Vakantie op zijn Zweeds

Waar het zuiden van Zweden nog makkelijk per eigen auto bereikbaar is, is het centrale deel en Lapland makkelijk, snel en voordelig bereikbaar met het vliegtuig. Vanaf Stockholm kunt u met de huurauto er op uit trekken of met een binnenlandse vlucht of trein naar Lapland. Zo bespaart u veel reistijd en lange dagen in de auto.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Welkom in de wildernis

Een vliegvakantie Zweden betekent frisse lucht, schoon water, vrije ruimte en ongerepte natuur. Deze kenmerken zijn er in overvloed en overal vrij toegankelijk. Met een vliegvakantie Zweden bespaart u kostbare reistijd.

Ter plaatse is het mogelijk om met een huurauto verder er op uit te trekken. Stockholm, de hoofdstad, is de toegangspoort voor het zuiden maar ook het ruigere centrale deel van Zweden. De stad is schoon en veilig en een uitstekende start van uw rondreis. Wanneer u niet veel tijd heeft om rond te reizen, is een stedentrip Stockholm een goed idee. Lekker even drie of vier dagen de batterij opladen. 

Naast prachtige rondreizen bieden wij ook een ruim aanbod aan prachtige fly en drives langs en door de mooiste plekjes van Zweden. Benieuwd hiernaar? Bekijk dan eens fly-drive Zweden.

Bent u geïnteresseerd in één van de buurlanden van Zweden? Wij bieden ook vliegvakanties Noorwegen of vliegvakanties Finland. Het is soms zelfs mogelijk om twee landen te combineren met elkaar.

Scandinavië raakt steeds meer in trek bij de Nederlanders. Logisch, want er is een hoge standaard in accommodaties, eten, veiligheid en algemeen dagelijks leven. Ontdek het zelf tijdens één van onze vliegvakanties Zweden.

 

Onze klanten beoordelen onze vliegvakanties Zweden met een

8,5
onze gasten

Bezienswaardigheden van Zweden

Tijdens een vliegvakantie Zweden komt u onder andere langs de volgende bezienswaardigheden:

Dalarna

Siljanmeer folklore (Bo Lind)

Dalarna wordt vaak de meest Zweedse provincie genoemd. Veel Zweedse gebruiken en tradities zijn hier op zijn sterkst aanwezig. Centrum is het magisch blauwe Siljanmeer met leuke toeristische plaatsjes op de oevers. Hier treft u de karakteristieke rood-bruin geschilderde huizen, de houten Dalarnapaardjes en tijdens de viering van Midzomer zijn veel inwoners in traditionele klederdracht gekleed.

Glasrijk 'Glasriket'

Kosta Boda glaswerk

Zweden is beroemd vanwege het Zweedse Design. Het centrum voor het Zweedse glas en kristal ligt in de bossen van Småland, in het zuiden van Zweden. Binnen een straal van 20 km liggen elf glasfabrieken waar het mooie glas vervaardigd wordt. U kunt de glasblazers aan het werk zien en uiteraard schitterende souvenirs aanschaffen in de (outlet-) winkels.

Göteborg

Goteborg Lipstick building

Göteborg is de tweede stad van Zweden en is de grootste havenstad van Noord-Europa. De laatste jaren is er enorm veel geïnvesteerd in de stad waardoor het nu een aantrekkelijke bestemming is geworden. Ook op culinair gebied is de stad gegroeid: maar liefst vijf restaurants zijn met Michelin sterren bekroond. De binnenstad is wandelvriendelijk en er is een groot aanbod aan musea, winkels en bezienswaardigheden.

Zweeds Lapland

Sami meisjes

Sapmi, zo heet het thuisland van de Samen, de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Het centrum van de Samische cultuur en kunstnijverheid in Zweden is Jokkmokk. Al meer dan 400 jaar wordt hier in februari de Samimarkt gehouden, die veel bezoekers trekt. De Nationale Parken in dit gebied worden voor een groot deel beschermd via de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Stockholm

Stockholm gevels

De Koninklijke hoofdstad behoort tot de mooiste hoofdsteden ter wereld. U treft er een fascinerende architectuur en een rijke culturele erfenis van bijna acht eeuwen. Ieder van de 14 eilanden waarop de stad gebouwd is, heeft een eigen karakter. Het middelpunt is Gamla Stan, 'Oude Stad', het best bewaarde middeleeuwse stadshart van Europa. In alle windrichtingen bevinden zich vervolgens bezienswaardigheden, winkels, hippe stadsdelen en musea.

Onze adviseurs

 • 20120604_DeJongIntraVakanties_505-bewerkt
  Heleen
 • 20120604_DeJongIntraVakanties_573-bewerkt
  Ina

Het tempo in Zweden ligt een stuk lager dan hier in Nederland. Daarom vind ik Zweden een heerlijk vakantieland. Stockholm is met recht de leukste stad van Noord-Europa. Een mekka voor winkelliefhebbers, maar de oude gebouwen zijn ook prachtig om te bekijken. Met mijn zoontje heb ik een paar fantastische weken in de natuur doorgebracht. Kanovaren en zwemmen in het meer, je eigen eten bereiden boven een kampvuurtje en paardrijden door de bossen. Allemaal dingen die we in Nederland niet of nauwelijks doen. Zweden is een topbestemming! Voor jong en oud.

Heleen

Ervaringen van onze klanten

We gingen naar Värmland maar onze eigen auto was niet meer zo betrouwbaar om het hele stuk in te rijden. Gek genoeg zijn we naar Oslo gevlogen omdat dat gunstiger lag voor onze eindbestemming. Mooi vliegveld en een snelle reis.

We waren inmiddels redelijk bekend met het zuiden van Zweden en wilden nu het meer ruigere berggebied ontdekken. Daarvoor zijn we naar Stockholm gevlogen en hebben we een auto gehuurd. De rondeis Puur en Ongerept Zweden liet ons echt een heel ander Zweden zien dan wat we gewend waren.

Kaart van Zweden

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen