Busreizen en vlieg-busreizen | de Jong Intra Vakanties

Is mijn conditie goed genoeg om aan deze reis deel te nemen?

Jan Willem, Busreizen en riviercruise specialist I De Jong Intra Vakanties

Reizen kan heel intensief zijn. Het is niet altijd makkelijk om in te schatten of je conditie goed genoeg is. Maar voordat je die prachtige reis boekt die al zo lang op je verlanglijst stond, wil je weten of de reis wel echt geschikt is. Dus helpen wij je op weg door bij iedere reis duidelijk te vermelden welke intensiteit de reis heef. Zo maak jij altijd de juiste keuze.

Auteur: Jan Willem

Publicatie: 05-07-2024

Onbezorgd genieten begint met een goede voorbereiding

Reizen is intensief en dat geldt zeker ook voor onze busreizen. Je verblijft tijdens een rondreis in verschillende hotels en om veel te zien van de bestemming is het vaak noodzakelijk veel te lopen. Onze touringscars brengen je zo dicht mogelijk bij het centrum van een een stad of dat mooie uitzichtpunt, maar we kunnen niet overal komen. Daarom zeggen wij: Onbezorgd genieten begint met een goede voorbereiding.

Een goede conditie en een goede mobiliteit

Een goede conditie en een goed mobiliteit zijn noodzakelijk om te kunnen genieten van een reis. Dat geldt voor jou, maar uiteraard ook voor je reisgenoten.

Daarnaast gelden er een aantal belangrijke regels.

Zelfstandig de bus in en uit

Het klinkt misschien logisch, maar het is vereist dat je zelf de bus in en uit kunt stappen. Onze chauffeurs en reisleiders zorgen ervoor dat je een geweldige reiservaring krijgt, maar ze zijn niet bevoegd en opgeleid om je te helpen bij het in- en uitstappen. Ben je in staat om aan een reis deel te nemen, maar heb je wel een handje nodig hierbij, zorg dan voor begeleiding van een reisgenoot.

Gebruik je een rollator of rolstoel? Dan gelden deze regels.

Het is verplicht bij boeking te vermelden als je een rollator of rolstoel wilt meenemen. Bij de boeking kun je dit aangeven en wordt nagaan of dit mogelijk is voor de gekozen reis en of er voldoende ruimte beschikbaar is. Als rollators of rolstoelen mogelijk zijn bij een reis, geldt altijd een maximum van 3 rollaters of rolstoelen per reis.

Er zijn strenge eisen aan rollators en rolstoelen. Alle hulpmiddelen moeten inklapbaar zijn, en (ingevouwe) maximaal 90 x 80 x 40 cm groot zijn. Een rollator mag maximaal 20 kilo wegen.

Belangrijk is ook dat je staat bent om samen met de chauffeur de rollator in en uit te laden. Onze chauffeurs mogen dit nooit alleen doen, hoe graag ze je ook willen helpen.

Wij helpen je op weg met 3 intensiteiten

Kies de reis die bij jou past. Zo kun je onbezorgd genieten.

Lichte intensiteit

Voor deze reizen beschik je over een redelijke conditie. De reizen met intensiteit 'licht' bevatten geen hellingen tijdens wandelingen en er worden geen lange afstanden lopend afgelegd.

Gemiddelde intensiteit

Reizen met een gemiddelde intensiteit vragen iets meer van jouw conditie. Door excursies waarbij grotere afstanden lopend worden afgelegd of waar hoogteverschillen zijn, is een goede conditie vereist. Deze reizen zijn vaak minder geschikt als je met een hulpmiddel reist, omdat er bijvoorbeeld trappen in de routes opgenomen kunnen zijn.

Busreizen met een gemiddelde intensiteit | de Jong Intra Vakanties

Hoge intensiteit

Voor de reizen met de hoogste intensiteit dien je goed ter been te zijn. Je maakt mooie, maar stevige wandelingen en er kan hoogteverschil overbrugd moeten worden. Komen daar ook nog diverse ritten tussen de hotels bij, dan is het logisch dat een goede conditie noodzakelijk is. Je gaat veel zien en veel doen en komt iedere dag moe maar voldaan bij het hotel.

Busreizen met een hoge intensiteit | de Jong Intra Vakanties