Selamat jalan ofwel goede reis!

Ons aanbod vliegvakanties Maleisië is zeer uitgebreid en gevarieerd, of u nu individueel of in groepsverband wilt reizen of in één stad wilt verblijven, van de rust genieten of liever aan het stand liggen. Wij helpen u graag met het uitzoeken van een mooie vliegvakantie in Maleisië. Reizen door Maleisië is een ontdekkingsreis en genieten van de gastvrijheid van de bevolking!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Vele vliegvakanties Maleisië

Maleisië is een zeer gastvrij en bijzonder vakantieland dat zeer veel te bieden heeft. Al reizend door Maleisië ontdekt u Azië! Het land is een smeltkroes van verschillende bevolkingsgroepen. Maleiers, Indiërs en Chinezen, ieder met hun eigen cultuur en tradities, leven vreedzaam naast elkaar in Maleisië.

Reizen door dit land is prima te doen omdat het land een zeer goede infrastructuur heeft. Onze vliegvakanties Maleisië zijn hier mede op gebaseerd, zodat veel highlights van zowel West Maleisië als Maleisisch Borneo bezocht kunnen worden. Van de aankomststad Kuala Lumpur, de oudste stad van het land Malacca, het paradijselijke Langkawi, de koele hooglanden Cameron Highlands tot de regenwouden van Taman Negara National Park, de “Parel van de Oriënt” Penang en Borneo, één van de rijkste natuurgebieden ter wereld.

In ons aanbod voor groepsreizen Maleisië of individuele rondreizen Maleisië vindt u vast en zeker een prachtige reis die al lang op uw verlanglijstje staat. Maar hebt u andere wensen of ideeën om uw reis uit te breiden, bijvoorbeeld om langer op één plaats te blijven, willen wij graag met u meedenken, om een maatwerk reis Maleisië samen te stellen. Bij veel vliegvakanties Maleisië zijn maaltijden als ook excursies en entreegelden inbegrepen, ook afhankelijk van de door u gekozen reis een Nederlandssprekende reisleiding of Engelssprekende Maleisische gids.

Voor meer en andere bestemmingen adviseren wij u om ons aanbod verre reizen eens te bekijken.

Onze gasten beoordelen onze Maleisië reizen met een

8,3
onze gasten

Bezienswaardigheden van Maleisie

Onderstaand hebben wij enkele bezienswaardigheden voor onze Maleisië reizen op een rijtje gezet.

Borneo

shutterstock_25902070

Maleisisch Borneo is één van de plekken op de wereld die u eens gezien moet hebben. Het wordt gezien als één van de rijkste natuurgebieden ter wereld, zowel op het land als onderwater. Als habitat van o.a. de zo herkenbare orang-oetans, neusapen en neushoornvogels is de jungle al net zo imposant. De oorspronkelijke bewoners houden nog altijd vast aan de oude tradities en leven in longhouses. Bij Kuching en in de omgeving van Kota Kinabalu kunt u genieten van eenheerlijke strand vakantie.

Cameron Highlands

shutterstock_2944390

Cameron Highlands is een hooglandvlakte dat ongeveer 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur ligt. Door de hoge ligging is het er koeler (zo'n 20/25 C) dan in de rest van Maleisie. Door het perfecte klimaat kan men er goed thee verbouwen en is uitgegroeid tot het theegebied van Maleisie. De lokale bevolking komt er graag om de hitte te ontvluchten en om mooie wandelingen te maken. Naast de theeplantages zijn er ook nog de volgende bezienswaardigheden: Butterfly farm, aardbeien plantages, rozentuinen, een chinese tempel, een cactusvallei en groentetuinen.

Langkawi

shutterstock_4984723

Op het eiland Langkawi kunt u heerlijk tot rust komen tijdens uw vakantie. Het eiland is het grootste van de archipel, die uit 104 eilanden bestaat. Hiervan zijn er drie bewoond. Langkawi is voor een belangrijk deel nog bedekt met dichte jungle en omringt door prachtige stranden. Voor de 'bounty' stranden, een glasheldere zee en de beste mogelijkheden voor onderwatersport van de westkust van Maleisië is Langkawi zonder twijfel het ideale vakantieoord en daar komt nog eens bij dat het eiland belastingvrij is.

Penang

shutterstock_999347

Penang, ook wel de "Parel van de Oriënt" genoemd, UNESCO Werelderfgoed, is wellicht het leukste, maar zeker het meest gevarieerde eiland van Maleisië. Het heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Want naast een heerlijk strand vakantie biedt het eiland vele bezienswaardigheden en een wereld beroemde avondmarkt. Bij de marketkraampjes, ook wel hawkerstalletjes genoemd, kunt u vele verschillende keukens uit het Oosten uitproberen.

Taman Negara National Park

shutterstock_84747007

Het Taman Negara National Park is het oudste regenwoud ter wereld. U gaat hier een echt jungle avontuur tegemoet. U ziet een grote diversiteit aan bos, bloemen, planten, vogels en wellicht wilde dieren. U kunt door de toppen van de bomen lopen, relaxte en spannende boottochten maken en genieten van de mooie natuur. Ons advies is om hier zeker een paar dagen voor uit te trekken.

Onze adviseurs

 • Irene Berkhout
  Irene
 • martine
  Martine
 • Peter van Wingerden
  Peter
Maleisië is zo'n gastvrij en bijzonder vakantieland dat u reizende door Maleisië een prachtig stukje Azië ontdekt. Het land is een smeltkroes van verschillende bevolkingsgroepen. Maleiers, Indiërs en Chinezen, ieder met hun eigen cultuur en tradities, leven vreedzaam naast elkaar in Maleisië. Het kan niet anders dat u net zo enthousiast als ik terugkomt!
Irene

Ervaringen van onze klanten

Wij hebben dit jaar een vliegvakantie naar Maleisië gemaakt met de Jong Intra Vakanties. Gewoon geboekt via hun website, netjes op tijd alle papieren in huis. Net terug van 2 weken Langkawi. Was een heerlijke vakantie, jammer dat het alweer voorbij is!

Maleisië is een fantastisch land, het heeft ons echt verrast. Voor al de hoofdstad Kuala Lumpur is indrukwekkend, moderne en historisch gebouwen wisselen elkaar af. Ook hebben wij genoten van de hooglanden en de laatste dagen aan het strand. Al met al een mooi vakantie land.

Kaart van Maleisie

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen