Bali

Al jarenlang is het prachtige eiland Bali dé plek om een droomvakantie invulling te geven! Met mooie stranden, zeer vriendelijke bevolking, een heerlijke keuken en de meer dan uitstekende hotels kan het eiland ook niet anders dan een "dream come true" zijn. Dit zonovergoten eiland is veel meer dan de beroemde mooie stranden en romantische zonsondergangen.

Rijstterrassen, bijzondere cultuur en tropische stranden

Naast de adembenemende rijstterrassen, die in hun frisgroene kleur als reusachtige trappen naar de bergtoppen leiden, en de nevelige pieken van slapende vulkanen, die het landschap van Bali in de hoger gelegen delen domineren, biedt het eiland een verscheidenheid aan avontuur en cultuur. Het is een eiland van geesten, feesten en demonen. Bali lijkt af en toe te veranderen in één uitbundig festival, waarbij kosten noch moeite worden gespaard. Probeert u dan ook tijdens uw bezoek aan dit vriendelijke eiland een ceremonie bij te wonen, zij het groot of klein. Voor de Balinezen dienen al deze rituelen er toe om positieve en negatieve krachten in evenwicht te houden. Voorts is het de traditionele leefwijze, ongeëvenaarde gastvrijheid en vriendelijkheid van de Balinezen die de grootste indruk achterlaten.

Ubud, de culturele hoofdstad

Het is zeker aan te raden hier een aantal dagen te verblijven! Tempels, galerieën, musea, restaurants, danskunst, prachtige natuurlijke omgeving en nog veel meer maken deze plaats zeer geliefd bij iedere reiziger. Ubud is ook uitstekend geschikt voor de sportieve reiziger en voor de echte natuurliefhebber! Breng uw dagen door met wandelen en fietsen door de natuurrijke omgeving en maak kennis met de vriendelijke bevolking.

Candidasa, pittoresk en authentiek

Een rustig klein vissersplaatsje om echt te kunnen ontspannen. De tijd in dit pittoreske plaatsje heeft stil gestaan en de leefwijze is nog authentiek. Hier vindt u niet de overdadige luxe maar wel de typisch Balinese atmosfeer. Candidasa kent gezellige winkeltjes en voor de fijnproevers sfeervolle eethuisjes. Naast wandelen en fietsen door het schitterende binnenland kunt u ook het avontuur opzoeken tijdens het raften en het beklimmen van één van de bergtoppen. Laat u verrassen door dit nog onbekende deel van Bali!

Lovina, dolfijnen en zwarte lavastranden

Bali, dat er totaal anders uitziet dan de rest van het eiland. In de plooi van steil aflopende berghellingen liggen de mooiste rijstterrassen van het eiland als groene golven tot aan de oceaan. Rustige zee met dolfijnen en zwarte lavastranden typeren Lovina. De plaats is gericht op toerisme en u kunt hier dan ook uitstekend eten, van internationaal tot traditioneel Balinees. Een aantal restaurants veranderen ’s avonds in ware disco’s met optredens van lokale bands.

Lovina is gelegen aan de noordzijde van

Pemutaran, omgeven door natuur

Van het nationale park met rijke flora en fauna enerzijds tot het prachtige koraalrif direct voor de kust en bij het eiland Menjangan anderzijds. De wateren voor de kust zijn een paradijs voor de snorkelaars. Koraaltuinen liggen gemakkelijk bereikbaar vanaf het strand. Vanaf zee zijn de mysterieuze, blauw weerspiegelende bergen te zien, die lange tijd het isolement van Bali’s noordzijde verzekerden.

Munduk, charme en watervallen

Een kleine plaats in de groene heuvels van Bali met prachtig uitzicht op de vallei. Het heeft een aangenaam koel klimaat. Munduk heeft niets van haar charme verloren. Vanuit deze plaats kunt u schitterende wandeltochten maken, langs rijstvelden en bomen met allerlei verschillende soorten fruit en gewassen zoals katoen, limoen, avocado, nootmuskaat, vanille en peper. Daarnaast ziet u tijdens de wandelingen diverse schitterende watervallen.