stedentrip New York, Central Park, New York, Verenigde Staten | de Jong Intra Vakanties

Uiteraard mag een wandeling door Central Park niet ontbreken in deze lijst. Dit park werd aangelegd in 1858. In het park zijn diverse fotogenieke highlights te bezoeken. Of je nu foto’s wilt maken van de uitgestrekte grasvelden, locals die er heerlijk aan het picknicken zijn, of een plaatje van de prachtige Bethesda Fountain.

Central Park zal je niet teleurstellen. Het is aan te raden om vooraf een route uit te stippelen, zodat je zeker weet dat je de leukste highlights meepikt. Vergeet bijvoorbeeld niet om Strawberry Fields te bezoeken, de gedenkplek voor John Lennon, met het mooie Imagine mozaïekwerk. En bezoek de verborgen parel Belvedere Castle, een miniatuur kasteel met prachtig uitzicht op het park.

Hoteltip: Hotel Beacon

Dit waren de mooiste plekken voor foto’s in New York. Veel plezier met fotograferen en vergeet niet jouw foto’s delen! Meer lezen over New York doe je in ons blog “5 dagen stedentrip in New York“.