Ontdek de unieke rijkdom aan natuur

Zweden heeft een unieke natuur, vrij toegankelijk voor iedereen dankzij het Allemansrecht. Met een fly-drive Zweden bent u nog vrijer om te gaan en te staan waar u wilt. Na een comfortabele, rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Stockholm, Göteborg of zelfs Oslo, haalt u uw huurauto op en start uw ontdekkingsreis naar de Zweedse wildernis, de kust en prachtige steden.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Eenmaal Zweden, altijd Zweden

Als u eenmaal een fly-drive Zweden hebt gemaakt, zult u zeker willen terugkeren. De vriendelijke Zweden, de frisse lucht, de mooie steden en de open, vrije ruimte spreken tot de verbeelding en zorgen voor een optimaal vakantiegevoel. Met een fly-drive Zweden bent u binnen enkele uurtjes in uw huisje in de bossen, hotel aan het meer of in een van de mooiste hoofdsteden van Europa, Stockholm.

Het zuidelijk deel van Zweden wordt gekenmerkt door een glooiend landschap, meren en leuke dorpjes met de karakteristieke rode houten huisjes. Boekt u een fly-drive Zweden vanaf bijvoorbeeld Stockholm, dan zult u merken dat het landschap wat woester wordt en bergen afwisselen met dalen. Nog noordelijker ligt Zweeds Lapland, waar de Midzomernachtzon zorgt voor lange dagen. Onze fly-drives Zweden gaan naar alle windstreken!

Bent u een liefhebber van fly-drives maar gaat u liever naar een ander land, dan kunt u hier ons aanbod fly-drives Noorwegen of fly-drives Finland bekijken. Gaat u liever met de eigen auto dan zijn onze autovakanties Zweden wellicht iets voor u.

Onze klanten beoordelen onze fly-drive Zweden met een

8,4
onze gasten

Bezienswaardigheden

Tijdens een fly-drive Zweden zijn de volgende provincies en bezienswaardigheden interessant om te bezoeken:

Göteborg

Göteborg haven

Göteborg heeft de laatste jaren een gedaanteverwisseling ondergaan en is nu een leuke havenstad aan de Zweedse westkust. Makkelijk te bereiken met het vliegtuig én aankomst- en vertrekhaven van de Stena Line ferry's die vanuit en naar Kiel in Duitsland vertrekken. Goede winkelmogelijkheden, het havengebied, uitstekende restaurants, het Lisebergpark en de archipel zijn de toeristische trekpleisters.

Skåne

Skåne landschap nabij Helsingborg

Skåne is de meest zuidelijke provincie van Zweden en voor velen die met de eigen auto reizen via Denemarken, een eerste kennismaking. Het landschap doet een beetje Nederlands aan. De drie grote steden zijn het verrassend leuke Malmö, Kristianstad en Helsingborg. Op een zomerse dag is het heerlijk vertoeven aan de kust en op diverse plekken zijn overblijfselen van de Vikingen te vinden.

Småland

Deens design vazen

Småland is een van de grootste provincies van Zweden, in het zuiden gelegen. Het landschap is gevarieerd en bestaat uit bossen, meren, ruige kusten en enkele nationale parken. Perfect leefgebied voor de eland, die u hier dan ook zeker zult tegenkomen. Daarnaast is Småland het centrum voor de glas- en meubelindustrie. Het hoofdkantoor van IKEA ligt hier en er zijn vele glasfabrieken die u kunt bezoeken.

Stockholm

Stockholm

De hoofdstad van Zweden is een van de mooiste van Europa. De stad is gebouwd op 14 eilandjes en de constante aanwezigheid van natuur zorgt voor een goede mix. Bekijk de stad eens vanaf het water. Centrum is Gamla Stan, de Oude Stad. Perfect bewaard gebleven. Bezoek ook het openluchtmuseum Skansen, het Vasa Museum, Drottningholm Paleis, Riddarholmskerk en ontdek de uitgebreide winkelmogelijkheden in het moderne centrum.

Värmland

Uddeholm bever

De provincie Värmland is dé outdoor provincie bij uitstek. Hier kunt u kanovaren, vlotten bouwen, op elanden- of beversafari, wandelen, fietsen, klimmen en abseilen. De Klarälven rivier slingert zich door het landschap en zorgt voor veel watersportmogelijkheden. Niet voor niets zijn veel Nederlanders naar dit gebied geëmigreerd. Ontdek het nu zelf tijdens een rondreis of verblijf in een echte houten vakantiewoning, beter bekend als 'stuga'.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
Een fly-drive Zweden is in alle opzichten een goede keuze, zeker als u wat meer noordelijk wilt reizen. De afstanden in Zweden zijn behoorlijk groot, dus u heeft een enorme tijdwinst door direct naar Stockholm te vliegen of zelfs nog noorderlijker. Bij al onze fly-drives leggen we de hotelovernachtingen of de vakantiewoningen al voor uw vast. De route van A naar B kunt u echter geheel zelf bepalen. Uiteraard leveren we een aantal tips en benoemen we de bezienswaardigheden onderweg, maar zoveel mensen, zoveel wensen, dus u kunt geheel naar eigen wijze uw fly-drive vastleggen.
Heleen

Ervaringen van onze klanten

De fly-drive Puur en Ongerept Zweden voldeed helemaal aan onze verwachtingen. We hebben nog wel wat extra dagen in Stockholm eraan vastgeplakt aangezien we wat meer van de stad wilden zien.

We hebben onze fly-drive route helemaal zelf samengesteld aangezien we ook nog wat familie wilden bezoeken. We kregen snel na onze aanvraag een offerte in onze mailbox en na nog wat aanpassingen, was alles geregeld. Een heerlijke vakantie gehad, dus alleen maar complimenten!

Wij boeken al jaren fly-drives aangezien we geen tijd willen verdoen aan lange reizen heen en terug. Afgelopen zomer zijn we naar Stockholm gevlogen en met een huurauto van Avis naar het noorden gereden. Een prachtige route, langs de kust. Echt een topvakantie gehad!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment