Deze reizen zijn momenteel niet beschikbaar.

Onze vakantiespecialisten staan u met veel plezier te woord:0180 – 457 803
Wellicht vindt u het prettiger dat wij met u contact opnemen

Met n ompad in Suid-Afrika

Met n ompad in Suid-Afrika betekent een omzwerving maken door Zuid-Afrika in het Zuid-Afrikaans.

De Jong Intra Vakanties heeft een ruim aanbod aan prachtige fly-drive vakanties langs de mooiste plekjes van Zuid-Afrika. De vlucht en hotelovernachtingen worden al voor u gereserveerd, het enige wat u nog hoeft te doen is genieten.

Na aankomstop de luchthaven in Zuid-Afrika wordt u persoonlijk welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging. U ontvangt een uitgebreide informatiemap met o.a. een Nederlandstalige routebeschrijvingen met GPS coördinaten, informatie over de route (zoals eventuele tolwegen e.d.), adviezen en tips/suggesties over restaurants en bezienswaardigheden op uw route of de plaats waar u verblijft. Bij onze autorondreizen zit een transfer naar uw eerste hotel inbegrepen zodat u de volgende ochtend heel gemakkelijk uw huurauto bij uw hotel kunt laten afleveren en u uitgerust aan uw rit kunt beginnen.

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart

Ons reisaanbod

Een fly-drive vakantie door Zuid-Afrika is ideaal om het land op eigen gelegenheid te ontdekken. Al onze routes houden rekening met een aangename rijafstand per dag en de tijd die nodig is voor de te bezoeken gebieden en bezienswaardigheden.

De langere routes tonen u de hoogtepunten van zowel het noorden als het zuiden van het land. Wij bieden ook een aantal kortere routes, waarbij de nadruk meer ligt op een bepaalde streek of gebied, en u meer de tijd heeft om deze regio te ontdekken.

Heeft u zelf een bepaalde route in gedachten? Of wilt u enkele aanpassingen maken in een van onze autorondreizen dan helpen wij u graag met uw fly-drive vakantie op maat!

Hieronder een greep uit onze fly-drive vakanties Zuid-Afrika 

Onze gasten beoordelen onze Fly-drive vakanties Zuid-Afrika gemiddeld met een

8,6
onze gasten

Bezienswaardigheden

Zuid-Afrika is ruim 32,5 x de oppervlakte van Nederland. Bij het uitstippelen van uw route zult u keuzes moeten maken en wij helpen u daar graag bij.

Om u een eerste idee te geven wat de verschillende regio's te bieden hebben belichten wij hier de belangrijkste gebieden.

Provincie Gauteng

Pretoria - jacarandas

De provincie Gauteng, waarin de steden Johannesburg en Tshwane (Pretoria) liggen, is vaak het begin van een reis door Zuid-Afrika. De provincie is een interessante mengeling van zowel westerse invloeden en Afrikaanse sferen. Van Soweto, confronterend maar zeker een belangrijk onderdeel van dit land, tot Sandton, een van de duurste winkelcentra in het land met allerlei restaurants en entertainment.

Provincie KwaZulu-Natal

Nijlpaarden in St. Lucia

De provincie voor de zonliefhebbers is KwaZulu-Natal. Hier is niet alleen het landschap heel bijzonder maar ook de verschillende Zulu, Europese en Indiase invloeden die hun stempel achterlaten op de samenleving. Deze provincie ligt aan de warme Indische Oceaan, met uitgestrekte zandstranden en uitstekende surfmogelijkheden. Ook hier vindt u een aantal wildparken, die wereldwijd bekend zijn, zoals het Hluhluwe-Umfolozi Park, beroemd om zijn neushoorns, en het iSimangaliso Wetland Park, wat tot Wereld Erfgoed is verklaard.

Provincie Mpumalanga

shutterstock_121457290

Mpumalanga is de provincie waar de Panoramaroute en het Kruger National Park te vinden is. Indrukwekkende rotsformaties zoals God’s Window en de Drie Rondavels, prachtige natuur met een enorme rijkdom aan flora en fauna en imponerende bergen zijn enkele voorbeelden van dit gebied en is ingedeeld in zeven toeristische regio’s. Panorama, met de Blyde River Canyon en de watervallen van Sabie en Graskop. Hoogland Meander, een paradijs voor de actieve vakantieganger en waar bergbeklimmen en mountainbiken tot de mogelijkheden behoren. Cultural Heartland, waarbij de naam al aangeeft dat het hier met name gaat om de traditionele Afrikaanse cultuur. Cosmos Country, dat bekend staat om de Cosmosbloemen die hier in de maanden maart en april bloeien. En Wild Frontier, Grass and Wetlands en als laatste regio Lowveld Legogote, waar het Kruger National Park onder valt. Een zeer bijzondere en afwisselende provincie.

Privincie Oost-Kaap

Hole-in-the-Wall - Coffee Bay

Een echte vakantiebestemming is de Oost-Kaap, de traditionele thuisbasis van de Xhosa, en een van de weinige provincies die alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft in huis heeft. Port Elizabeth is de poort tot de Oost-Kaap en wordt ook wel de “Friendly City” genaamd, ofwel vriendelijke stad. Nabij Port Elizabeth ligt het Tsitsikamma National Park, met een prachtige natuur. Walvissen komen af en toe dichtbij de kust maar dolfijnen en bruinvissen worden vaker gezien. Er zijn nog veel meer wildparken in dit gebied te vinden en het allergrootste voordeel is dat alle parken malariavrij zijn, zoals Addo en Mountain Zebra. Mooie kust, indrukwekkende natuur, fascinerende geschiedenis en gezellige steden, kortom de wereld in één land. Het hoge noorden van Zuid-Afrika is nog niet zo bekend, maar de Noord-Kaap heeft wel degelijk iets te bieden en een aantal indrukwekkende attracties. Deze provincie staat met name bekend om zijn diamantopgravingen in Kimberley, safari’s en de rotsschilderkunst van de San. Het Kgalagadi Transfrontier Park is het eerste grensoverschrijdende natuurreservaat in Zuidelijk Afrika en verbindt het park in Botswana met het park in Zuid-Afrika. De Augrabies Falls zijn een zeer indrukwekkend stuk natuur. Hier stroomt de Oranje rivier in een 150 meter diepe kloof naar beneden. In het nationale park, dat dezelfde naam draagt, leven zwarte neushoorns, antilopen, stokstaartjes en luipaarden.

Provincie West-Kaap

_MG_7735

De kuststad Kaapstad ligt in de provincie West-Kaap. Maar deze stad, overigens één van de mooiste steden ter wereld, is niet het enige wat deze provincie te bieden heeft. Een diversiteit aan attracties en activiteiten. Zo zijn er de wijnlanden van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek; de natuurparken zoals Kaap de Goede Hoop en Agulhas, de struisvogelboerderijen en grotten in Oudtshoorn, de overblijfsen en geschiedenis van de Anglo-Boerenoorlog in de Kleine Karoo, de tuinenroute die van augustus t/m oktober in volle bloei staat en de schitterende natuur nabij Knysna en Mosselbaai.

Onze adviseurs

 • Irene Berkhout
  Irene
 • Jorg
  Jorg
 • martine
  Martine

Zuid-Afrika heeft een hele goede infrastructuur en onze doordachte autorondreizen bieden u alle gelegenheid om het land op eigen houtje te ontdekken. Wij hebben de overnachtingen alvast voor u gereserveerd en omdat we dit al ruim 15 jaar doen, weten we precies wat er in een bepaalde regio allemaal te beleven en te zien is. Daarbij kunt u het bij ons gewoon aangeven wanneer u in 1 van onze gepubliceerde routes iets zou willen aanpassen of wanneer er naar uw mening toch nog iets in mocht ontbreken. U krijgt van ons een routebeschrijving mee in het Nederlands waardoor u moeiteloos van plaats naar plaats reist. Kan niet anders dan dat u helemaal enthousiast terug komt van uw fly-drive Zuid-Afrika

Jorg

Ervaringen van onze klanten

Wij hebben tijdens de Nationale Parken rondreis wel 7 nationale parken gezien. De een nog fraaier dan de ander, ieder park zijn eigen landschap en beleving. Heb me geen moment verveeld en had nog wel veel langer willen blijven. Wij gaan zeker nog een keer terug!

We hadden de luxe versie geboekt van de Manjefiek Suid-Afrika en zijn zo in 25 dagen van Kaapstad naar Johannesburg gereden. Een opeenvolging van hoogtepunten en bezienswaardigheden. Aan het linksrijden in Zuid-Afrika ben je zo gewend, het is eigenlijk heel natuurlijk. De game drives en helemaal de rivier safari in Kruger waren helemaal geweldig en de braai 's avonds laat midden in het park zullen we nooit vergeten. Wat een belevenissen!

Kaart

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation